Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Τι σημαίνει η είσοδος της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ για την Ρωσία; Τι Απειλές για τους λαούς σηματοδοτεί!

Φιλανδία και Σουηδία κατέθεσαν επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ σήμερα Τετάρτη 18/5.
Τι ανατροπές φέρνει αυτή η πολύ σοβαρή εξέλιξη στους όρους διεξαγωγής του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία, ιδιαίτερα στο χώρο της Βαλτικής;
Καταρχήν αλλάζει το τοπίο ασφαλείας συνολικά Ευρώπη.
Θα τολμούσαμε να πούμε ότι τα όσα συμβαίνουν στην Βαλτική είναι η ανταπόδοση των όσων διαμορφώνει η Ρωσία με την στρατιωτική της ισχύ στη Μαύρη Θάλασσα. 
Η ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή προσανατολίζεται πλέον να φέρει στην ρωσική κυριαρχία όχι μόνο μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Ουκρανία, αλλά να κατακτήσει και σημαντικές περιοχές στην Νότια  Ουκρανία δημιουργώντας ένα συνεχές με την Κριμαία. 
Αυτό σημαίνει ότι το καθεστώς Πούτιν επανασχεδιάζει τον χάρτη της Μαύρης Θάλασσας αφού μέσω των Ουκρανικών ακτών που κατακτά ελέγχει σημαντικό τμήμα του στρατηγικού αυτού χώρου, πέρα φυσικά από τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τις βιομηχανίες και τις τεράστιες αγροτικές εκτάσεις. 
Είναι μια σημαντική παράμετρος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επιθετικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ που πλέον όχι μόνο επιχειρούν να ματαιώσουν τις ρωσικές αυτές επιδιώξεις στην Ουκρανία και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και να φέρουν ένα συντριπτικό πλήγμα στο ρωσικό καθεστώς εγκλωβίζοντας το σε ένα παρατεταμένο πόλεμο φθοράς.
Η είσοδος της Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, καθώς οι αστικές τάξεις επιχειρούν συστηματικά από το 2014 να σύρουν τους λαούς τους στο άρμα της Συμμαχίας και πλέον εκμεταλλεύονται τους φόβους που απογείωσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δημιουργεί νέα δεδομένα όχι μόνο στη Βαλτική αλλά και για το σύνολο του ευρωπαϊκού και νατοϊκού συστήματος ασφάλειας. Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Aναλένα Μπέρμποκ την Κυριακή έφτασε στο σημείο να πει ότι είναι ήδη ντε φάκτο «μέλη του ΝΑΤΟ, απλώς χωρίς κάρτες μέλους».

Το ΝΑΤΟ ορθώνει ένα αξεπέραστο τείχος για των ρωσικό στόλο της Βαλτικής και την βάση του Καλλίνιγκραντ που αποτελεί επικίνδυνο αγκάθι, να φέρει βάσεις του στα σύνορα με την Ρωσία.

ΠΟΙΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ-ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ 

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν ότι η Φινλανδία αποτελεί μεγάλη απειλή για τη Ρωσία, λόγω της παρουσίας κοινών συνόρων μήκους 1271,8 χιλιομέτρων, της γειτνίασης με τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική μητρόπολη της Αγίας Πετρούπολης και της ικανότητας να εμποδίζει την έξοδο από τον Φινλανδικό Κόλπο των πλοίων του Στόλου της Βαλτικής.

Καταρχήν, βασίζεται σε ένα σύστημα επικεντρωμένο στη στρατολογία, όπου οι περισσότεροι άνδρες και μερικές γυναίκες υποβάλλονται σε στρατιωτική εκπαίδευση που διαρκεί από έξι μήνες έως ένα χρόνο. 
Οι Φινλανδικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας είναι μικρές μόνο σε καιρό ειρήνης. Το Ελσίνκι “έχτισε” τον στρατό του σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και με πληθυσμό λιγότερο από 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους, το 80% των ανδρών υπηρετεί σε αυτόν. Σε περίπτωση πολέμου, η δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί εύκολα να αυξηθεί σε 280.000.
Για σύγκριση, αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί ακριβώς στον αριθμό όλων των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι επίσης 280.000 (από το 2021). Και αυτό έχει μεγάλη σημασία, αφού σχεδόν όλες οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συμμετέχουν πλέον σε επιχείρηση στην Ουκρανία, η οποία είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει.

Δεύτερον, το Ελσίνκι παρήγγειλε 64 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και μια παρτίδα 120 βλημάτων αέρος-εδάφους AGM-158 JASSM που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν υψηλής αξίας, κινητούς και σταθερούς στόχους.
Χάρη σε αυτά, η φινλανδική Αεροπορία θα είναι σε θέση να απειλεί ολόκληρη τη βορειοδυτική Ρωσία: 
την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Καλίνινγκραντ με τον στόλο της Βαλτικής μας και ακόμη και τον Βόρειο Στόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Παρεμπιπτόντως, τα μαχητικά «stealth» F-35A είναι φορείς πυρηνικών όπλων. Μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, αυτό θα αποκτήσει μια εντελώς νέα στρατηγική σημασία για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

Τρίτον, παρά τον μικρό αριθμό, το φινλανδικό ναυτικό αποτελεί πραγματική απειλή για τον στόλο της Βαλτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διαθέτει περίπου 6 πλοία ναρκοθέτησης και 13 ναρκαλιευτικά, καθώς και 8 ταχύπλοα σκάφη πυραύλων που εκτελούν επιχειρήσεις υποστήριξης πυρός. Αυτά θα μπορούσαν εύκολα να εμποδίσουν την έξοδο του ρωσικού Στόλου από τον Φινλανδικό Κόλπο.
Αν πριν το πρόβλημά για τους Ρώσους ήταν μόνο η Εσθονία, που διαθέτει αντιπλοϊκά συστήματα, ναρκαλιευτικά και πλοία ναρκοθέτησης τώρα θα προστεθεί σε αυτήν και η Φινλανδία.
Τα πλοία του Στόλου της Βαλτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε περίπτωση σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ θα αναγκαστούν να παραμείνουν εγκλωβισμένα, μη μπορώντας να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τη βάση.

Τέλος, αυτά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί μόνο η Φινλανδία. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα όπλα του ΝΑΤΟ που θα εγκατασταθούν στο έδαφος της: αεροπορία, MLRS μεγάλου βεληνεκούς, βαλλιστικά συστήματα, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας κ.λπ.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
Καθώς κλιμακώνεται ο Ψυχρός Πόλεμος, τα αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα μπορεί επίσης να εμφανιστούν στα βόρεια σύνορα της Ρωσίας τα οποία θα απειλούν την περιοχή εκτόξευσης των πυρηνικών πυραύλων της Ρωσίας και το πυρηνικό οπλοστάσιο.
Το ΝΑΤΟ θα μπορεί να τοποθετήσει πυραύλους εκεί και να κτυπήσει τις βάσεις των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων στη Θάλασσα του Μπάρεντς και, το σημαντικότερο, στο Severodvinsk.


Μεγάλης κλίμακας ΝΑΤΟικές ασκήσεις σε Βαλτική και Ανατολική Ευρώπη
Αξίζει να σημειωθεί και να τονισθεί ότι το ΝΑΤΟ έχει μετατρέψει συνολικά τη Βαλτική σε ένα τεράστιο πεδίο βολής και πολεμικών προετοιμασιών.
Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ, που προγραμματίζονταν μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στην Εσθονία. Μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις, με την κωδική ονομασία «Σκαντζόχοιρος» (Hedgehog) πραγματοποιείται στην Εσθονία και θα συμμετάσχουν 15.000 στρατιώτες από 14 χώρες. 
Είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στη χώρα από το 1991.
Υπάρχει επίσης η επιχείρηση «Defender Europe» και «Swift Response», στην οποία θα συμμετέχουν 18.000 στρατιώτες από 20 χώρες και θα πραγματοποιηθούν στην Πολωνία και σε άλλες οκτώ χώρες. 
Στη Λιθουανία, μια άλλη άσκηση με την κωδική ονομασία Iron Wolf θα περιλαμβάνει 3.000 Νατοϊκά στρατεύματα και 1.00 οχήματα.
«Ασκήσεις όπως αυτές δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό και έτοιμο να προστατεύσει τα έθνη μας και να αμυνθεί έναντι κάθε απειλής» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Oana Lungescu.
«Πρόκειται για τακτικές ασκήσεις, προγραμματισμένες πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά βοηθούν στην άρση οποιουδήποτε περιθωρίου λανθασμένου υπολογισμού ή παρανόησης σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους» πρόσθεσε.
Φυσικά όλοι συνειδητοποιούν τι μηνύματα στέλνουν τέτοιες τεράστιες ασκήσεις πρόβα τζενεράλε!

Όλοι οι ιμπεριαλιστές προπαγανδίζουν ότι βρίσκονται σε Άμυνα αλλά όλοι προχωρούν και κλιμακώνουν τους επιθετικούς τους σχεδιασμούς.
Πολύ επικίνδυνες εξελίξεις στις οποίες εμπλέκεται-συμμετέχει ολοένα περισσότερο το ελληνικό αστικό κράτος.
 Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή πολέμων και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Το Αντιπολεμικό κίνημα οφείλει να ανασυγκροτηθεί και παρέμβει.
Σε αυτή την κατεύθυνση θέλει να συμβάλλει και ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

πληροφορίες από σαιτ που ασχολούνται με ζητήματα άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου