Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Έρχονται νέες αυξήσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια - 40% πιο ακριβά από πέρσι:Πως και γιατί θα πληρώσουν οι φαντάροι τα πανάκριβα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών εταιρειών;


Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία με την προπαγάνδα της πολεμοκαπηλείας και των εθνικών κινδύνων επιχειρούν να κρύψουν την ακρίβεια και τα τεράστια Οικονομικά Αδιέξοδα που μας προκαλούν. 
Νέα οικονομικά βάρη για τους συνφάνταρους, τις λαϊκές οικογένειες, τους νησιώτες και όσους προσπαθήσουν να πάρουν μια ανάσα από την καθημερινότητα, αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Και νέες αυξήσεις αναμένονται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κι έτσι μετά από το νέο επικείμενο άλμα στις τιμές, η διαφορά σε σχέση με πέρυσι θα φτάσει το 40%.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συγκεκριμένων βασικών διαδρομών, η αύξηση θα είναι στο 7%, σε επιβάτες, αυτοκίνητα και φορτηγά. 
Ήδη βέβαια, αθροιστικά, η αύξηση που έχει περάσει, μέχρι τώρα κυμαίνεται μεταξύ 25-33%. Έτσι μετά από το νέο άλμα στις τιμές η διαφορά σε σχέση με πέρυσι φτάνει το 40%. 
Στο μεταξύ, σε αεροπορικά εισιτήρια, οδικές μεταφορές, κάθε είδους, η κατάσταση είναι ανάλογη, με σημαντική άνοδο των τιμολογίων, κάτι που θα αποτυπωθεί και στα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Ιούνιο, μετά και το 11,2% του Μαΐου.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά πριμοδοτεί τα κέρδη των εφοπλιστών, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κάνει τεράστιες αγορές όπλων και Αρνείται να Αυξήσει τον μισθό των συνφάνταρων που παραμένει για δεκαετίες καθηλωμένος στα 8,7 ευρώ. Επίσης, το Υπουργείο Άμυνας φορτώνει στις δικές μας πλάτες το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης και μας Υποχρεώνει να καταβάλλουμε τα σημαντικά κόστη μετακίνησης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. 
Σε σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γράφαμε:
Πως και γιατί θα πληρώσουν οι φαντάροι τα πανάκριβα εισιτήρια και τις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών;
Οι πραγματικές αυξήσεις στα εισιτήρια φτάνουν ή και το υπερβαίνουν το 20%
Νέα αύξηση στα εισιτήρια επέβαλαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Που θα κυμαίνονται περίπου στο 10% με 12%.
Eίχαν προηγηθεί αυξήσεις της τάξης του 10% πριν αρχίσει η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Ενώ κανείς δεν αποκλείει νέες αυξήσεις. Ήδη προετοιμάζουν το έδαφος κάνοντας λόγο για αναπροσαρμογή ανάλογα και με την τιμή των καυσίμων.
Σήμερα οι τιμές απλής μετάβασης από Πειραιά σε νησιά που αποτελούν βασικούς προορισμούς των συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν εκεί:
Σάμος 62,50€
Ικαρία 53,50€
Χίο 31,50€ ή 39€ (2 διαφορετικά πλοία)
Μυτιλήνη 35€ ή 43,50€
Κως 53,50€ ή 67€
Ρόδος 62,50€ ή 78,50€.
Αναρωτιόμαστε πως θα αντεπεξέλθουν οι συνάδελφοι φαντάροι σε όλες αυτές τις αυξήσεις, που το Υπουργείο Άμυνας μας αμείβει με 8,7 ευρώ μηνιαίως
Πως θα καλύψουν το σοβαρό αυτό κόστος μετακίνησης οι συνάδελφοι και οι λαϊκές οικογένειες;
Ποιος εργαζόμενος άραγε πήρε 10% ή και 12% αύξηση στον μισθό του για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την τεράστια Ακρίβεια και Κερδοσκοπία;
Το Υπουργείο Άμυνας, το στρατιωτικό κατεστημένο και το σύνολο της κυβέρνησης της ΝΔ αύξησαν την στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες ενώ ταυτόχρονα μειώνουν όλα τα κονδύλια που αφορούν τους συνφάνταρους.
Αυτό το βλέπουμε στα ρούχα που μας δίνουν-που δεν μας δίνουν-, στο άθλιο και ελάχιστο φαγητό, στις αισχρές συνθήκες και την ανύπαρκτη υγιεινή -η χλωρίνη είναι είδος προς εξαφάνιση-, με αποτέλεσμα να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά στο ΚΨΜ για να χορτάσουμε την πείνα μας, ενώ μας φόρτωσαν και το τεράστιο κόστος μετακίνησης.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον έξι ταξίδια και το Υπουργείο Άμυνας μας παρέχει μόνο μία (1) Κατάσταση Επιβίβασης.
Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε Άδεια πρέπει να πληρώσουμε 100-150 ευρώ ή 150-200 σε ΤΑΞΙ-ΚΤΕΛ και αεροπλάνο ή πλοίο, ανάλογα το μέσο που θα χρησιμοποιήσουμε ή το πότε θα μας επιτρέψουν να κλείσουμε εισιτήρια. 
Που θα τα βρούμε όλα αυτά τα χρήματα όταν μας δίνουν 8,7 ευρώ τον μήνα;
Γιατί να πληρώσουμε εμείς όλα αυτά τα χρήματα όταν μας έφεραν Υποχρεωτικά στον Στρατό τους;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συνφάνταρους να αγωνιστούν και να βάλουμε μαζί ένα τέλος στην Οικονομική και Εργασιακή μας Εκμετάλλευση κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Να μην τους Επιτρέψουμε να μας θεωρούν και αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμους και Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό! 
Συνφάνταροι πρέπει να πάρουμε τώρα Αγωνιστικές Πρωτοβουλίες Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Να φτιάξουμε Επιτροπές Φαντάρων, να Βγούμε Μαζικά Παραπονούμενοι και να ζητήσουμε Ακρόαση από τους Διοικητές, τον Ταξίαρχο, τον Στρατηγό.
Να στείλουμε Επιστολές με τις Καταγγελίες μας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Να πάμε στο Φρουραρχείο και να ζητήσουμε να καλύψει ο Στρατός το κόστος Μετακίνησης.
 Απαιτούμε από τους Γονείς, τους Καλούμε να σταθούν στο πλευρό μας.
Απαιτούμε να αναλάβει ο Στρατός τη Δωρεάν Μετακίνηση μας σε Εξόδους και Άδειες.
Να βάλουν στρατιωτικά μέσα -λεωφορεία, πλοία του Π.Ν., C 130 της Π.Α.
Να μας δώσουν επιπλέον Καταστάσεις Επιβίβασης.
Να αναλάβει επιτέλους ο Στρατός όλο το κόστος της Υποχρεωτικής Θητείας. 
Πρέπει να μπει ένα τέλος την ξεφτίλα των 8,7 ευρώ.
Απαιτούμε μισθό για όλους τους φαντάρους στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να μας δίνουν τα ένσημα που αντιστοιχούν στους 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Με την Απόλυση μας από τον Στρατό να μπαίνουμε στο Ταμείο Ανεργίας και να λαμβάνουμε κανονικά το επίδομα.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, το σύνολο της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας να σταθεί στο πλευρό μας.
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν την νεολαία που ντύνουν στο χακί ως Δούλο που εργάζεται Δωρεάν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς κανένα δικαίωμα με καθεστώς πλήρους ασυδοσίας -δείτε μόνο πόσες ώρες τη μέρα εργάζεται ένας φαντάρος, πόσες μέρες δουλεύει συνεχώς χωρίς να μπορεί να βγει έξοδο για λίγες ώρες!
Και την ίδια περίοδο να δίνουν 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Στρατιωτικών και Αστυνομικών, αλλά και παραπάνω από το 2% στο ΝΑΤΟ για να πάμε να Σκοτώσουμε και Να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα τους και να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ  
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Τα φύλλα πορείας βγάζουν εισιτήρια όταν υπάρχει ενημέρωση ότι δεν έχει λεφτά και αυτό πάντα με ποιον μιλάς ,γιατί κάποιοι δεν δίνουν σημασία αλλά το πρόβλημα είναι σε όλους τους κλάδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή