Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Πολεμοκάπηλες δηλώσεις Στρατοκρατών πυροδοτούν ακόμα περισσότερο την ένταση

Ολοένα πιο συχνά, οι Στρατοκράτες σε Ελλάδα και Τουρκία παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ και συμβάλλουν και αυτοί στην πυροδότηση της έντασης στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.
Ποιος μπορεί άραγε να ξεπεράσει την ακραία πολεμοκάπηλη τοποθέτηση του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου:
«Όποιος πατήσει τα ποδάρια του πάνω πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα πάμε να δούμε ποιος ήτανε».
Μια παρέμβαση βεβαίως που ακολούθησε την εθνικιστική και φιλοπόλεμη πορεία που χάραξε ο τότε ΑΓΓΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ναύαρχος Αποστολάκης:
«εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».
Άρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια στην αστική πολιτική μεταξύ των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ, αλλά κυρίως στον τρόπο που επιστρατεύονται οι εκπρόσωποι του αντιδραστικού φιλοπόλεμου κατεστημένου.
Και ενώ στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στα σαιτ και τις εφημερίδες γίνεται πραγματική παρέλαση συνταξιούχων στρατιωτικών που είναι έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα (!), αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Αντιναυάρχου Εγκολφόπουλου που μέσα από συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ επιχείρησε να συνδέσει την σημερινή ένταση στο Αιγαίο με την κρίση των Ιμίων (1996), δίνοντας χαρακτηριστικά ρεβάνς και να αναστυλώσει το λαβωμένο γόητρο των Στρατιωτικών, οι οποίοι φέρουν τεράστια ευθύνη για την εκδήλωση της σε όλα τα επίπεδα.
Διαβάζουμε:
Και ξέρετε κάτι, αυτό τους το φυλάμε από τα Ίμια. Αν η πολιτική ηγεσία μας είχε αφήσει, θα είχαν πάθει τέτοιο πατατράκ που δεν θα είχαν κουνηθεί καθόλου μέχρι τώρα. Δυστυχώς δεν μας αφήσανε και δεν μας αφήσανε γιατί υπήρξαν πολλοί άλλοι λόγοι.
Τα πληρώματα, οι κυβερνήτες ήταν τότε μικροί Αξιωματικοί, τα έχουν ζήσει την ταπείνωση που νοιώσαμε όταν οι δικοί μας, μας είπαν να φύγουμε. Αυτή η ταπείνωση θα εκδηλωθεί κάποια στιγμή.
Και θα εκδηλωθεί όχι με τον τρόπο που περιμένει ο κ. Ερντογάν και ο Τσελίκ που λέει θα ρθούμε νύχτα.
Αυτά που λένε είναι αστειότητες.
Ο κ. Ερντογάν μακάρι να κάνει την πρώτη κίνηση. Βεβαίως θα είναι κακό για την χώρα μας γιατί θα δούμε σκηνικά Ουκρανίας.
Και κανένας δεν είναι έτοιμος να τις δει αυτές τις σκηνές. Αλλά αυτά που θα τους συμβεί ειδικά αυτή την περίοδο δεν το έχουν φανταστεί.
Επειδή έζησα και την υπόθεση των Ιμίων από πρώτο χέρι, τότε και η κ. Τσιλέρ είχε ξανασηκώσει τους τόνους, μετά εξαφανίστηκε. Πού είναι τώρα; Την έχετε δει;.
Εμείς που τους έχουμε ζήσει δεν φοβόμαστε. Γράψτε το με μεγάλα γράμματα! Όχι, δεν φοβόμαστε, δεν μας ενδιαφέρουν.
Μακάρι να κάνουν κίνηση, διότι αυτό που θα τους συμβεί δεν το έχουν διανοηθεί και δη τώρα. Αλλά θέλω να πω ότι δεν είναι ούτε πατριωτικό ούτε εθνικιστικό αυτό. Είναι η αλήθεια.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ
Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και αποδεικνύεται η εχθρότητα του αστικού κατεστημένου για τους λαούς, εντός και εκτός συνόρων.
Οι στρατοκράτες συμβάλλουν στην οικοδόμηση του επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας που έχει ανάγκη η ελληνική άρχουσα τάξη για να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς της στόχους.
Οι Μιλιταριστές είναι η αιχμή στην οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων και στην στρατιωτικοποίηση του λαού μας καθώς οι αστικές κυβερνήσεις με την συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τον πόλεμο ως συνιστώσα της νέας καπιταλιστικής ανάπτυξης και της αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους. 
Εδώ βρίσκεται και ο παρανομαστής του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού που απαιτεί εξοπλισμούς, ανασυγκρότηση των στρατών και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, αποστολή στο εξωτερικό μελών των ενόπλων δυνάμεων και στρατιωτικών μέσων, συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οργανική πρόσδεση στην αμερικανική και Νατοϊκή επιθετική πολιτική και σχεδιασμούς.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ-ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Την ώρα που η καθεστωτική προπαγάνδα μας κατακλύζει, ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζεται την κυβέρνηση σε πολεμοκαπηλεία και το ΚΚΕ εντάσσεται απροκάλυπτα στα εθνικά αφηγήματα, η νεολαία και ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αντιταχθούν και να μην υποταχθούν στα Εθνικά του Μέτωπα και να Μπλοκάρουν την Πολεμική Προετοιμασία.
Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Δε θα γίνουμε Εμείς κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα των πλουσίων, δε θα Θυσιαστούμε εμείς για τα επίδικα του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού, τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων και των εναέριων διαδρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που αποκτούν στρατηγική σημασία εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και για να μπορούν να έχουν οι Αμερικανοί την Αλεξανδρούπολη το μεγαλύτερο δίαυλο για τα στρατεύματα τους και πύλη για το φυσικό τους αέριο, καθώς πέρνουν από την Ρωσία τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας.
Συγκροτώντας Αντιπολεμικό κίνημα με αντικυβερνητικά αντικαπιταλιστικά Διεθνιστικά χαρακτηριστικά, εντείνοντας τους κοινωνικούς αγώνες σε Ελλάδα και Τουρκία, ενάντια στις κυβερνήσεις, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, και την ΕΕ.
Με κοινούς αγώνες Ελλήνων και Τούρκων φαντάρων, κοινούς αγώνες εργαζομένων-νεολαίας-προσφύγων/μεταναστών.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Αγωνιζόμαστε για την Ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, ενάντια στην Καπιταλιστική Βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που γεννά τον πόλεμο και οδηγεί στην προσφυγιά.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου