Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Τρόμος και ανησυχία από τους Τούρκους: ”Ελληνικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια αναπτύσσονται σε σημεία-κλειδιά στο Αιγαίο”-Ισχύει;

Με βαρύγδουπους πολεμοκάπηλους τίτλους και μισαλλόδοξες αναρτήσεις, εθνικιστικά και μιλιταριστικά κοινωνικά μέσα διαδίδουν:
Τρόμος και ανησυχία από τους Τούρκους: ”Ελληνικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια αναπτύσσονται σε σημεία-κλειδιά στο Αιγαίο”
Tρόμο και ανησυχία δείχνουν οι Τούρκοι, όπου γνωστός λογαριασμός στο τουίττερ που ανήκει στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρει τα εξής:
«Τα ελληνικά ραντάρ παρακολουθούν τις πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών για τουλάχιστον 6 μήνες».
«Στοιχεία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αναπτύσσονται σε καίρια σημεία στα ανατολικά του Αιγαίου, ενώ υποβρύχια αναπτύσσονται στα βόρεια και νότια του Αιγαίου Πελάγους».

Ξεχωρίζουμε όμως μια απάντηση που δόθηκε με τη μορφή σχολίου και απηχεί τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των πολιτών σε Ελλάδα και Τουρκία. 
Επειδή τυγχάνει να βρίσκομαι Τουρκία λόγω εργασίας, οι Τούρκοι (πολίτες πάντα) έχουν τρόμο, αλλά όχι για τα πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 
Έχουν τρόμο που η λίρα έφτασε σχεδόν 19 το ευρώ. 
Έχουν τρόμο που ο πρόεδρος τους τους βάζει συνέχεια σε πολέμους για να κρατηθεί στη καρέκλα.
Έχουν τρόμο για τα παιδιά τους και τη ζωή τους λόγω πείνας κι όχι πολέμου.
Αυτά τρέμουν οι άνθρωποι κι εδώ και στην Ελλάδα μας με την ακρίβεια, την Ανεργία και την καθήλωση των μισθών.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει;
Ας γυρίσουμε λοιπόν την πλάτη στους εθνικιστές και τους πολεμοκάπηλους.
Στις κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Τουρκία, στα ΜΜΕ και αστικά κόμματα αντιπολίτευσης που απαιτούν "εθνική ενότητα", την υποταγή μας στα σχέδια κερδοφορίας των πλουσίων....
Ας μην αφήσουμε τα παιδιά μας, τους Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, να γίνουν κρέας στα κανόνια του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που τελικά μοιράζονται TOTAL, EXXON MOBIL, ENI, ΚΑΤΑΡ  και το ποιο αστικό κράτος θα ελέγχει τους εναέριους τα θαλάσσια περάσματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ας αγωνιστούμε ενάντια στον Μητσοτάκη και τον Ερντογάν για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, ας παλέψουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα που αιματοκυλούν, εκμεταλλεύονται και καταπιέζουν τους λαούς. 
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου