Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον συναγωνιστή διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον συναγωνιστή διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, την νεολαία, τους πρόσφυγες και μετανάστες, στρέφεται ενάντια στον συναγωνιστή διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο επιχειρώντας να τον σπιλώσει παρουσιάζοντας τον ως «προδότη», να τον εφοβίσει, να του «κλείσει το στόμα» για να συγκαλύψει και αποκρύψει την εγκληματική της αντιπροσφυγική πολιτική. 
Συνεχίζοντας την αντιπροσφυγική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, πατώντας πάνω στην αισχρή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που θεωρείται «ασφαλής χώρα» μόνο και μόνο για να απαλλαγεί η Ευρώπη από τους πρόσφυγες, η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να θωρακίσει τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο την ίδια στιγμή που εμπλέκεται-συμμετέχει σε βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσδοκώντας την αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους το οποίο προχωρά σε παράνομες και απάνθρωπες ελληνικές επαναπροωθήσεις.

Όλα αυτά κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος. Καταγγελίες που έρχονται να προσταθούν στο γεγονός ότι πρόσφατα ο ίδιος ο διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λετζέρι οδηγήθηκε σε παραίτηση, λόγω της σκανδαλώδους συγκάλυψής του, την οποία διαπίστωσε το πόρισμα-κόλαφος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Στο πρόσωπο του Ιάσονα Αποστολόπουλου επιχειρείται η τρομοκράτηση των κοινωνικών κινημάτων, η εξαφάνιση της Αλληλεγγύης και η εξόντωση της αμφισβήτησης της κυρίαρχης αστικής πολιτικής προκειμένου να οικοδομηθεί η εθνική ενότητα της υποταγμένης νεολαίας και των εργαζομένων που θα συρθούν στα πολεμικά σφαγεία του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού και των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και θα αναλάβουν το άθλιο κυνήγι των προσφύγων-μεταναστών σε Έβρο και νησιά.

Τις αλήθειες του Ιάσονα Αποστολόπουλου φοβούνται:

οι «ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα».
«Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στους βασανιστές τους στη Λιβύη».

«Πριν από 10 ημέρες, ο επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, παραιτήθηκε λόγω σοβαρών αποδείξεων ότι ο οργανισμός του κάλυπτε εγκλήματα κατά των προσφύγων στη θάλασσα που διέπραττε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Στην Ελλάδα έχουμε το μοναδικό Λιμενικό Σώμα παγκοσμίως που, αντί να διασώζει ανθρώπους στη θάλασσα, πετάει τους ανθρώπους στη θάλασσα. Οι ελληνικές αρχές απαγάγουν πρόσφυγες που έχουν ήδη φτάσει στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα. Είναι μοναδικό φαινόμενο, δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι το εξής: Oι πρόσφυγες φτάνουν μόνοι τους, ανεξάρτητα, στις ελληνικές ακτές».

«Οι ελληνικές Αρχές δεν τους καταγράφουν. Τους κρατάνε σε μυστικά μέρη, κατάσχουν τα υπάρχοντά τους, ως επί το πλείστον κινητά τηλέφωνα και διαβατήρια. Τους μεταφέρουν σε σκάφη του Λιμενικού, τους βάζουν σε φουσκωτό χωρίς μηχανές και εν τέλει τους παρατάνε στην ανοιχτή θάλασσα, χωρίς τροφή, νερό ή οποιοδήποτε μέσο για να καλέσουν σε βοήθεια, γιατί τους έχουν πάρει τα τηλέφωνα. Οπότε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν για βοήθεια» συμπλήρωσε.
«Μετανάστες που αρνούνται να επιβιβαστούν σε αυτά τα σκάφη, συχνά κακοποιούνται και βασανίζονται. Εν κατακλείδι, αν κάποιος συμπεριφέρεται ως εγκληματικό δίκτυο, αυτά είναι τα ευρωπαϊκά κράτη, όχι ο Μοχάμεντ, ο Ακίφ ή ο Αμίρ, οι οποίοι είναι πρόσφυγες που το έσκασαν για να σωθούν. Είναι η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί εγκληματίες και διακινητές. Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγκαλύπτει τα εγκλήματα της ελληνικής Ακτοφυλακής το Αιγαίο και είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που επιστρέφει βασανισμένους ανθρώπους πίσω στους βασανιστές τους στη Λιβύη».

Αυτές τις αλήθειες μοιράζονται οι φαντάροι και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καθημερινά στις μονάδες και τα φυλάκια του Έβρου και στα νησιά. Σε πρόσφατη ανακοίνωση μας γράφαμε:

Συνφάνταροι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι προσφύγων. Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις. 
Εμποδίζουμε τις πράξεις βίας! 
Αμφισβητούμε κάθε ώρα και στιγμή αυτά τα φαινόμενα, δεν αφήνουμε χώρο στο μίσος και στο φασισμό να αναπτυχθεί, δεν μένουμε σιωπηλοί στις προκλήσεις. 
Παρεμβαίνουμε στις συζητήσεις, πάμε κόντρα και αντιπαλεύουμε τις εμετικές αντιλήψεις από όπου και αν προέρχονται.

Από αυτή την σκοπιά λοιπόν, του Κοινού αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αντεργατική φιλοπόλεμη και αντιπροσφυγική πολιτική εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον συναγωνιστή διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Καλούμε στην συγκρότηση ενός νέου Αντιπολεμικού αντικυβερνητικού αντικαπιταλιστικού κινήματος που θα εναντιωθεί στους εθνικούς αστικούς στρατηγικούς στόχους και τις συμμαχίες τους, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

συμμετέχουμε στον ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΟΝΙΣΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου