Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Έβρος: Φαντάροι σε απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων

Έβρος: Φαντάροι σε απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων

▸Φαντάροι της 30ης ΜΧ Ταξιαρχίας καταγγέλλουν ότι είναι φυλακισμένοι και κάνουν συνεχείς υπηρεσίες

Ακόμη μία καταγγελία συνφάνταρων, που περιγράφει ποιος πληρώνει το μάρμαρο για την απάνθρωπη πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, έλαβε το Δίκτυο «Σπάρτακος».

Μια κυβέρνηση που έχει κλείσει τα σύνορα στους πρόσφυγες και θωρακίζει με τείχη, κοινά περίπολα στρατού και αστυνομίας και τη βαρβαρότητα των συνοριοφυλάκων την Ευρώπη-Φρούριο. Μια Ευρώπη που επεμβαίνει, καταστρέφει λαούς εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών της εταιρειών, πουλά όπλα, αλλά στέλνει στρατό και την αισχρή Frontex ενάντια στους πρόσφυγες. Μας διατάζουν να κυνηγήσουμε πρόσφυγες και μετανάστες και μας κρατούν φυλακισμένους, να προσφέρουμε συνεχώς υπηρεσίες για να κάνουν καριέρα οι αξιωματικοί και να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους οι Έλληνες επιχειρηματίες και το αστικό κράτος.

Διαβάζουμε λοιπόν στην επιστολή καταγγελίας:

«Είμαστε στρατιώτες από πολλές μονάδες στην 30 ΜΧ Ταξιαρχία. Εδώ και τρεις εβδομάδες είμαστε απόσπαση στο 564 Μ/Κ ΤΠ σαν ειδική ομάδα για περίπολα στην προκάλυψη. Μας κατέβασαν φυλάκιο Πετράδων. Κανονικά το πρόγραμμα μας πήγαινε τέσσερις υπηρεσίες στον Έβρο και τρεις μέρες έξοδο αλλά μετά αυτό άλλαξε και όταν δεν έχουμε περίπολο στο ποτάμι κάνουμε υπηρεσίες του φυλακίου: σκοπός θαλαμοφύλακας. Και μας πάει κάθε εβδομάδα επτά υπηρεσίες και ποτέ έξοδος. Εκτός εάν υπάρχει βραδινό περίπολο που την επόμενη μέρα έχεις αδιάθετο, τότε ούτε καν έξοδο. Επίσης έχει πάρα πολλά χωσίματα πριν τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην ξεκουραζόμαστε καθόλου. Παράδειγμα πριν κάτι μέρες μας ανάγκασαν να κάνουμε και υπηρεσία πύλης, τρεις ώρες που κανονικά δεν πρέπει να κάνουμε πύλη».

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες; Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν παραπονούμενοι, να ζητήσουν ακρόαση από την ιεραρχία. Αν δεν αγωνιστούμε μαζί δεν θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του φαντάρου πολίτη με στολή.

Συνφάνταροι δεν συμμετέχουμε στο αισχρό κυνήγι προσφύγων. Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις. Εμποδίζουμε τις πράξεις βίας! Αμφισβητούμε κάθε ώρα και στιγμή αυτά τα φαινόμενα, δεν αφήνουμε χώρο στο μίσος και στο φασισμό να αναπτυχθεί, δεν μένουμε σιωπηλοί στις προκλήσεις. Παρεμβαίνουμε στις συζητήσεις, πάμε κόντρα και αντιπαλεύουμε τις εμετικές αντιλήψεις από όπου και αν προέρχονται.

Τo Δίκτυο «Σπάρτακος» καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του αντιπολεμικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό: Δεν πολεμάμε για ελληνική ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, δεν καταστέλλουμε τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, δεν κυνηγάμε και δεν συλλαμβάνουμε πρόσφυγες και μετανάστες.

Είναι καθοριστική η παρέμβαση των αγωνιστών φαντάρων για να μην υπάρξουν ξυλοδαρμοί, κλεψιές, βιασμοί, καταστροφή εγγράφων, παράνομες Επαναπροωθήσεις. Καλούμε τους συνφάνταρους στις βραχονησίδες και τα νησιά να δημοσιοποιούν άμεσα τις άθλιες επαναπροωθήσεις.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου