Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ακόμη μεγαλύτερη ελληνική πολεμική εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία: μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στέλνονται νέα φορτία όπλων και πυρομαχικών


Μόνο 10 στους 27 της ΕΕ και 11 στους 30 το ΝΑΤΟ έστειλαν όπλα στην Ουκρανία και η Ελλάδα έσπευσε να ΄ναι ανάμεσα του!
Το Υπουργείο Άμυνας αναγκάστηκε να παραδεχτεί επίσημα την νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία λίγες μέρες μετά το ταξίδι του Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, βαθαίνοντας την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.  Είπε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο».
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτίζεται πλήρως με τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 
Έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε την σύνδεση του βαθέματος της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο στην Ουκρανία και την νέα ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, με πεδίο εκδήλωσης των αντιθέσεων το Αιγαίο, όπου και διακυβεύεται ο έλεγχος των θαλάσσιων και εναέριων περασμάτων, την περίοδο που η Αλεξανδρούπολη αναδεικνύεται σε βασική πύλη των στρατευμάτων-στρατιωτικών μέσων των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και βασικός ενεργειακός κόμβος του αμερικανικού κράτους ώστε να αρπάξει τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία, με την καθοριστική συμβολή των Ελλήνων επιχειρηματιών και κράτους. 
Επιπλέον διαπιστώνουμε τους όρους εκδήλωσης της νέας επιχείρισης προπαγάνδας ώστε να πειστεί ο λαός μας για την αναγκαιότητα νέων οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ -αυτή τη φορά των αεροσκαφών F35 που θα κοστίσουν 10 δις δολ. χωρίς να υπολογιστεί ο οπλισμός τους. Ενώ τονίζεται ο φόβος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, οι αποθήκες του Ελληνικού Στρατού αδειάζουν καθώς όπλα και πυρομαχικά κρίσιμων μονάδων φεύγουν και πάλι για την Ουκρανία. 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε προχθές ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, η Ελλάδα μαζί με χώρες όπως η Ιταλία, η Νορβηγία και η Πολωνία θα στείλουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά στην Ουκρανία, κάτι που συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν υπουργοί Άμυνας και αξιωματούχοι από 44 χώρες με τη συμμετοχή του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. Ζοσέπ Μπορέλ και του ανώτατου διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης Τοντ Ουόλτερς, τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσαν οι Αμερικανοί.
Πολύ σοβαρή η Εμπλοκή-Συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία

Πολύ σοβαρή η Εμπλοκή-Συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση ΝΔ αποτελεί μια τεράστια απειλή για τον λαό καθώς εμβαθύνει την ήδη πολύ σοβαρή πολεμική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Ουκρανικό Πόλεμο. Αρχικά έστειλε φορτία με πυραύλους Stinger, ρουκέτες για πολλαπλούς εκτοξευτές RM-70 (τσεχοσλοβακικής κατασκευής) διάφορα πυρομαχικά και κατασχεμένα τυφέκια καλάσνικοφ. Με αμερικανική πρωτοβουλία εντείνονται οι συνομιλίες μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας, ΗΠΑ, Γερμανίας και ΝΑΤΟ για την αποστολή βαρύ οπλισμού στην Ουκρανία. Αναφέρονται σε παραχώρηση 130 οχημάτων ΒΜΡ-1 ρωσικής κατασκευής, που θα αντικατασταθούν από ισάριθμα Marder 1A5 γερμανικής κατασκευής.  Οι ΗΠΑ πιέζουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να προσφέρουν στον Ουκρανικό στρατό βαριά οπλικά συστήματα σοβιετικής κατασκευής -πυροβολικό, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά, πολεμικά αεροσκάφη κλπ - ώστε να αντικατασταθούν με όπλα δυτικών πολεμικών βιομηχανιών ή να ξεφορτωθούν οι ΗΠΑ μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα. Γλυτώνοντας σημαντικά κόστη αποθήκευσης, ανοίγοντας δουλειές για τις πολεμικές τους βιομηχανίες καθώς οι «σύμμαχοι» που θα τα προμηθευτούν πρέπει να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, να τα εκσυγχρονίσουν, οπλίσουν και εφοδιάσουν με πυρομαχικά. Αιτήματα παραχώρησης έχουν τεθεί για τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 που επιχειρησιακά καλύπτουν ανάγκες σχηματισμών του Δ’ Σώματος Στρατού και τα OSA-AK, που καλύπτουν αντίστοιχες ανάγκες της ΑΣΔΕΝ. Αναλυτές αναφέρονται σε αιτήματα παραχώρησης των αντιαεροπορικών συστημάτων S 300. Ρωσικά όπλα που απαξιώνονται λόγω των Κυρώσεων, καθώς αποκλείουν την συντήρηση-εκσυγχρονισμό.

Επίσης, είναι αποφασισμένο να σταλούν Έλληνες Στρατιώτες και πολεμικά μέσα σε Βουλγαρία και Ρουμανία στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ ΝRF (ΝΑΤΟ Response Force). Στην Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής (24/03/2022) αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των αμυντικών σχεδίων (ΝΑΤΟ’s Defence Plans), λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Απόρροια της απόφασης ήταν η ανάπτυξη στοιχείων της ΝRF στο ανατολικό πλευρό της Συμμαχίας (Eastern Flank). Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο ότι οι ΗΠΑ πιέζουν οι Ταξιαρχίες να εξελιχθούν σε Σώματα Στρατού! Ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτή, επισήμανε: «ενίσχυση της Συμμαχικής αποτρεπτικής και αμυντικής διάταξης, εντάσσεται στις υποχρεώσεις της χώρας μας, όπως και των λοιπών κρατών μελών, και ως εκ τούτου, αποκτά λογικό έρεισμα, αλλά εάν θέλετε και διπλωματική σκοπιμότητα και ουσιαστική βαρύτητα. Απόρροια είναι το γεγονός να προκύψουν υποχρεώσεις για τη χώρα μας, ως μέλος του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο αυτού του νέου σχεδιασμού.» Και πρόσθεσε: «Είναι στο όριο του ψευτοδιλήμματος, αν μου επιτρέπετε, εάν η απειλή είναι μεγαλύτερη από την Ρωσία, είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία, σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνω ότι, ΝΑΙ, η Ελλάδα τελεί σε διαρκή ετοιμότητα, είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση, προκειμένου να συνδράμουμε στο πλαίσιο του νατοϊκού σχεδιασμού, όπως άλλωστε αυτό επιτάσσουν οι συμμαχικές μας υποχρεώσεις.» Πρόσφατα ο Αμερικανός Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού, John Stephen KOLASHESKI, συνοδευόμενος από ΑΚΑΜ Συνταγματάρχη Nathan MANN, επισκέφθηκαν το Γ’ΣΣ/NRDC-GR, στη Θεσσαλονίκη,  πυροδοτώντας φήμες, για ενδεχόμενη, ενεργή εμπλοκή του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης, στην Ουκρανική κρίση. Το NATO Rapid Deployable Corps – Greece (NRDC-GR) ανέλαβε από το 2020 και για τρία χρόνια, το ρόλο της Χερσαίας Διοίκησης Πολλαπλών Σωμάτων Στρατού (Multi-Corps Land Component Command / MC LCC)

Ιδιαίτερη σημασία έχει η Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία για τις Βάσεις (MDCA) καθώς αυτές έχουν κεντρικό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς, αλλά και στην παρέμβαση του δυτικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου στον πόλεμο της Ουκρανίας. Η Αλεξανδρούπολη, μετατρέπεται σε μεγάλη αμερικανική ναυτική βάση, σε «Σούδα του Βορρά» όπως είχε ο Α.ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, ενώ έχει τεράστια σημασία και στους ενεργειακούς σχεδιασμούς. Από το λιμάνι της διακινούνται στρατεύματα και μέσα των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ προς τη Ρουμανία και την Πολωνία, ενώ μεταφέρεται οπλισμός που παραχωρούν τα δυτικά κράτη στον Ουκρανικό στρατό. Δεν είναι τυχαίες οι ρωσικές απειλές, η στοχοποίηση της, που προκάλεσε την ανάπτυξη αντιαεροπορικών συστοιχιών PATRIOT. Αναμένεται η ανάπτυξη 10 μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-35 και 14 τύπου F-15 στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, και 500 άτομα προσωπικό. Επίσης η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, ο Άραξος, η Ανδραβίδα και η Καλαμάτα, «διατίθενται» προς επιχειρησιακή χρήση των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα UAV τύπου MQ-9 Reaper απογειώνονται από την Λάρισα για να ελέγξουν Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, ενώ τα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη από την Σούδα όπως και τα αντίστοιχα ελληνικά πετούν στη Μαύρη θάλασσα συλλέγοντας πληροφορίες που μεταβιβάζουν σε ΝΑΤΟ και ακολούθως σε Ουκρανικό στρατό. Οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες που βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να εντοπίσουν και χτυπήσουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποκάλυψαν οι New York Times.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Ελλάδα είναι ο χώρος που πραγματοποιούνται οι περισσότερες Πολεμικές Προετοιμασίες του ΝΑΤΟ και γίνονται συνεχείς συνεκπαιδεύεις με τις αμερικανικές δυνάμεις. Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις πολλών χωρών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, όλων των Όπλων. Η Διμερής άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ «STOLEN CERBERUS 22», η Άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» με την συμμετοχή του Σώματος Πεζοναυτών και του αποβατικού πλοίο κλάσης San Antonio, USS Arlington (LPD 24) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η άσκηση «Tiger Meet 2022» στην Πτέρυγα Μάχης του Αράξου με την συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών (11) χωρών! Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν σε ασκήσεις εκτός συνόρων όπως η Άσκηση – πρόβα πολέμου «Swift Response 2022» στη Βόρεια Μακεδονία με την συμμετοχή Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου. Πρέπει να προσθέσουμε τις συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ σε Αιγαίο, Ιόνιο και Κρητικό Πέλαγο με την συμμετοχή αεροπλανοφόρων από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία, ενώ τα πολεμικά τους αεροσκάφη απογειώνονται για να πετάξουν μέχρι τη Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα συμμετέχοντας πρόβες πολέμου στις περιοχές αυτές εναντίον της Ρωσίας.

Η ελληνική άρχουσα τάξη έχει επιλέξει να αναβαθμίσει την στρατηγική της θέση μέσω του πολέμου. Αποτροπή αμφισβήτησης των κεκτημένων του ελληνικού αστικού κράτους και επεκτατισμός, εξασφάλιση για τους ιμπεριαλιστές της Δύσης όρων Ασφάλειας και Σταθερότητας, Πολεμικές Συμμαχίες και Άξονες του Πολέμου στη Μεσόγειο, συμμετοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις βάρβαρες επεμβάσεις, δράση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως Εγγυητών Ασφάλειας, Χωροφύλακας των λαών, διώκτες προσφύγων είναι οι βασικές κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών επίδικων της ελληνικής άρχουσας τάξης. Και σε αυτό υπάρχει πλήρη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων εξουσίας, όλου του αστικού συστήματος εξουσίας. 

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ. KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Το αντιδραστικό καθεστώς της Ουκρανίας συνέβαλε και συμβάλει στον πόλεμο καθώς ταυτίζεται με τις πιο επιθετικές επιλογές και επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Να σταματήσει η ρωσική εισβολή και να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα και οι Μισθοφόροι όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και οι οπλισμοί που έχουν δώσει οι χώρες της Δύσης. Να διαλυθούν οι Ναζιστικές Πολιτοφυλακές. Ένταση της ταξικής πάλης ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, με διεθνιστικά, αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. Δικαίωση των λαών της Ουκρανίας και σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Στήριξη των προσφύγων.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη. Να κλείσουν οι Βάσεις. Όχι μόνο να μην ενταχθούν νέες χώρες αλλά να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα. ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης. Να αντισταθούμε στην εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης, Σούδας, Αράξου, Λάρισας και Ακτίου,  αλλά και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων. Να μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Καμιά παροχή υπηρεσίας στις πολεμικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις.

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Συμμετέχει στον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου