Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

80 ΑΔΤΕ: Όχι στο χώσιμο των "νέων" φαντάρων και τη νοοτροπία του "παλιού"

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ: Όχι στο χώσιμο των "νέων" και τη νοοτροπία του "παλιού"
Πληθαίνουν οι αναφορές που έρχονται από αρκετά στρατόπεδα της Ταξιαρχίας σχετικά με μεγάλες αδικίες στην κατανομή υπηρεσιών και άλλων δουλειών ανάμεσα στους "παλιούς" και τους "νέους" φαντάρους. Παρότι είναι λογικό και συναδελφικό οι καινούργιοι φαντάροι να αναλαμβάνουν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο του όγκου υπηρεσιών προκειμένου να ξεκουράσουν τις προηγούμενες ΕΣΣΟ, η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται να έχει ξεφύγει. Με τις ευλογίες στελεχών και διοικητών φαντάροι των μεγαλύτερων ΕΣΣΟ απολαμβάνουν εξωπραγματικά καλύτερα προγράμματα υπηρεσιών από ότι αυτοί των μικρότερων. Σε συγκεκριμένες μονάδες μάλιστα οι υπηρεσίες δεν ελέγχονται ούτε καν ενδεικτικά από στελέχη με αποτέλεσμα να σημειώνονται καταφωρες αδικίες.
Ο διαχωρισμός μεταξύ "παλιού" και "νέου" είναι ένας επίπλαστος - πολλές φορές εξουσιαστικός - διαχωρισμός που στοχεύει στον πολυκατακερματισμο και τον διαμελισμό των φαντάρων ως σώμα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα καλλιεργείται ή έστω συντηρείται δομικά από το στρατό. Η νοοτροπία του "παλιού" που με βάση αυτή δικαιούται να "χώσει το νέο" , αποτελεί μια βαθιά εκφυλισμένη συμπεριφορά που καταλήγει να κατακρεουργεί τα δικαιώματα τόσο του "παλιού" όσο και του "νέου" φαντάρου. Απέναντι σε αυτόν τον εξουσιαστικό διαχωρισμό, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίζεται και από το κωμικοτραγικό στοιχείο σύμφωνα με το οποίο ο "νέος παλιωνει μέσα σε 4 μήνες", ηθικό χρέος των προηγούμενων φαντάρων είναι η προσφορά κάθε είδους βοήθειας και ένδειξη αλληλεγγύης στους νεότερους. Απέναντι στις παλαιωμενες, συντηρητικές αντιλήψεις που καλλιεργούνται και συντηρούνται εντός στρατού, η νέα γενιά καλείται να σπάσει τον φαύλο κύκλο της υποτιθέμενης "αρχαιότητας" και να παγιώσει μια νέα κατάσταση όπου προηγούμενη και καινούργιοι φαντάροι θα παλεύουν από κοινού για ότι τους καταπιέζει εντός στρατού.
Απαιτούμε τις διοικήσεις των μονάδων και την ταξιαρχία να επιτηρεί την κατανομή υπηρεσιών σε όλα τα στρατόπεδα της Ταξιαρχίας καθώς εκείνοι είναι που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όσες παρατυπίες και αδικίες αναφέρονται παραπάνω.
Καλούμε τους φαντάρους προηγούμενων ΕΣΣΟ από μόνοι τους να σπάσουν τον φαύλο κύκλο και τον οποίο ο "νέος πήζει μέχρι να παλιωσει και να πήξει τους επόμενους" και να προτάξουν τις αρετές της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης.
Η 80η ταξιαρχία δυστυχώς φημίζεται για σοβαρές παρατυπίες (και) στην κατανομή υπηρεσιών ανάμεσα στους φαντάρους. Κοινωνικές κλίκες και βυσματικοί κύκλοι παγώνουν το δικό τους καθεστώς στα στρατόπεδα. Είναι επιτακτική ανάγκη η κατάσταση αυτή να αλλάξει και να καταλάβουν όλοι πως οποιοσδήποτε φαντάρος δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από το διπλανό του

Επιτροπή Στρατευμένων 80 ΑΔΤΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

1 σχόλιο:

  1. Αυτά γίνεται και με τα στελέχη τα νέα λες και ήρθανε από άλλον πλανήτη και του λένε <> δηλαδή νέος και παλιός αντί να υπάρχει συνεργασία και να γίνεται μια δουλειά σε 15λπετα πρέπει να γίνει σε 2 ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή