Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανακοίνωσε το θάνατο Αμερικανού εθελοντή μαχητή στην Ουκρανία

Αμερικανός πολίτης σκοτώθηκε σε μά;ση στην Ουκρανία τον ΜΙάιο, σύμφωνα με νεκρολογία του στον Τύπο και ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως χιλιάδες άλλοι ξένοι εθελοντές, πολεμούσε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού μετά την εισβολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας στη χώρα αυτή την 24η Φεβρουαρίου.

Ο Στίβεν Ζαμπίλσκι, 52 ετών, σκοτώθηκε σε μάχη στην Ουκρανία τη 15η Μαΐου, σύμφωνα με τη νεκρολογία του, που δημοσίευσε η εφημερίδα The Recorder, η οποία εκδίδεται και κυκλοφορεί στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Πληροφορίες για τον θάνατό του μετέδωσαν άλλα ΜΜΕ χθες Δευτέρα.

Ο Ζαμπίλσκι, γεννημένος στη Νέα Υόρκη, κατοικούσε στη Φλόριντα τα τελευταία χρόνια, ήταν παντρεμένος και είχε πέντε θετά παιδιά κι ένα εγγόνι, μεταξύ άλλων. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατό του στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια και παρέχει «κάθε δυνατή προξενική συνδρομή».
Οι προειδοποιήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε εξάλλου την προειδοποίησή του στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία, εξαιτίας της σύρραξης και του ενδεχομένου να μπουν στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού. Παρότρυνε όποιον πολίτη των ΗΠΑ βρίσκεται στην Ουκρανία να αποχωρήσει αμέσως.

Παρά τις επανειλημμένες οδηγίες και προειδοποιήσεις της αμερικανικής διπλωματίας, αρκετοί Αμερικανοί έχουν πάει στην Ουκρανία, όπου μάχονται στο πλευρό των ένοπλων δυνάμεων της χώρας. Η είδηση του θανάτου του Στίβεν Ζαμπίλσκι έγινε γνωστή καθώς άλλοι Αμερικανοί είναι αγνοούμενοι στην εμπόλεμη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε χθες, σε συνέντευξή του στο NBC News, πως ο Άντι Γουέν, 27 ετών, και ο Αλεξάντερ Ντρούκι, 39 ετών, και οι δύο από την πολιτεία Αλαμπάμα, αιχμαλωτίστηκαν ενώ μάχονταν στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. 
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου