Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Καμπάνια: «Κανένα σπίτι χωρίς φαγητό, ρεύμα και νερό»

▸Κινήσεις πόλης-Εργατικά σχήματα

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που την ίδια μέρα είχε στο επίκεντρό της την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, την περασμένη Τρίτη, ριζοσπαστικές αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης και περιφέρειας και εργατικά σχήματα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα διοργάνωσαν μια πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα, εγκαινιάζοντας την κοινή καμπάνια ενάντια στην ακρίβεια, το κόστος ζωής και τους άθλιους μισθούς με σύνθημα «Κανένα Σπίτι χωρίς φαγητό, ρεύμα και νερό». Επιδίωξη των κινήσεων είναι η καμπάνια να εκτυλιχθεί όλο τον Ιούνιο και να γενικευθεί στην πορεία, με κινητοποιήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Οι κινήσεις και τα εργατικά σχήματα θα σχεδιάσουν τις επόμενες ημέρες δράσεις ανά γειτονιά και παρεμβάσεις σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, με βάση μια σειρά από αιτήματα, μεταξύ των οποίων: Δραστικές μειώσεις των τιμών των βασικών και λαϊκών αγαθών. Τρόφιμα, ρεύμα, νερό, καύσιμα να αποδεσμευτούν από οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση. Να σταματήσει η διαπραγμάτευση των βασικών αγαθών στα διάφορα χρηματιστήρια και να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές τους. Η ΔΕΗ και όλες οι μονάδες παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και εμπορίας του ρεύματος να περάσουν στο Δημόσιο, χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας και όλων των συνεπειών τιμολόγησης, διαπραγμάτευσης και εμπορίας του ρεύματος, όπως η «ρήτρα αναπροσαρμογής». Διατίμηση και έλεγχος των ενοικίων. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και το επίδομα ανεργίας.
Ας σημειωθεί πως, καθώς τα προβλήματα του κόσμου είναι εκρηκτικά, όσες εξορμήσεις έχουν γίνει συναντούν μεγάλη λαϊκή ανταπόκριση.
Δηλώσεις εκπροσώπων ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών κινήσεων πόλης και περιφερειών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου