Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Συνεχίζεται το έργο της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ με 600 ακόμη προσλήψεις


EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Συνεχίζεται το έργο της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ με 600 ακόμη προσλήψεις
efsyn.gr

Απτόητη συνεχίζει στο σχέδιο της η κυβέρνηση για την μετατροπή των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε παραρτήματα της ΕΛ.ΑΣ. με βάση τον ψηφισμένο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για τα ΑΕΙ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις προσλήψεις των πρώτων 400 αστυνομικών για τα πανεπιστήμια και την τοποθέτησή τους σε παρακείμενα σε αυτά Αστυνομικά Τμήματα με την ιδιότητα του Ειδικού Φρουρού, σειρά έχουν άλλοι 600 αστυνομικοί των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ), προκειμένου να συμπληρωθεί ο συνολικός αριθμός των 1.000, όπως ορίζει ο νόμος της κυβέρνησης.

Οι 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την προκήρυξη που είχε εκδοθεί για την πρόσληψη των πρώτων 400 ειδικών φρουρών για τις ΟΠΠΙ., στις 31 Μαΐου.
Με βάση την προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ., το 80% (480 θέσεις) θα καλυφθεί από την κατηγορία Α΄ της προκήρυξης, δηλαδή από επιλαχόντες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Λ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο 20% (120 θέσεις), θα καλυφθεί από επιλαχόντες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β' κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ήδη οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις καλούν τους/τις επιλαχόντες και τους δίνουν δελτίο υγειονομικών εξετάσεων, προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι «οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ' επέκταση του κοινωνικού συνόλου».

Με λίγα λόγια, το άνοιγμα των πανεπιστημίων από Σεπτέμβρη για τους φοιτητές θα γίνει μετ' υποδοχής 1.000 ένστολων αστυνομικών σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου, κάτι το οποίο αναπόφευκτα θα οξύνει τις εντάσεις στην πανεπιστημιακή κοινότητα και εγγυάται εικόνες σαν αυτές με τους αιμόφυρτους φοιτητές του ΑΠΘ. Βέβαια, η πλειοψηφία φοιτητών, εργαζομένων και μελών ΔΕΠ έχουν εκφράσει σε όλους τους τόνους την εναντίωσή τους στο «πανεπιστήμιο-φυλακή». Σε αυτό όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να απαντά ότι «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου