Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς: Συμμετοχή της ΠΑ στην Αεροναυτική Άσκηση “Ocean Hit 2022” (ΦΩΤΟ)

Από τη μια μεριά πρέπει να υπολογίσουμε το σοβαρό οικονομικό κόστος της συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στην άσκηση «Ocean Hit 2022», η οποία διεξήχθη στην Αεροναυτική Βάση Landivisiau στη Βρετάνη της Γαλλίας.
Από την άλλη μεριά πρέπει να δούμε το διεθνή ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που δεν περιορίζονται στο ΝΑΤΟ, αλλά εμπλέκονται και στους ευρωπαϊκούς πολεμικούς σχηματισμούς. Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Γαλλίας, της Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η ΠΑ συμμετείχε με πέντε (5) αεροσκάφη F-16 και ανάλογο προσωπικό της 330 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Τα επιχειρησιακά αντικείμενα αυτών των ασκήσεων αποκαλύπτουν την σοβαρότητα, τους κινδύνους και τους προσανατολισμούς της ελληνικής αστικής τάξης και του κράτους της, που εμπλέκονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς διεκδικώντας αναβάθμιση του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου τους διαμέσου τον πολέμου και της εξασφάλισης περιβάλλοντος ασφάλειας για τους ιμπεριαλιστές της Δύσης, τους επενδυτές και επιχειρηματίες.  

Κατά τη διάρκεια της άσκησης λοιπόν εκτελέστηκαν σενάρια εναέριας μάχης, προστασίας ναυτικής δύναμης και υποστήριξης δυνάμεων ξηράς με αυξανόμενο βαθμό δυσκολίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ έγινε πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

 

Η ανάπτυξη Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό έχει πολύ μεγάλη σημασία για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής.
Καταδικάζουμε τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και είμαστε ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστές που με τους ανταγωνισμούς τους αιματοκυλούν τον πλανήτη.
Παίρνουμε σαφή θέση ενάντια στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό και αναζητούμε όρους κοινού αγώνα του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία για να Μπλοκάρουμε την Πολεμική Προετοιμασία και την απειλή θερμού επεισοδίου και διακρατικής σύγκρουσης.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική Ημέρα Δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ στις 29 Ιουνίου.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου