Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ Πλαταμώνα: ένα ακόμη Εργασιακό Κάτεργο για τους φαντάρους για να κάνουν σχεδόν Δωρεάν τις διακοπούλες τους οι Αξιωματικοί

Πληθαίνουν ολοένα οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από τους συνφάνταρους που αναγκάζονται να υπηρετήσουν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, τα γνωστά ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ.
Βλέπεις η κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο εξασφαλίζει Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό για να κάνουν σχεδόν Δωρεάν τις διακοπούλες τους οι Αξιωματικοί!
Ήδη το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγγείλει αυτά που συμβαίνουν:
στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα.
τις αθλιότητες, τους εκβιασμούς, την ακραία εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση που λαμβάνει χώρα στα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας, απαιτώντας τη διερεύνηση των καταγγελιών από το Γ Σώμα Στρατού!
Διαβάστε τι μας γράφουν τώρα οι συνφάνταροι από τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα. 
Είσαι ένας δούλος. 
Δουλεύεις πρωί, απόγευμα, για το τίποτα.
Φαΐ άθλιο.
Και αρμόδιος Αξιωματικός, που παραμένει Αμετάθετος για χρόνια, έρχεται και σου ρίχνει καμπάνες από το πουθενά.
Επειδή θες να κάτσεις ένα λεπτό να πιεις νερό.
Ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει μια αλλαγή αλλά δεν το βλέπω.
Να το αποφεύγετε αυτό το «στρατόπεδο».
Εύχομαι να κλείσει!!!

Άλλος συνφάνταρος μας περιγράφει:
Συνθήκες που σε κάνουν να νιώθεις σαν φυλακόβιος.
Αγγαρεία πρωί και απόγευμα.
Η σίτηση μας αισχρή.
Αξιωματικός βολτάρει μέσα στο στρατόπεδο και μοιράζει καμπάνες.
Έτσι είναι, άμα δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου.
Απαιτούμε να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Αναρωτιόμαστε  γιατί να πληρώνουμε, σε ευρώ και ιδρώτα, εμείς, οι απλοί φορολογούμενοι πολίτες, τα προνόμια των Αξιωματικών;
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε παλιότερες καταγγελίες συναδέλφων που αποδεικνύουν ότι η οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας είναι διαχρονικές!

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019
ΚΑΑΥ Πλαταμώνα: για τη διασκέδαση των Στρατηγών σχίζουν τους φαντάρους

Διαβάζουμε σε μιλιταριστικό σάιτ:
Μπορεί να είναι το θέρετρο των Στρατηγών και του ΓΕΣ, αλλά όσον αφορά τη θάλασσα και τις εγκαταστάσεις, δε φθάνει σε τίποτα το ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα.
Για να δούμε όμως τον αντίλογο των φαντάρων σε Επιστολή Καταγγελίας τους:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Το τι γίνεται στα ΚΑΑΥ αυτή την εποχή δεν λέγεται.
Τελευταίο παράδειγμα στα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα που οι "δούλοι" φαντάροι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να εξυπηρετήσουν τους καραβανάδες.
Που τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι στέλνουν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν την πατρίδα και γίνονται καθαριστές και σερβιτόροι και πλύντες (λες και πήγαν στην Αμερική μετανάστες).
Κι όλα αυτά γιατί;
Συμβουλή μου όλοι οι μέλλοντες στρατιώτες να βγάλουν Ι5.
Στα ΚΑΑΥ είναι εξοντωτικές οι συνθήκες για να κάνεις τον Υπηρέτη στους στρατιωτικούς.
Θυμίζουμε την Ανοικτή Επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στον πρώην ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο που ποτέ δεν απαντήθηκε.
Άραγε ο Υπουργός Αποστολάκης τι έχει να μας απαντήσει;

Ανοικτή Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο: Παράνομη και Αντισυνταγματική η Εργασία Φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ)

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Όπως ίσως θα γνωρίζετε από την ιστοσελίδα μας, πληθώρα καταγγελιών από στρατευμένους που υπηρετούν σε Κ.Α.Α.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα καταφτάνουν στην επιτροπή μας διαμαρτυρόμενες για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλονται στρατευμένοι πολίτες με σκοπό την ανακαίνιση και την προετοιμασία των Κ.Α.Α.Υ. για τις θερινές διακοπές των αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού.
Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός στρατευμένων πολιτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους να εκτελούν εργασίες άσχετες με τις ανάγκες άμυνας της χώρας, οι οποίες τους υποχρεώνουν κατά το άρθρο 4, παρ. 6 του Συντάγματος, να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τον ορισμό των νόμων, συνιστά καταναγκαστική εργασία, Απαγορευόμενη από το άρθρο 22, παρ. 4 του ισχύοντος Συντάγματος και αποτελεί εργασία εξυπηρέτησης των συνθηκών διαβίωσης των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού για την ανάπαυσή τους και όχι για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Ούτε ο Στρατιωτικός Κανονισμός ή οποιοσδήποτε Κανονισμός Υπηρεσίας του στρατού προβλέπει ως στρατιωτική υπηρεσία την παροχή αναγκαστικής εργασίας των στρατευμένων σε εργασίες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης, καθαριότητας και άλλες συναφείς των κέντρων θερινής άδειας και αναψυχής των στελεχών του στρατού.
Η διαιώνιση της υποβάθμισης των στρατευμένων πολιτών σε υπηρέτες των αξιωματικών και απλήρωτους εργάτες, οικοδόμους και καθαριστές εγκαταστάσεων που δεν εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, αλλά την εκπλήρωση των αναγκών θερινής αναψυχής των οικογενειών των στελεχών του στρατού, - πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται δυστυχώς και για τον υπόλοιπο λαό - αποτελούν παρέκκλιση από τα όρια της συνταγματικής τους αποστολής, και παράδειγμα απλήρωτης εργασίας και εκμετάλλευσης σε μία περίοδο έντασης των πιέσεων για εντατικοποίηση της εργασίας και μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Είναι προφανές ότι η αποκλειστική διάθεση χιλιάδων στρατευμένων την περίοδο αυτή στις σχετικές εργασίες υπηρετεί αναγκαιότητα της τυφλής υπακοής και πειθαρχίας των στρατιωτών με την απειλή των πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση άρνησης. Και τούτο ακριβώς είναι που ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτής της απασχόλησης ως καταναγκαστικής
Σε μία περίοδο υπέρμετρης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών για φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, περιπολίες στο Αιγαίο, αερομαχίες, συνδυασμένες ασκήσεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα από μία χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναλογίας στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό και το Α.Ε.Π. αντίστροφα με τον πληθυσμό της, αποτελεί πρόκληση η επιβολή στους στρατευμένους εργασιών, οι οποίες είναι δυνατόν να παρασχεθούν από πολίτες ή δημόσιες επιχειρήσεις με αμοιβή σε μία περίοδο αυξημένης ανεργίας, επειδή δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν εξαιτίας της ιεραρχικής υποταγής τους στον μηχανισμό του στρατού. Ούτε και μπορεί να αποτελεί απάντηση σε αυτό η δήθεν προνομιακή εκπλήρωση της θητείας σε τόπο κοντινό στις κατοικίες των στρατιωτών με την απειλή της δυσμενούς μετάθεσης στην παραμεθόριο ως λόγο ανοχής της δωρεάν καταναγκαστικής εργασίας.
Προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Αναμένουμε την απάντησή σας.

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου