Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Γ Σώμα Στρατού: Σε ποια μονάδα φαντάρος πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για να αντικατασταθεί η μπάρα στην Πύλη και να πάρει 6 μήνες Άγραφη Άδεια;

Αλήθεια, για αυτό αύξησαν την Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες;
Για να μπορούν τα βύσματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να λουφάρουν και τα πλουσιόπαιδα  να Εξαγοράζουν τους μήνες θητείας κάνοντας δωράκια στις  μονάδες;
Προσέξτε ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ που έχει μονάδα του Γ Σώματος Στρατού που ετοιμάζεται να υποδεχτεί κόσμο....
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:
Η αντικατάσταση της μπάρας στην Πύλη της μονάδας, που κόστισε αρκετές χούφτες με ευρώ στην οικογένεια του συγκεκριμένου στρατιώτη, είχε ως Αντίτιμο έξι (6) μήνες Άγραφη Άδεια....
Στρατιώτης φέρεται να πλήρωσε από την τσέπη του τους Ελαιοχρωματιστές που έβαψαν τα Ιατρεία της μονάδας.
Τα 150 ευρώ όμως θεωρήθηκαν λίγα και αντί για άγραφες άδειες ήρθε η επιθετικότητα και ο χλευασμός Αξιωματικού που τιμώρησε τον "τσιφούτη" στρατιώτη με ατελείωτες υπηρεσίες.
Ακούς εκεί ο σπαγγοραμμένος να μην χρυσώσει το μεγαλείο του Έθνους και τον δοξασμένο  Στρατό;
Αφού λοιπόν τιμωρήθηκε ο τσιγγούναρος..... λειτούργησε ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους!
Στρατιώτης φέρεται να πλήρωσε 600 ευρώ τρεις καλλιτέχνες για να ζωγραφίσουν τείχους στο Διοικητήριο.
Και η μονάδα αναγνωρίζει και συγχαίρει τους ανοιχτοχέρηδες!
Αντάμειψαν το εν λόγω πλουσιόπαιδο με 40-50 μέρες Άγραφη Άδεια.
Επιβεβαιώνουν το ΓΕΣ και το Γ Σώμα Στρατού αυτές τις καταγγελίες;    

Οι καταγγελίες που αποκαλύπτουν τέτοιου είδους περίεργες συναλλαγές στις μονάδες πολλαπλασιάζονται.
Όχι ότι δεν γίνονταν παλαιότερα.
Αλλά πλέον αποδεικνύουν μεθόδευση, κατεύθυνση....
Πολλές οι απαντήσεις που πρέπει να μας δώσει το Υπουργείο Άμυνας.
Εκτός από το να περικόπτει τα κονδύλια για την σίτιση, ένδυση και τις μετακινήσεις των συνφάνταρων, φαίνεται ότι η Υποχρεωτική Στράτευση αποτελεί και έναν μηχανισμό έμμεσης φορολόγησης της οικογένειας του φαντάρου αλλά και άμεσης χρηματοδότησης για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας των στρατιωτικών μονάδων.
Παράλληλα, ο Στρατός αποκαλύπτει τις τεράστιες Ταξικές και Κοινωνικές Ανισότητες. Πολύ απλά όποιος έχει τα λεφτά δεν κάνει στρατιωτική θητεία με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Ο Στρατός, ο Πόλεμος και ο θάνατος γίνονται ένα "Προνόμιο" των φτωχών, που είτε ως Έφεδροι είτε ως Επαγγελματίες Στρατιώτες καλούνται να Αλληλοσκοτωθούν για τα συμφέροντα των πλουσίων. 
  Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και τις οικογένειες τους, τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία να σταθούν στο πλευρό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να διεκδικήσουμε:
Πρόταση Ψηφίσματος: Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


1 σχόλιο:

  1. Να ητανε μονο στρατιωτης αλλα και στελεχως που πληρωσε ακριβος τα ιδια εκαστος αλλου και οταν εγινε αυτο το χαμογελο του αξιωματικου δεν λεει να κλειση απο την χαρα του που εβαλε ανθρωπους να πληρωσουν και εκτος απο αυτο + φυλακη μετα απο κατι μηνες και μειωση μισθου και λεμε τωρα ,αυτος που εφαγε και μειωση (απο 200 ευρω εως 400 ευρω) που δεν μενει σε ΣΟΑ (80 με 120ευρω για ολα δηλαδη ενοικιο,νερο,πετρελαιο) το χαμογελο του αξιωματικου δεν σταματουσε για μηνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή