Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Οι φαντάροι των τεθωρακισμένων σε μονάδα της ΑΣΔΕΝ και η Απειλή Ελληνο-τουρκικού πολέμου

Οι φαντάροι των τεθωρακισμένων σε μονάδα της ΑΣΔΕΝ και η Απειλή Ελληνο-τουρκικού πολέμου
Αξίζει να μοιραστούμε τους προβληματισμούς συναδέλφου σε σχέση με την Ψυχολογία των συνφάνταρων και του χαμηλόβαθμου προσωπικού σε μονάδα τεθωρακισμένων της ΑΣΔΕΝ.
Πρόκειται για την στάση και ζητήματα που επικρατούν και απασχολούν τους φαντάρους μπροστά στο ενδεχόμενο ελληνο-τουρκικής σύγκρουσης.
Εκτιμά ότι η Ψυχολογία τους βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.
Επικρατεί μια άσχημη αντιφατική ατμόσφαιρα, όπου άλλοτε κυριαρχεί η Πολεμοκαπηλία και άλλοτε η μοιρολατρία!
Όπως αναφέρει η ανταπόκριση του:
«θεωρούν τους εαυτούς τους κατακτητές και ότι δεν έχουν κανέναν ανάγκη».
Άλλος να λέει ότι «όλοι θα πεθάνουν και αυτοί θα ζήσουν και θα ρίξουν τα τουρκικά αεροπλάνα»
Ή ότι «δεν υπάρχει λόγος να πολεμήσουν γιατί θα πεθάνουν γρήγορα»…

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι πρέπει να σταθούμε ενάντια στην μοιρολατρία και να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που μας θεωρούν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους.
Να περιφρονήσουμε τους συνταξιούχους Ακροδεξιούς στρατηγούς που από την άνεση του καναπέ και του τηλεοπτικού παραθύρου απαιτούν το θάνατο 18χρονων και 20χρονων παιδιών για το εθνικό μεγαλείο στους Άδικους πολέμους τους.
Να σταθούμε αντίθετοι σε όλου αυτούς που απαιτούν εθνική ενότητα, δηλαδή να θυσιαστούμε εμείς, Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι για τα κρατικά συμφέροντα και τα κέρδη των Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών.
Αλήθεια, οι πολιτικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς βγάζουν πύρινους εθνικιστικούς λόγους, αλλά τα παιδιά τους και η κομματική τους πελατεία που υπηρετεί; Σε μονάδες της Πρώτης Γραμμής που θα χαθούν σε 15 λεπτά ή στα μετόπισθεν, στις πιο προνομιούχες θέσεις;

Ας αγωνιστούμε λοιπόν ενάντια στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν, να παλέψουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα που αιματοκυλούν, εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τους λαούς.
Να παλέψουμε ενάντια στον Ελληνο-Τουρκικό Ανταγωνισμό. 
Το όποιο θερμό επεισόδιο και η πιθανότητα ελληνο-τουρκικής πολεμικής σύγκρουσης είναι το αποτέλεσμα των αντιθέσεων δύο επιθετικών και επεκτατικών αστικών τάξεων και αστικών κρατών που επιδιώκουν να κατοχυρώσουν ΑΟΖ και ενεργειακά κοιτάσματα, να ελέγξουν θαλάσσια περάσματα και εναέριους διαδρόμους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Κανένα κράτος, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία δεν έχει δίκιο. Το ελληνικό κράτος θεωρεί το Αιγαίο «ελληνική λίμνη» και το Τουρκικό κράτος ζητά το μισό Αιγαίο προβάλλοντας την στρατιωτική ισχύ του.
Οι επιδιώξεις του ελληνικού και του τουρκικού αστικού κατεστημένου αλληλοδιαπλέκονται με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επηρεάζονται-αλληλοεπιδρούν στον εντεινόμενο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα.
Ελλάδα και Τουρκία επιχειρούν να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη επενδύοντας στην συμμετοχή τους στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (όπως η Ελλάδα που συμμετέχει στον πόλεμο της Ουκρανία και της Υεμένης), εισβάλλοντας σε γειτονικά κράτη (όπως η Τουρκία σε Συρία και Ιράκ), στέλνοντας στρατό σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (όπως η Ελλάδα και η Τουρκία στην Αφρική). 
Και ενώ η Τουρκία προβάλλει τον Αυτόνομο ρόλο της, η Ελλάδα χτίζει συμμαχίες με ΗΠΑ-Γαλλία, συγκροτεί πολεμικούς άξονες με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο, ενώ και τα δύο κράτη προχωρούν σε τρομερές Αγορές όπλων επιβαρύνοντας τους λαούς τους που δοκιμάζονται από την Ακρίβεια, την Ανεργία και έχουν μπροστά τους την Απειλή Χρεωκοπίας και Μνημονίων.

Για τους Έλληνες και Τούρκους Φαντάρους, τον κόσμο της εργασίας και συνολικά την νεολαία το μεγάλο στοίχημα είναι να Μπλοκάρουν την Πολεμική Μηχανή και την Προοπτική του Πολέμου.
Αυτό σημαίνει Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Ένταση των Κοινωνικών αγώνων και λαϊκών διεκδικήσεων.
Αγώνα ενάντια στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων στρατιωτών.
Κοινό αγώνα του κόσμου της εργασίας ενάντια στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν της εργατικής βαρβαρότητας, του κρατικού αυταρχισμού και της Πολεμοκαπηλίας, ενάντια στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Με το Αντιπολεμικό Κίνημα που απαιτεί η εποχή μας Εργατικό-Διεθνιστικό-Αντικυβερνητικό-Αντιμπεριαλιστικό-Αντικαπιταλιστικό.

Η Αντιπολεμική κινητοποίηση που καλεί ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ στις 29 Ιουνίου, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19.00 εξαιτίας της Συνόδου του ΝΑΤΟ έχει πολύ μεγάλη σημασία.
Είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου