Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Εικόνες φρίκης στα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο – Τουλάχιστον 23 νεκροί μετανάστες

Δεκάδες τραυματισμένοι μετανάστες στα σύνορα Ισπανία-Μαρόκο. 
23 νεκροί έως τώρα
Είναι αυτές οι πραγματικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.
Φτώχεια και επισιτιστική κρίση οδηγούν στην προσφυγιά.
Και οι Ευρωπαϊκή Ένωση Κλείνει τα σύνορα.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες Δολοφονούνται και τσακίζονται στο Μαρόκο, την Λιβύη, στη Μεσόγειο και τον Έβρο...
Φονιάδες οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία και οι συνεργάτες τους τα αστικά κράτη....  
Εικόνες που σοκάρουν στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκο με δεκάδες μετανάστες να είναι σοβαρά τραυματισμένοι. Τουλάχιστον 23 έχουν χάσει τη ζωή τους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες που έρχονται από τα σύνορα Ισπανίας με Μαρόκο. Δεκάδες μετανάστες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα από το Μαρόκο προς την πόλη Μελίγια στην Ισπανία.

Οι εικόνες σοκάρουν με τους μετανάστες να είναι ο ένας πάνω στον άλλον πεσμένοι στο έδαφος και πολλοί από αυτούς να αιμορραγούν και άλλοι να είναι βαριά τραυματισμένοι. Δυστυχώς 23 από τους μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα.
Al menos 18 inmigrantes muertos: así fue el asalto al vallado de Melilla desde el lado marroquí
Μάλιστα σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι στα βίντεο φαίνονται Μαροκινοί αστυνομικοί να περνούν πάνω από τους τραυματισμένους μετανάστες και να μην προσφέρουν καμία βοήθεια αλλά αντιθέτως να τους ξυλοκοπούν όσο εκείνοι παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Μαρόκο καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους μετανάστες έχασαν τη ζωή τους επειδή έμειναν δίχως βοήθεια για πολλές ώρες, ενώ οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν τις αρχές να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Guardian οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 23 ενώ δεκάδες είναι οι τραυματισμένοι.

Από τη μεριά τους οι αρχές του Μαρόκο κάνουν λόγο για προσπάθειες των μεταναστών να σκαρφαλώσουν τον φράχτη που χωρίζει τις δύο χώρες ώστε να φθάσουν στη Μελίγια.

Το υπουργείο εσωτερικών του Μαρόκο υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι 76 πολίτες έχουν τραυματιστεί μαζί με 140 αξιωματικούς ασφαλείας του Μαρόκο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sánchez καταδικάζει από τις Βρυξέλλες τη βία και κατηγορεί τις μαφίες που εμπορεύονται ανθρώπους.
SÁNCHEZ responsabiliza a las MAFIAS del violento SALTO a la valla de MELILLA | RTVE Noticias

Ο Omar Naji, ο οποίος ανοίξει στην μαροκινή ομάδα δικαιωμάτων AMDH δήλωσε: «Το βράδυ της Πέμπτης οι δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν στη μαροκινή πλευρά των συνόρων με ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου