Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

KAAY Αγίου Ανδρέα: Οργή φαντάρων για την εργασιακή εκμετάλλευση

▸Πλέον η οργή και η αγανάκτηση των συνφάνταρων ξεχειλίζει για τα όσα συμβαίνουν στο ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι ανταποκρίσεις τους διέπονται από μίσος για την ακραία εργασιακή εκμετάλλευση και την αισχρή συμπεριφορά μερίδας αξιωματικών, οι οποίοι για να συντηρήσουν και να αυξήσουν τα προνόμια των στρατιωτικών τούς φέρονται λες και είναι δούλοι.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα βύσματα της ΝΔ και τους γόνους επιχειρηματιών που αράζουν στα ΚΑΑΥ όλο τον χειμώνα αλλά στους χιλιάδες αποσπασμένους συνφάνταρους που μετακινούν στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις για να εργαστούν δωρεάν έως 17 ώρες τη μέρα και να κάνουν τους υπηρέτες των αξιωματικών, ώστε οι τελευταίοι να εξασφαλίσουν δωρεάν σχεδόν τις διακοπούλες τους.

«Δεν έχουμε καμιά δουλειά να σας υπηρετούμε στο όνομα της άμυνας και του έθνους… Το να σου σερβίρω καφέ ή να καθαρίσω το δωμάτιο σου, τι σχέση έχει με τη στρατιωτική θητεία; Ή μήπως γι’ αυτό μας υποχρεώνετε να κάνουμε στρατιωτική θητεία; Για να μας έχετε σκλάβους σας και αναλώσιμους για τα συμφέροντα των πλουσίων;», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι συνφάναροι στις ανταποκρίσεις τους απαιτώντας να φύγουν όλοι οι στρατιώτες από τα ΚΑΑΥ.
Στην τρίτη τους επιστολή οι συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν ότι με μπροστάρη συγκεκριμένο αξιωματικό τους απείλησαν όλους στην αναφορά με φυλακές γιατί έστειλαν γράμμα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Και μετά ακολούθησε άλλη μια μέρα εργασιακής εκμετάλλευσης των συναδέλφων που πήγαν να μαζέψουν και να ετοιμάσουν τις παραλίες για τους λουόμενους αξιωματικούς, να βάψουν και να καθαρίσουν τα σπίτια που θα μείνουν σε χαμηλότατες τιμές!

Αλήθεια, επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες; Γιατί δεν κάνει τίποτε όλες αυτές τις μέρες; Μα γιατί το ΓΕΣ και το υπουργείο Άμυνας είναι αυτοί που ενορχηστρώνουν την εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

Εμείς τους καλούμε να αντισταθούν. Με κίνημα μαζικό, μέσα και έξω από τον στρατό, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του φαντάρου πολίτη με στολή. Να βγουν παραπονούμενοι και να απαιτήσουν να φύγουν από τα ΚΑΑΥ. Το υπουργείο Άμυνας παραβιάζει το σύνταγμα βάζοντας τους συναδέλφους να εργάζονται δωρεάν στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις.

Είναι προκλητικό να έχουμε τεράστια ανεργία στον χώρο του τουρισμού και ο στρατός να καλύπτει θέσεις εργασίας με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων. Να γίνουν τώρα προσλήψεις πολιτικού προσωπικού. Αυτή την κατάσταση ακραίας εκμετάλλευσης αμφισβητεί το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», καλώντας σε κοινή πάλη τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβα γιατι η στρατιωτες και στελεχη να κανουν τους μαγαζατορες,ας βαλουν πολιτικο πρωσοπικο τοσα χρονια το ιδιο προβλημα ,κανενας δεν μπηκε στο στρατο για να κανει το σερβιτορο η τον καφετζη χωρις πληρωμη και χωρις ξεκουραση για να περνανε καλα η δήθεν αξιωματικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή