Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Καταγγελία για επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστών στρατιωτικών-Συνέλευση με παρουσία πέντε (5) Αστυνομικών

ΕUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)
Καταγγελία για επιχείρηση τρομοκράτησης συνδικαλιστών στρατιωτικών
Σε καταγγελία για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας συνδικαλιστών του Στρατού προχωρά σήμερα με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με την οποία και ζητά εμμέσως από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να παρέμβουν.

Ως παράδειγμα αναφέρεται η γενική συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (ΕΣΠΕΕΚΩ), που έγινε την περασμένη Κυριακή και στην οποία αποφασίστηκε η αποχώρηση από την ΠΟΕΣ και η προσχώρηση στην εταίρα ΠΟΜΕΝΣ. Η εκλογή έγινε υπό την παρουσία εκπροσώπων της εταίρας Ένωσης (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), που, όπως καταγγέλλεται, παρεμπόδισαν τα μέλη της Π.Ο.Ε.Σ. να τοποθετηθούν στη συνέλευση, αλλά και πέντε αστυνομικών -οι τρεις ήταν ένοπλοι- από το αστυνομικό τμήμα του νησιού, που βρίσκονταν εκεί χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και οι οποίοι αποχώρησαν από τον χώρο όταν αναγκάστηκαν να φύγουν ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Σ και ο πρώην πρόεδρός της.

«Η Π.Ο.Ε.Σ. καταδικάζει κάθε είδους τρομοκρατία και εκφοβισμό που επιχειρείται με οποιαδήποτε μορφή σε βάρος μελών συνδικαλιστικών σωματείων, που επιθυμούν να εκφράσουν δημοκρατικά δικαιώματά τους» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές και προσθέτουν: «Η
παρουσία ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων (κάποιων μάλιστα με πολιτική περιβολή προς κάλυψη) στον χώρο διεξαγωγής μιας γενικής συνέλευσης ενός συνδικαλιστικού σωματείου, αποτελεί σαφέστατο πλήγμα τόσο για το συνδικαλιστικό κίνημα, όσο και για τη δημοκρατία μας, πόσω δε μάλλον
όταν αυτή δύναται να λειτουργήσει αποτρεπτικά στα μέλη του. Η κινητοποίηση μιας μεγάλης αστυνομικής δύναμης πέντε (5) αστυνομικών υπαλλήλων, για μια γενική συνέλευση ενός συνδικαλιστικού σωματείου εν ενεργεία στρατιωτικών και μάλιστα με παρουσία τους πριν ακόμη αρχίσει αυτή (η γενική συνέλευση) και όχι με την κλήση της (της δύναμης), όταν και εάν διαπιστωθούν επεισόδια, πρέπει να προβληματίσει τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθόσον παραπέμπουν σε άλλες δύσκολες για τη δημοκρατία και την ίδια τη Χώρα σκοτεινές εποχές του παρελθόντος, που καταδικάστηκαν από το σύνολο του Ελληνικού λαού».

Όπως αναφέρουν, δε, στελέχη της Π.Ο.Ε.Σ., εάν οι υπουργοί δεν παρέμβουν, αυτό μπορεί να εκληφθεί από τα μέλη της κι ως αποδοχή από την πλευρά τους ανάλογων αντιδημοκρατικών συμπεριφορών.

Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ και η συγκλονιστική αναφορά των όσων συνέβησαν στην Κω από το μέλος του ΔΣ της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου