ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ανατροπή! Οι ΗΠΑ στέλνουν Patriot στην Ουκρανία;

Αίσθηση προκαλούν αναφορές μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περί αποστολής πυραύλων Patriot στην Ουκρανία.

Οι αναφορές αυτές επικαλούνται ως πηγή δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο στο «πακέτο» βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία που ενέκρινε το Κογκρέσο, περιλαμβάνει και την αποστολή συστοιχιών Patriot.

Υπενθυμίζεται πως με μεγάλη πλειοψηφία, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε το κολοσσιαίο πακέτο βοήθειας, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία με ψήφους 79 υπέρ έναντι 11 κατά. Αυτό το πακέτο βοήθειας περιλαμβάνει ένα μακροοικονομικό και ανθρωπιστικό κομμάτι, αλλά επίσης και ένα εξοπλιστικό.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρηματοδοτήσουν την προμήθεια προηγμένων οπλικών συστημάτων προς την Ουκρανία, όπως αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot και πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς», αναφέρει το NEXTA επικαλούμενο την Washington Post.

Η πληροφορία γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από Ουκρανούς χρήστες που αναφερόμενοι στους Patriot κάνουν λόγο για ένα από τα πιό ισχυρά αντιαεροπορικά συστήματα στον κόσμο.

Η πληροφορία της Washington Post – εφόσον επιβεβαιωθεί – θα αποτελέσει πιθανώς σημείο καμπής για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είχαν θωρακίσει με Patriot την Σλοβακία, προκειμένου εκείνη να στείλει τους S-300 που διέθετε στην Ουκρανία.

Εφόσον το προηγμένο πυραυλικό σύστημα αποσταλεί στην Ουκρανία, θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, η οποία – παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις – δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στον εναέριο χώρο του «εχθρού» της.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου