Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σφυροκόπημα και μαζική είσοδος ρωσικών δυνάμεων στην Lisichansk: Έπεσε το τελευταίο προπύργιο των Ουκρανών! – 80 νεκροί Πολωνοί

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σφυροκόπημα και μαζική είσοδος ρωσικών δυνάμεων στην Lisichansk: Έπεσε το τελευταίο προπύργιο των Ουκρανών! 
– 80 νεκροί Πολωνοί
Τελείωσε και η Ζώνη Azot του Severodonetsk
Ρωσικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στην πόλη Lisichansk. Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να εισέλθουν μέσα στην πόλη. Το τελευταίο προπύργιο των Ουκρανών πέφτει.

Στην πόλη διεξάγονται σφοδρές οδομαχίες με τα ρωσικά στρατεύματα να προελαύνουν στις συνοικίες του Lisichansk. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το ορυχείο και το εργοστάσιο στα βόρεια του Λισιχάνσκ ενώ στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις του πεζικού.

Νωρίτερα, οι πολυάριθμες ουκρανικές δυνάμεις που παρέμειναν εγκλωβισμένες δεν κατάφεραν να σπάσουν την ρωσική περικύκλωση και να διαφύγουν. Οι Ρώσοι συνέτριψαν την ουκρανική απόπειρα απεγκλωβισμού και πέρασαν στην αντεπίθεση.

Σήμερα το πρωί, οι ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την ουκρανική άμυνα και άρχισαν να εισέρχονται μέσα στην πόλη. Την αρχή έκαναν οι Αλεξιπτωτιστές και ακολούθησαν ισχυρές δυνάμεις του πεζικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ρώσοι έχουν μπει από μέσα στην πόλη από βόρεια και δυτικά.

Στην πραγματικότητα, το Lisichansk παραμένει σήμερα το τελευταίο κέντρο αντίστασης των στρατευμάτων του Κιέβου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Με την κατάληψη του, θα ανακοινωθεί η πλήρη κατάληψη ολόκληρης της επικράτειας του Λουγκάνσκ από την Ρωσία.
Τέλος η βιομηχανική Ζώνη Azot του Severodonetsk

Eπιπλέον, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πριν λίγο πως κατελήφθη η βιομηχανική ζώνη Azot του Σεβεροντονέτσκ καθώς και το αεροδρόμιο της πόλης.

Παράλληλα, ο Ρ. Καντίροφ επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και πρόσθεσε ότι περίπου 800 άμαχοι απελευθερώθηκαν από το Azot.

Στα πλάνα που έδωσαν οι Ρώσοι φαίνεται λεωφορείο να παραλαμβάνει αμάχους από το έδαφος του Azot.

Νωρίτερα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τους οικισμούς Sirotino και Metelkino. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εκκαθάριση του οικισμού Borovskoye, όπου αρκετές ομάδες Ουκρανών στρατιωτικών που επέζησαν έχουν υποχωρήσει.

Δείτε βίντεο από τις τελευταίες στιγμές της μάχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου