Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Εργαζόμενοι eFood: 24ωρη απεργία την Παρασκευή, το μοντέλο του «συνεργάτη» δεν θα περάσει!

Εργαζόμενοι eFood: 24ωρη απεργία την Παρασκευή, το μοντέλο του «συνεργάτη» δεν θα περάσει!
Mε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24 Ιουνίου και προσυγκέντρωση στο Πεδίον Αρεως στις 3 το μεσημέρι κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην πλατφόρμα eFood δίνοντας μια νέα αποφασιστική απάντηση ενάντια στο μοντέλο που θέλει να επιβάλει η εταιρεία βαφτίζοντας τον εργαζόμενο… «συνεργάτη», ώστε να αποφύγει να του παρέχει την απαιτούμενη ασφάλιση, προστασία, μισθό και δικαιώματα.

Σήμερα Τρίτη 21 Ιούνη, στις 7 μ.μ., θα προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση, στην πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως.



Ένα κόκκινο ποτάμι των εργαζομένων – διανομέων της Efood πλημμύρισε στις 17 Ιουνίου την Αθήνα, με τη μαζική συμμετοχή στην προειδοποιητική στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο και τη μοτοπορεία που ακολούθησε προς τα γραφεία της εταιρείας με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων στην προσυγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως.

Στην κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας συμμετείχαν και εργαζόμενοι στα γραφεία της εταιρείας οι οποίοι διεκδικούν να αυξηθούν τα διαλείμματα σε 60 λεπτά, καθώς κάθε εργαζόμενος που δουλεύει σε οθόνη δικαιούται ανά δύο ώρες διάλειμμα δέκα λεπτών. Να καταργηθεί η αυτόματη απάντηση στα τηλεφωνικά κέντρα. «Δεν είμαστε μηχανές να απαντάμε τη μια κλήση πίσω από την άλλη, με το άγχος να προλάβουμε την ολοκλήρωση της διαχείρισης με συγκεκριμένο χρόνο wrap up και ταυτόχρονα με τον πέλεκυ της αξιολόγησης που εφαρμόζεται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίσης διεκδικούν, να σταματήσει η εφαρμογή διπλών duties, κάθε εργαζόμενος να έχει μια κύρια αρμοδιότητα, είτε να απαντά σε κλήσεις, είτε σε chat ή tasks. Να αποζημιώνεται πλήρως το κόστος της τηλεργασίας σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και εξοπλισμό. Να γίνουν προσλήψεις σε όλα τα τμήματα για να μη συγκεντρώνεται τεράστιος όγκος δουλειάς σε λίγα χέρια. Να καταργηθούν όλες οι αξιολογήσεις και οι στόχοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου