Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΤΥΛΠ/ΔΥΒ: άθλιο φαγητό για τους κατάκοπους φαντάρους που τα σκάνε χοντρά στο ΚΨΜ για να έχει Κέρδος η μονάδα- αποκαλυπτικές ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Είναι μια ακόμη καταγγελία που φτάνει στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και αποδεικνύει την σοβαρή εκμετάλλευση της νεολαίας κατά τη διάρκεια της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Από τη μια μεριά το σίτιση των συνφάνταρων έχει άθλια ποιότητα και είναι ελάχιστη σε ποσότητα.
Και από την άλλη μεριά οι συνάδελφοι εξωθούνται να αγοράζουν να αγοράζουν όλο και πιο πολλά είδη από το ΚΨΜ προκείμενου να παράγεται Κέρδος που χρηματοδοτεί την μονάδα.
Έτσι τουλάχιστον μας λένε!
Ταυτόχρονα, στα ΚΨΜ δεν υπάρχουν Ταμειακές Μηχανές.
Φοροδιαφυγή και διαχείριση που προκαλεί πολλά ερωτήματα.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 
Θέλω να κάνω μια καταγγελία για το ΤΥΛΠ/ΔΥΒ το οποίο εδρεύει στο Στρατόπεδο Καποτά και έχει δευτερεύον στρατόπεδο στο Στρατόπεδο Γερακίνη στη Μαλακάσα.


Το πρόγραμμα καθημερινά έχει εργασίες στις αποθήκες στο Μενίδι και αγγαρείες στη Μαλακάσα, με ανάληψη υπηρεσίας αμέσως μετά. 
Δεν είναι δυνατόν να μη ξεκουραζόμαστε καθόλου.


Το φαγητό στη Μαλακάσα δεν τρώγεται, με αποτέλεσμα να ψωνίζουμε από έξω. 
Υπάρχουν μέρες στη Μαλακάσα που συγκεκριμένος Στρατιωτικός μας φέρεται άθλια.
Επίσης έχουν τοποθετήσει αυτόματους πωλητές στη Μαλακάσα με τιμές υψηλές για Στρατόπεδο. 
Είναι νόμιμο;
Προβλέπονται όλα αυτά;


Επίσης στην Έδρα της Μονάδος υπάρχει κυλικείο με τιμές φαρμακείου. 
Ο χώρος του κυλικείου καθώς και οι συνάδελφοι πωλητές πληρούν όλους τους υγειονομικούς νόμους και κανονισμούς;
Και ρωτάω απλά. 
Είναι νόμιμα και προβλεπόμενα αυτά;
Είναι;
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του από τις φωτογραφίες.


Οι φωτογραφίες με τις εκτυπωμένες τιμές είναι από το κανονικό ΚΨΜ του στρατοπέδου. 
Οι τιμές που αναγράφονται στη φώτο με στυλό είναι του κυλικείου της μονάδος. 

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ όλες αυτές τις σοβαρές καταγγελίες;
Απαιτούμε τη διερεύνηση των καταγγελιών.
Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας πρέπει να αναλάβουν την κάλυψη του σοβαρού οικονομικού κόστους της Υποχρεωτικής Στράτευσης μας.
Σίτιση, στέγαση, υγιεινή, ένδυση και υπόδηση, μετακινήσεις κλπ είναι Υποχρεώσεις του Στρατού.
Σε κάθε περίπτωση εμείς συνεχίζουμε:
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει την αγωνιστική προσπάθεια για την ανάδειξη του θέματος του μισθού της ξεφτίλας των φαντάρων (8,7 ευρώ) και απαιτεί:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Καλούμε τους συνφάνταρους να αγωνιστούν μαζί μας και να εγγραφούν με την απόλυση τους στα σωματεία και να πλαισιώσουν τις Εργατικές Λέσχες.
Μόνο Αγωνιζόμενοι για τα συλλογικά μας δικαιώματα μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Αυτό φοβούνται όλες οι κυβερνήσεις και τα Αφεντικά.
Για αυτό σπέρνουν τον Ατομισμό και τον Ανταγωνισμό, για αυτό θέλουν να διαλύσουν το εργατικό κίνημα και να εξαφανίσουν τις κοινωνικές διεκδικήσεις.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

2 σχόλια:

  1. Βρε πάλι καλά που τα έχετε,εδώ δεν έχουμε τίποτα από αυτά ,ειδικά το αυτόματο ου είναι ακριβά σχετικά.Με τα σημερινά δεδομένα εδώ που είμαι είναι ακριβά έξω,προτιμο να περνώ κάτι φτηνό από μέσα .Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το παράπονο?Ας βελτιώστε το φαγητό στα μαγειρεία και εάν δεν θέλεις μην περνεις,εμείς παρακαλάμε να είχαμε αυτά στην φωτογραφία εδώ στο νησί που δεν το κάνουν.Με την ακρίβεια έξω και τα μικρά πιτογυρα δεν λέει και πολύ να τρως και έξω ,αν και το φαγητό στα μαγειρεία είναι τέλειο και υπερβολικό θα θέλαμε όπως είπα και πριν αυτά της φωτογραφίας εδώ στο νησί, συμφέρει οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδη υπηρετω οχι σε αυτην την μοναδα αλλα εχουν της παρομιες τιμες και αλλες μοναδες δεν εχουν τιποτα,ρωτησα αυτον με τα αυτοματα οταν ετυχε και τον ειδα,απο τα αυτοματα δεν βγαζει τιποτα ο στρατος και ουτε απο το κψμ,γιατι στης τιμες ειναι η τιμη του εμπορα που το δινει και με αυτο εχει αρχειο στα κεντρικα και εντος μοναδος οποτε δεν βαζουν οτι θελουν,απο το μονο που μπορει να βγαλει ειναι απο τον καφε αλλα στην τιμη που βλεπω δεν βγαζεις κερδος,εκτος εαν πληρωνεις 1 ευρω για το καφε που θα ειναι 40λεπτα κερδος απο την καταναλωσει και αναλογα ποια μαρκα περνεις ετσι και το κερδος απο την καταναλωση,οποιος δουλευη εξω,ξερει πως πανε η τιμες με την δοσολογια και επειδη τωρα πηρα μεταθεση στο Νησι που εδω δεν υπαρχει απολυτως ,τιποτα δεν ξερω για αλλα στρατοπεδα αλλα τωρα λεω με ολα αυξημενα εξω να παρακαλας να εχουν αυτα που βλεπω στης φωτογραφιες >Ενταξει καθε στρατοπεδο διαθερει αλλα θα μπορουσαν να εχουν εστω κατι στα νησια και εκτος απο αυτο ειναι αβεβαιο το μελλον με καποιους που βλεπω που δεν εχουν δουλεψη εστω και λιγο για να βγαλουν το χαρτζιλικι τους οπως εκανα και εγω.1 κψν υπαρχει και πληρωνεις με καρτα εαν θες και πολυ λιγα τα προιοντα ελαχιστα ουτε για ρουχα δεν υπαρχει σκονη,παρολο που εχουν πλυντηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή