Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Σεβεροντονέτσκ: Βίντεο δείχνει τις σκληρές οδομαχίες Ουκρανών και Ρώσων στην πρώτη γραμμή του μετώπου [vid]

Σεβεροντονέτσκ: Βίντεο δείχνει τις σκληρές οδομαχίες Ουκρανών και Ρώσων στην πρώτη γραμμή του μετώπου [vid]
Οι μάχες για το Σεβεροντονέτσκ συνεχίζονται, ενώ η κατάσταση στην Τοσκίφκα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περάσουν την ουκρανική αμυντική γραμμή, είναι πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τον Σέρχι Γκαϊντάι, επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

«Κανείς δεν μπορεί να πει εάν υπήρξαν θύματα στο Σεβεροντονέτσκ τις τελευταίες 24 ώρες, και αν ναι πόσα. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται εκεί. Ναι, οι άνθρωποι κρύβονται σε καταφύγια, αλλά οι Ρώσοι πυροβολούν κατοικημένες γειτονιές για ώρες, χρησιμοποιώντας πυροβολικό υψηλού διαμετρήματος. Όλοι πιθανώς θέλουν να εκκενώσουν τώρα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να οργανωθεί μια εκκένωση».

ένας μαχητής που υπερασπίζεται την Ουκρανία στην πρώτη γραμμή του μετώπου, δημοσίευσε ένα βίντεο από τις σφοδρές οδομαχίες που διαδραματίζονται στην πόλη του Σεβεροντονέτσκ.

Επίσης, ρωσικός βομβαρδισμός στο χημικό εργοστάσιο Αζότ στην πόλη Σεβεροντονέτσκ, πάνω στη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, προκάλεσε ισχυρή πυρκαγιά μετά τη διαρροή τόνων πετρελαίου, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης Σέρχι Γκαϊντάι.

Μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκαϊντάι δεν είπε αν κατασβέστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο, όπου εκατοντάδες πολίτες έχουν βρει καταφύγιο.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου