Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΑντιΝΑΤΟϊκές αντιπολεμικές διαδηλώσεις την Τετάρτη

▸Μέρα δράσης

Με αντιπολεμικές αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις και άλλες παρεμβάσεις απαντά το εργατικό λαϊκό και αντιπολεμικό κίνημα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, που διεξάγεται 29-30 Ιούνη. Με βασικά αιτήματα την απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων και την κατάργηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και τη διάλυσή του, την εναντίωση στον επικίνδυνο και άδικο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις διοργανώνουν μια σειρά κινητοποιήσεις. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 7 μ.μ. στην Αλεξανδρούπολη, με πορεία από το Αναγνωστήριο που καλεί ο Αντιπολεμικός Συντονισμός Έβρου.

Πανελλαδική μέρα πάλης κατά του ΝΑΤΟ και του πολέμου του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού έχει κηρυχθεί η Τετάρτη 29 Ιούνη από τον Αντιπολεμικό Διεθνιστικό Συντονισμό και άλλες συλλογικότητες, καθώς και την Αντιπολεμική Πρωτοβουλία αριστερών οργανώσεων, στην οποία συμμετέχουν οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, Κόκκινο Νήμα, ΝΑΡ και νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος. Στις κινητοποιήσεις καλούν επίσης το ΚΚΕ (μ-λ), η Ταξική Αντεπίθεση και άλλοι.


Την Τετάρτη 29/6, στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, με κατάληξη την αμερικανική πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου. Στην Καρδίτσα στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας, αλλά και σε πολλές ακόμα περιοχές. Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις βάσεις (συμμετέχει το ΠΑΜΕ) καλεί σε συγκέντρωση στο ΥΕΘΑ στις 30/6 στις 7.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου