Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

KAAY Πλαταμώνα: ατελείωτη εργασία για τους Υπηρέτες φαντάρους που φέρανε Υποχρεωτικά-Τρομοκρατούν τους Σκλάβους για να εργάζονται πιο εντατικά!

Είναι μια ακόμη επιστολή καταγγελίας που αναδεικνύει την άθλια πραγματικότητα των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων, αυτών των Εργασιακών Κάτεργων, όπου η άμισθη εργασία των στρατιωτών εξασφαλίζει τις Δωρεάν Διακοπές των Αξιωματικών!
Το στρατιωτικό κατεστημένο για να καμουφλάρει τα αισχρά Προνόμια που απολαμβάνει ισχυρίζεται ότι οι φαντάροι επιθυμούν να εργαστούν στα ΚΑΑΥ για να γλυτώσουν τις ασκήσεις και το τρέξιμο των μονάδων.
Αυτό που δεν λένε είναι ότι οι συνφάνταροι πέφτουν θύματα άγριας Εργασιακής Εκμετάλλευσης, εργάζονται για έξι (6) μήνες έως και 17 ώρες τη μέρα σε ένα περιβάλλον Τρομοκρατίας "για να είναι πιο Παραγωγικοί"! 
Τις περισσότερες φορές οι φαντάροι καταλήγουν στα ΚΑΑΥ με Υποχρεωτικές Αποσπάσεις χωρίς φυσικά να ερωτηθούν.
Πρέπει να επισημάνουμε την Υποκρισία των Στρατηγών, των Συνταξιούχων που έχουν πιάσει θέση στα κανάλια και κάνουν κάθε μέρα πόλεμο με την Τουρκία και φυσικά των Υπουργών Άμυνας Παναγιωτόπουλου και Χαρδαλιά.
Είναι όλοι αυτοί που μαζί με τους δημοσιογράφους που ταϊζει η κυβέρνηση απαιτούσαν να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία για να έχουν καλύτερη επάνδρωση οι μονάδες της Παραμεθορίου.
Αλλά είναι οι ίδιοι που μετακινούν χιλιάδες στρατιώτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν τους Υπηρέτες των Αξιωματικών δημιουργώντας σοβαρά κενά στην επάνδρωση με αποτέλεσμα οι συνφάνταροι να έχουν απίστευτες υπηρεσίες και να μην παίρνουν Έξοδο τους καλοκαιρινούς μήνες!   

Στην καταγγελία τους οι γονείς μας περιγράφουν ότι τα στρατευμένα παιδιά τους πήγαν Υποχρεωτικά στα ΚΑΑΥ.
Και τους έχουν όλη μέρα αγγαρεία και ατελείωτη εργασία.
Πλένουν, καθαρίζουν τα οικήματα, βάφουν τα πάντα, κόβουν τα χόρτα.
Στην συνέχεια σερβίρουν και Υπηρετούν τους Αξιωματικούς.
Τους εκφοβίζουν συνεχώς ότι θα τους Τιμωρήσουν με φυλάκιση και στέρηση εξόδου για να είναι πιο παραγωγικοί και να εργάζονται πιο πολύ! 
Ο χρόνος ξεκούρασης είναι ελάχιστος.
Βλέπεις πρέπει να πάνε στα πόστα, να σερβίρουν και να ψήσουν τα σουβλάκια που θα φάνε οι Αξιωματικοί πληρώνοντας αστεία ποσά!
Φυσικά όλα αυτά πρέπει να γίνονται με το χαμόγελο γιατί οι Αξιωματικοί είναι ευαίσθητοι άνθρωποι....
Οι γονείς είναι εξαγριωμένοι.
Απαιτούν να Κλείσουν τα ΚΑΥΥ και να καταργηθούν τα προνόμια των Αξιωματικών.
Επιτέλους πρέπει να βγουν από την γυάλα τους και να σταματήσουν να θεωρούν τους νέους ανθρώπους που Υποχρεωτικά ντύθηκαν τα χακί ως Κατώτερους....
Αν θέλουν οι Αξιωματικοί να κάνουν Διακοπές να πληρώσουν όπως πληρώνουν όλοι και όχι να βγάζουν μιλιταριστικά και εθνικιστικά λογύδρια στην πλάτη των Σκλάβων φαντάρων.
Να λειτουργήσουν τα ΚΑΑΥ με Πολιτικό Προσωπικό.

Αλήθεια, το ΓΕΣ επιβεβαιώνει όλες αυτές τις καταγγελίες; 
Οι καταγγελίες συνφάνταρων από τα ΚΑΑΥ είναι συνεχείς. Θυμίζουμε:
ΚΑΑΥ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: ατελείωτες ώρες εργασίας και αγγαρείας συνφάνταρων που πρέπει να Υπηρετούν τους Αξιωματικούς
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΑΥ ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ 
Υπάρχει Αυθαιρεσία και επιθετικότητα από μερίδα των στρατιωτικών.
Συγκεκριμένος Αξιωματικός μιλάει άσχημα σε φαντάρους και ρίχνει κρατήσεις και φυλακές χωρίς λόγο.
Δεν τον νοιάζει αν αντιμετωπίζεις σοβαρά προσωπικά προβλήματα, αν είσαι άρρωστος ή τραυματισμένος.
Ρίχνει φυλακές με το παραμικρό.
Πηγαίνει τους φαντάρους 3 μέρες μέσα και μια μέρα έξω.
Και σαν να μην φτάνει αυτό ρίχνει και κρατήσεις με αποτελέσματα φαντάροι να βγαίνουν μετά από 8 και 10 μέρες.
Άυπνοι από τις πολλές υπηρεσίες και κουρασμένοι από τις αγγαρίες.
Οι οποίες ξεπερνάνε κάθε όριο εργατιάς και σκλαβιάς χωρίς φυσικά να ανταμείβονται!
Θυμίζουμε ανάλογες καταγγελίες συνφάνταρων:
ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας: "Πλακώνονται" Αξιωματικοί του Γ’ και Δ’ΣΣ για το ποιος θα κάνει Δωρεάν Διακοπές με Υπηρέτες τους συνφάνταρους
”Εμφύλιος” ξέσπασε μεταξύ των Αξιωματικών του Γ’ και Δ’ΣΣ για το ποιος θα κάνει δωρεάν διακοπούλες στα ΚΑΑΥ και θα έχει ως Υπηρέτες τους συνφάνταρους.
Η "εθνική ενότητα και ομοψυχία" ράγισε καθώς η ανακοίνωση των παραθεριστικών σειρών για τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) στο Στρατό Ξηράς προκάλεσε νεβράκια!
Ο λόγος, ο αυξημένος αριθμός στελεχών της Περιοχής Ευθύνης του Δ’ΣΣ, που θα παραθερίσουν φέτος, σε ΚΑΑΥ του Γ’ΣΣ. 
Συγκεκριμένα, Αξιωματικοί από τις δύο μεραρχίες του Έβρου, (12η και 16η), έχουν επιλεγεί ως τακτικοί παραθεριστές στο ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας Χαλκιδικής, της Π.Ε του Γ’ΣΣ. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν στρατιωτικοί του Γ’ΣΣ, να μείνουν εκτός από παραθεριστικές περιόδους, που έχουν δηλώσει.
Και την ώρα που οι Αξιωματικοί τσακώνονται για το ποιος θα εξασφαλίσει δωρεάν διακοπές, κάτι που το εξασφαλίζει η δωρεάν εργασία των φαντάρων, πολύ περίεργα πράγματα γίνονται στα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας.
Γιατί μπορεί τα ΚΑΑΥ να είναι ένα πάρκινγκ βυσμάτων το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα, αλλά τους επόμενους μήνες πρέπει να ετοιμαστούν για να φιλοξενήσουν τους τσαμπατζήδες αξιωματικούς.
Την νύφη την πληρώνουν οι Αποσπασμένοι και όσοι δεν έχουν πλούσιο μπαμπά....
Αυτό είναι απαραίτητο για να κάνει χαλαρή..., πολύ χαλαρή θητεία!
Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο που αύξησαν την Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες διατάζουν τους συνφάνταρους να κάνουν πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την στρατιωτική διαδικασία.
Ας μας πεις ο Υπουργός Χαρδαλιάς:
γιατί οι φαντάροι καθαρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα οικήματα;
μαζεύουν πευκοβελώνες;
κάνουν γενικευμένες καθαριότητες στις εγκαταστάσεις των παραθεριστών;
κόβουν χόρτα και βάφουν τα πάντα;
χτίζουν ντουζιέρες στην παραλία και απλώνουν τις ξαπλώστρες;
βάψανε τις μπασκέτες;

Θα μας απαντήσει ο Υπουργός Χαρδαλιάς τις σχέση έχουν όλα αυτά με την Στρατιωτική θητεία που μας υποχρεώνουν να κάνουμε 12 μήνες;
Δίνονται δωράκια στους φαντάρους για διάφορα δωράκια στην μονάδα;
Ας μας απαντήσουν ο Χαρδαλιάς και το Γ Σώμα Στρατού!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παίρνει ξεκάθαρη θέση:
Τα ΚΑΑΥ , οι Λέσχες Αξιωματικών και τα Πρατήρια είναι θέσεις εργασιακής εκμετάλλευσης.
Ο Στρατός καλλιεργεί την παρασιτική αντίληψη ότι πρέπει να βάλεις βύσμα για να πας εκεί και να γλυτώσεις την μαυρίλα της μονάδας.
Ο Στρατός και η κυβέρνηση καλλιεργούν τη Βυσματοκρατία και χρησιμοποιούν τις πελατειακές σχέσεις. 
Μόνο που η μαύριλα υπάρχει στα ΚΑΑΥ τις καλοκαιρινές σεζόν με τα ατελείωτα ωράρια.
Όχι για όλους. Τα βύσματα της κανονικής δύναμης των ΚΑΑΥ ξέρουν και λουφάρουν. Την πληρώνουν οι υπόλοιποι.
Το βασικό ζήτημα όμως είναι ότι ο Στρατός για να προσφέρει Δωρεάν διακοπές και να αυξήσει τα προνόμια των Αξιωματικών αναγκάζει τους φαντάρους να εργαστούν ΔΩΡΕΑΝ, αντί να κάνει προσλήψεις Πολιτικού προσωπικού.
Το στρατιωτικό κατεστημένο και οι κυβερνήσεις διχάζουν τους συνφάνταρους για να βολέυουν τα δικά τους παιδιά και να εκμεταλλεύονται την μεγάλη πλειοψηφία των συνφάνταρων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τελείως διαφορετικές συνθήκες υπάρχουν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορία αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού, όπου συσσωρεύονται τα βύσματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Γιατί άραγε εκείς γίνονται προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού και όχι στον Στρατό Ξηράς;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επαναλαμβάνει:
απέναντι στο βύσμα και τον Ατομισμό, τον Ανταγωνισμό και το Βόλεμα, την άθλια ατομική διαπραγμάτευση, τον φιλοτομαρισμό και την αδιαφορία για τους άλλους φαντάρους εμείς να προτάξουμε τον Αγώνα, την συλλογική Διεκδίκηση, την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη Με Στολή, την πάλη ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ
Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

Παράνομη και Αντισυνταγματική η Εργασία Φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις (ΚΑΑΥ)

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Όπως ίσως θα γνωρίζετε από την ιστοσελίδα μας, πληθώρα καταγγελιών από στρατευμένους που υπηρετούν σε Κ.Α.Α.Υ. σε ολόκληρη τη χώρα καταφτάνουν στην επιτροπή μας διαμαρτυρόμενες για τις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες εργασίας στις οποίες υποβάλλονται στρατευμένοι πολίτες με σκοπό την ανακαίνιση και την προετοιμασία των Κ.Α.Α.Υ. για τις θερινές διακοπές των αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού.
Θεωρούμε ότι ο εξαναγκασμός στρατευμένων πολιτών κατά τη διάρκεια της θητείας τους να εκτελούν εργασίες άσχετες με τις ανάγκες άμυνας της χώρας, οι οποίες τους υποχρεώνουν κατά το άρθρο 4, παρ. 6 του Συντάγματος, να συντελούν στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τον ορισμό των νόμων, συνιστά καταναγκαστική εργασία, Απαγορευόμενη από το άρθρο 22, παρ. 4 του ισχύοντος Συντάγματος και αποτελεί εργασία εξυπηρέτησης των συνθηκών διαβίωσης των αξιωματικών και υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού για την ανάπαυσή τους και όχι για την εκπλήρωση των υπηρεσιακών στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
Ούτε ο Στρατιωτικός Κανονισμός ή οποιοσδήποτε Κανονισμός Υπηρεσίας του στρατού προβλέπει ως στρατιωτική υπηρεσία την παροχή αναγκαστικής εργασίας των στρατευμένων σε εργασίες επισκευής, συντήρησης, ανακαίνισης, καθαριότητας και άλλες συναφείς των κέντρων θερινής άδειας και αναψυχής των στελεχών του στρατού.
Η διαιώνιση της υποβάθμισης των στρατευμένων πολιτών σε υπηρέτες των αξιωματικών και απλήρωτους εργάτες, οικοδόμους και καθαριστές εγκαταστάσεων που δεν εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες της εθνικής άμυνας, αλλά την εκπλήρωση των αναγκών θερινής αναψυχής των οικογενειών των στελεχών του στρατού, - πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται δυστυχώς και για τον υπόλοιπο λαό - αποτελούν παρέκκλιση από τα όρια της συνταγματικής τους αποστολής, και παράδειγμα απλήρωτης εργασίας και εκμετάλλευσης σε μία περίοδο έντασης των πιέσεων για εντατικοποίηση της εργασίας και μείωση των αποδοχών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Είναι προφανές ότι η αποκλειστική διάθεση χιλιάδων στρατευμένων την περίοδο αυτή στις σχετικές εργασίες υπηρετεί αναγκαιότητα της τυφλής υπακοής και πειθαρχίας των στρατιωτών με την απειλή των πειθαρχικών ποινών σε περίπτωση άρνησης. Και τούτο ακριβώς είναι που ενισχύει τα χαρακτηριστικά αυτής της απασχόλησης ως καταναγκαστικής
Σε μία περίοδο υπέρμετρης αύξησης των στρατιωτικών δαπανών για φρεγάτες, πολεμικά αεροσκάφη, περιπολίες στο Αιγαίο, αερομαχίες, συνδυασμένες ασκήσεις και σύγχρονα οπλικά συστήματα από μία χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναλογίας στρατιωτικών δαπανών σε σχέση με τον προϋπολογισμό και το Α.Ε.Π. αντίστροφα με τον πληθυσμό της, αποτελεί πρόκληση η επιβολή στους στρατευμένους εργασιών, οι οποίες είναι δυνατόν να παρασχεθούν από πολίτες ή δημόσιες επιχειρήσεις με αμοιβή σε μία περίοδο αυξημένης ανεργίας, επειδή δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν εξαιτίας της ιεραρχικής υποταγής τους στον μηχανισμό του στρατού. Ούτε και μπορεί να αποτελεί απάντηση σε αυτό η δήθεν προνομιακή εκπλήρωση της θητείας σε τόπο κοντινό στις κατοικίες των στρατιωτών με την απειλή της δυσμενούς μετάθεσης στην παραμεθόριο ως λόγο ανοχής της δωρεάν καταναγκαστικής εργασίας.
Προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Αναμένουμε την απάντησή σας.

Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου