Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Οι Σαδιστές Τραμπούκοι των Ειδικών Δυνάμεων έδειραν, έκλεψαν και Επαναπροώθησαν πρόσφυγες στον Έβρο-Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ


Για ακόμη φορά είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την αλήτικη δράση των Ειδικών Δυνάμεων, του επίλεκτου σώματος που οικοδομεί ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος και οι Υπουργοί Άμυνας Χαρδαλιάς και Παναγιωτόπουλος.
Υπό τις σκέπη τους και μετά τις συστηματικές συνεκπαιδεύσεις τους με τις αντίστοιχες δυνάμεις των αλητών Μισθοφόρων του Αμερικανικού στρατού, ξεχύθηκαν εναντίον των προσφύγων από την Συρία που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου.
Στο αναλυτικό και εξίσου αποκαλυπτικό δημοσίευμα "Τους επαναπροώθησαν στην Τουρκία, τους ψάχνουν στον Έβρο" του Δημήτρη Αγγελίδη στην ΕΦΥΣΝ διαβάζουμε:

Αντί να προχωρήσουν σε επιχείρηση διάσωσης των Σύρων προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου, στο Διδυμότειχο από την Κυριακή, σύμφωνα με την κατεπείγουσα εντολή που είχαν δώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Εισαγγελία Ορεστιάδας, οι ελληνικές αρχές προχώρησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή στη βίαιη σύλληψη και επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, χωρίς να κρατούν αυτή τη φορά ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα νομιμότητας και σεβασμού του κράτους δικαίου.
Στο άρθρο ξεχωρίζει η περιγραφή της τραμπούκικης δράσης των Ειδικών Δυνάμεων:
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους πρόσφυγες, μεγάλος αριθμός κομάντο με καλυμμένα πρόσωπα έφτασαν στη νησίδα αργά το βράδυ της Πέμπτης, συνοδευόμενοι από ομάδα αραβόφωνων, οι οποίοι μετέφραζαν τις εντολές
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κομάντο χτύπησαν βίαια πρόσφυγες, τους ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους, τους αφαίρεσαν κινητά και προσωπικά αντικείμενα και τους μετέφεραν στην ελληνική όχθη του Έβρου, από όπου στη συνέχεια τους επαναπροώθησαν στην Τουρκία.

Την ώρα που οι πρόσφυγες βρίσκονταν κρατούμενοι στην Τουρκία, η αστυνομία συνέχιζε τον εμπαιγμό. Την Παρασκευή, ενώ οι πρόσφυγες είχαν απομακρυνθεί με τη βία από τη νησίδα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας και Θράκης έβγαζε ανακοίνωση στην οποία ισχυριζόταν: «ότι πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό ατόμων, που σύμφωνα με αναφορές φέρονται να βρίσκονται σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου πλησίον της περιοχής Πυθίου Διδυμοτείχου, με αρνητικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και κάθε νεότερη εξέλιξη θα γνωστοποιηθεί».

Μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα δείχνουν τα βίντεο που έστειλαν οι πρόσφυγες στις οργανώσεις HumanRights360 και Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τα οποία δημοσιοποίησε η «Εφ.Συν.». Σε βίντεο από το μεσημέρι της Τετάρτης, ένστολοι στρατιωτικοί εμφανίζονται στην ελληνική όχθη απέναντι από τη νησίδα μαζί με στρατιωτικά οχήματα και ρωτούν τους πρόσφυγες πόσοι είναι και από πού κατάγονται, ενώ πάνω από τη νησίδα πετούν drone.

Αλλά και σε άλλο βίντεο από το μεσημέρι της Τρίτης, μαυροντυμένοι άντρες εμφανίζονται στην ελληνική όχθη απέναντι από τη νησίδα, σε στρατιωτική περιοχή όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών, και προειδοποιούν τους πρόσφυγες να γυρίσουν στην Τουρκία, αρνούμενοι τις απεγνωσμένες εκκλήσεις τους για βοήθεια.

Την προειδοποίηση των μαυροντυμένων ανδρών την έκαναν τελικά πράξη οι ελληνικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης, παραβιάζοντας ευθέως την εντολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που ζητούσε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες δεν θα απομακρυνθούν από την Ελλάδα, αλλά θα μείνουν στη χώρα μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες και θα υποβληθούν στις προβλεπόμενες διαδικασίες υποδοχής και ασύλου. Αλλά και η Εισαγγελία Ορεστιάδας εξέδωσε την Τετάρτη κατεπείγουσα εντολή στις αρχές να προχωρήσουν σε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, κάτι που προκύπτει εκ του αποτελέσματος ότι δε συνέβη.

Μπορεί να φανταστεί ο καθένας πώς δρουν οι ελληνικές αρχές σε όλες τις περιπτώσεις που δεν έχουν ενημερωθεί και δεν έχουν παρέμβει οργανώσεις και οργανισμοί, ούτε υπάρχει εντολή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της τοπικής Εισαγγελίας, ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί βίντεο που αποκαλύπτουν τη σκοτεινή δράση των αρχών.

Μπορεί επίσης να κρίνει ο καθένας με ποια αξιοπιστία και σοβαρότητα θα μπορέσει να πείσει η κυβέρνηση ότι εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν τα παραβιάζει τόσο απροκάλυπτα, αφήνοντας τη χώρα έκθετη διεθνώς.

Εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου αλά καρτ διαπιστώνει ο Δημήτρης Αγγελίδης.
Είναι όμως αυτό το επίσημο αντιπροσφυγικό έργο που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος με τη βαρβαρότητα και τις Επαναπροωθήσεις, τα Τείχη του Αίσχους και τα κοινά περίπολα στρατού-αστυνομίας συμπλήρωμα των αισχρών τακτικών βίας που εφαρμόζει η Συνοριοφυλακή, κεντρικές κατευθήνσεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ που διαφυλάττουν τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο όπου κυριαρχούν ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές.  
Καλούμε το Αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα, την Αριστερά και τις οργανώσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων-μεταναστών να πάρουν θέση.
Καλούμε τους συναδέλφους να σταθούν Αλληλέγγυοι των προσφύγων και να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε κάθε βιαιότητα.
Να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Μας υποχρέωσαν σε μια στρατιωτική θητεία σε έναν στρατό που ήδη εμπλέκεται σε δύο πολέμους.
Ενώ η κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις και πολεμικά μέσα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας στο ξεδίπλωμα των επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που προκαλούν ποτάμια προσφυγιάς και στην συνέχεια ορθώνει Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, πραγματοποιεί άθλιες απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Προκειμένου να διαφυλάξει την "καθαρότητα" της Ευρώπης του ρατσισμού και των ακροδεξιών, αντιδραστικών αντιλήψεων, που στρατιωτικοποιείται και επανεξοπλίζεται για να επεμβαίνει παντού και να επιβάλλει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της.   

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες και Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου