Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε μέσω του λιμανιού η μεγαλύτερη κυκλική εναλλαγή στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ

 Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησε μέσω του λιμανιού η μεγαλύτερη κυκλική εναλλαγή στρατιωτικού υλικού του ΝΑΤΟ
«Η μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών μέσων που έχει διακινηθεί ποτέ»
Ξεκίνησε αυτές τις ημέρες, με την έλευση οδικώς από την Τρίτη 14 Ιουνίου των πρώτων μεταφερόμενων αρμάτων και άλλων οχημάτων των αμερικανικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ από Ρουμανία, Πολωνία και Βαλτικές χώρες, της μεγαλύτερης κυκλικής εναλλαγής (rotation) στρατιωτικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Στις 16/06 φτάνει και η πρώτη αμαξοστοιχία που μεταφέρει κάθε είδους στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ και αυτό θα συνεχιστεί ως τα τέλη Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί να καταπλεύσει αμερικανικό οχηματαγωγό πλοίο για να ξεφορτώσει αρχικά πολλαπλάσιες ποσότητες αρμάτων και άλλου στρατιωτικού υλικού και να φορτώσει όσα συγκεντρώνονται ήδη.
Στη συνέχεια κυρίως σιδηροδρομικώς, το υλικό που θα ξεφορτωθεί θα προωθηθεί σε Ρουμανία, Πολωνία και άλλες χώρες της Βορειοανατολικής Ευρώπης, για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται εκεί και με όσα κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία ή ακόμα και όσα… απειλεί να κάνει σε άλλες χώρες, έχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία τους.

Για τον προγραμματισμό και την καλύτερη οργάνωση όλης αυτής της επιχείρησης, γίνονται συνεχείς συσκέψεις στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τους εμπλεκόμενους στην συγκεκριμένη επιχείρηση τόσο Αμερικανούς όσο και Έλληνες, υπό τον Πρόεδρο του ΟΛΑ Κώστα Χατζημιχαήλ, που χειρίζεται όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Όπως μάλιστα ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο twitter: “Έως τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να προωθήσουμε σε ΗΠΑ & Ευρώπη, τη μεγαλύτερη ποσότητα στρατιωτικών μέσων που έχει διακινηθεί ποτέ. Με το rotation μόνο του Ιουνίου να ξεπερνά κατά 2,5 φορές τη μεγαλύτερη προηγούμενη επιχείρηση”.

Είναι μια ακόμη απόδειξη της μεγάλης σημασίας που έχει πλέον το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, αποδεικνύει την τεράστια συμβολή της Ελλάδας στην επίτευξη των επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών της Δύσης.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Στις 29 Ιουνίου με πρωτοβουλία του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ προγραμματίζονται Πανελλαδικά κινητοποιήσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ όπου πραγματοποιεί από τις 28 μέχρι και τις 30 Ιουνίου Σύνοδο στη Μαδρίτη όπου και θα ληφθούν στρατηγικής σημασίας αποφάσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου