Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Συγκλονιστική προσπάθεια του Αντιπολεμικού κινήματος: ΑντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις την Τετάρτη 29/06 και την Πέμπτη 30/06 σε δεκάδες πόλεις

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ -που συμμετέχει στον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ- χαιρετίζει αυτή την πολύ σημαντική κινητοποίηση του Αντιπολεμικού Κινήματος ενάντια στο ΝΑΤΟ σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, να συνυπολογίσουμε το Αντιπολεμικό Διήμερο που πραγματοποίησε ο Αντιπολεμικός Συντονισμός στην Αλεξανδρούπολη. 
Διαβάζουμε στην αναλυτική ανάρτηση του ΠΡΙΝ:
▸Μέρα δράσης

Με αντιπολεμικές αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις και άλλες παρεμβάσεις απαντά το εργατικό λαϊκό και αντιπολεμικό κίνημα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που διεξάγεται 29-30 Ιούνη. Με βασικά αιτήματα την απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και την κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη διάλυσή του, την εναντίωση στον επικίνδυνο και άδικο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις διοργανώνουν μια σειρά κινητοποιήσεις. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στην Αλεξανδρούπολη, με πορεία από το Αναγνωστήριο που καλεί ο Αντιπολεμικός Συντονισμός Έβρου.

Πανελλαδική μέρα πάλης κατά του ΝΑΤΟ και του πολέμου του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού έχει κηρυχθεί η Τετάρτη 29 Ιούνη από τον Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Συντονισμό και άλλες συλλογικότητες, καθώς και την Αντιπολεμική Πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων, στην οποία συμμετέχουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ και νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος. Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης το ΚΚΕ (μ-λ), η Ταξική Αντεπίθεση και άλλοι.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στις 29/6

Αθήνα: Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7 μ.μ. και πορεία στη βουλή, στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικανική πρεσβεία.

Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου 7 μ.μ.

Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου 7 μ.μ.

Γιάννενα: Περιφέρεια Ηπείρου 7 μ.μ., συγκέντρωση και πορεία

Ηράκλειο: Λιοντάρια 7 μ.μ.

Τρίκαλα: Πλατεία Ρήγα Φεραίου 8 μ.μ.

Καρδίτσα: Κεντρική πλατεία 8 μ.μ.

Λέσβος: Πλατεία Σαπφούς 7 μ.μ.

Ηγουμενίτσα: Πεζόδρομος 7:30 μ.μ.

Λευκάδα: παρέμβαση με μοίρασμα προκήρυξης στον Άγιο Μηνά

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές.

Στα Χανιά η συγκέντρωση θα γίνει στις 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Αγοράς στις 7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου