Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Σεβεροντονέτσκ: «Καθαρίσαμε και ελέγχουμε το 50% της πόλης» λένε οι Ουκρανοί

Σεβεροντονέτσκ: «Καθαρίσαμε και ελέγχουμε το 50% της πόλης» λένε οι Ουκρανοί
Μια πόλη-κλειδί στις ανατολικές περιοχές της και επίκεντρο αυτή τη στιγμή σφοδρών μαχών στην εκτεταμένη περιφέρεια του Ντονμπάς.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας καθάρισαν το μισό» Σεβεροντονέτσκ από τα ρωσικά στρατεύματα που υπήρχαν εκεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ Σεργκίι Γκαϊντάι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η μισή πόλη βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υπερασπιστών μας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η Ρωσία έπληξε σήμερα το Κίεβο με πυραύλους cruise που εκτόξευσε από την Κασπία Θάλασσα. Σ’ αυτή την πρώτη εδώ και εβδομάδες επίθεση εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας επλήγη μια εγκατάσταση επισκευής σιδηροδρόμων, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και ο επικεφαλής των σιδηροδρόμων της χώρας.
Πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

Μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό πάνω από τα ανατολικά προάστια του Κιέβου. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αν και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, δήλωσε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο. Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε έναν ρωσικό πύραυλο γύρω στις 6 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

Ένας ρωσικός πύραυλος, που κατευθυνόταν πιθανόν προς το Κίεβο, πέταξε εξαιρετικά χαμηλά πάνω από έναν μεγάλο πυρηνικό σταθμό στη νότια περιοχή του Μικολάιφ, ανέφερε στο Telegram η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom. Αργότερα ανήρτησε βίντεο που φαινόταν να επιβεβαιώνει την αναφορά. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις εικόνες από ανεξάρτητη πηγή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως οι πύραυλοί του κατέστρεψαν άρματα μάχης T-72 και τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία προμήθευσαν στην Ουκρανία χώρες της ανατολικής Ευρώπης και βρίσκονταν στην εγκατάσταση επισκευής σιδηροδρόμων στο Κίεβο.
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου