Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Και στην Λετονία επιστρέφει η Υποχρεωτική Στράτευση της Νεολαίας το 2023 με πρόφαση τον Ρωσικό Μπαμπούλα!

Από την πρώτη στιγμή το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε αποκαλύψει ότι τα αστικά κράτη εκμεταλλεύονται την πολεμική πλέον έκφραση της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας προκειμένου να εκτινάξουν τις πολεμικές τους δαπάνες και τις αγορές όπλων, να αναβαθμίσουν τον Μιλιταρισμό και την Στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών, με βασικές συνιστώσες την ανασυγκρότηση και ενίσχυση των Εθνοφυλακών, αλλά και την επιστροφή της Υποχρεωτικής Στράτευσης της Νεολαίας με πρόφαση τον Ρωσικό Μπαμπούλα!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Λετονία όπου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου επιβάλλει ξανά Υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία από το 2023 με πρόφαση τον Ρωσικό Μπαμπούλα και πιο συγκεκριμένα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!
Διαβάζουμε:
Ο Λετονός υπουργός Άμυνας, ο Άρτις Πάμπρικς, ανακοίνωσε χθες Τρίτη πως θα γίνει ξανά υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία, με φόντο τις αυξανόμενες εντάσεις με τη γειτονική Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το σημερινό στρατιωτικό σύστημα της Λετονίας έφθασε στα όριά του. Ταυτόχρονα, δεν έχουμε κανέναν λόγο να θεωρούμε ότι η Ρωσία θα αλλάξει συμπεριφορά», εξήγησε ο κ. Πάμπρικς στον Τύπο.

Η Λετονία κατήργησε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αφού εντάχθηκε στο NATO. Από το 2007, ο στρατός της χώρας της Βαλτικής, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελείται από επαγγελματίες και εθελοντές της Εθνικής Φρουράς, που υπηρετούν στο Πεζικό τα σαββατοκύριακα. Η χώρα, που έχει λιγότερους από δύο εκατομμύρια κατοίκους και γειτονεύει με τη Λευκορωσία και με τη Ρωσία, δεν μετρά σήμερα παρά 7.500 στρατιωτικούς σε ενεργή υπηρεσία και μέλη της Εθνικής Φρουράς, που υποστηρίζονται από περίπου 1.500 στρατιωτικούς του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Σύμφωνα με τον κ. Πάμπρικς, η στρατιωτική θητεία, που θα αφορά μόνο τους άνδρες, θα γίνει ξανά υποχρεωτική από το 2023. Ο Γκάτις Πριέντε, μέλος της Εθνικής Φρουράς, εξήρε την απόφαση αυτή, «την καλύτερη είδηση», που έπρεπε, κατ’ αυτόν, να είχε ληφθεί τη στιγμή που η Ρωσία προχώρησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, το 2014.

«Είναι το σωστό: να εκπαιδευτούν περισσότεροι έφεδροι για τον στρατό μας και για τη συνολική δύναμη του NATO, που είναι ακόμη ανεπαρκής στην περιοχή της βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής», είπε. Ο κ. Πάμπρικς ανακοίνωσε επίσης ότι θα κατασκευαστεί στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Γιάκαμπιλς (νοτιοανατολικά), εγγύτερα στα σύνορα με τη Ρωσία από τη σημερινή βάση στην Άνταζι. [Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:
Σουηδία: άλλο ένα βήμα στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης-πολεμικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ και επέκταση στην στρατιωτική θητεία

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕ
                        ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Τα καθήκοντα της νεολαίας απέναντι στον Στρατό και στον Πόλεμο της Ουκρανίας

Τα καθήκοντα της νεολαίας απέναντι στον Στρατό και στον Πόλεμο της Ουκρανίας 
Η εργαζόμενη νεολαία μπορεί, πρέπει να έχει θέση και να καθορίσει την
στάση της απέναντι στο πόλεμο στην Ουκρανία. 
Ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, που ξαναμοιράζει ζώνεις επιρροής με την κλαγγή των όπλων, επανακαθορίζει ισορροπίες στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, φέρνει τον όλεθρο και την προσφυγιά στους λαούς. Μεγάλες οι ευθύνες της ουκρανικής αστικής τάξης που διαδραματίζει το ρόλο της αιχμής του δόρατος της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.
Η καπιταλιστική Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, επιδιώκει να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό της ρόλο.
Πολεμική συμπόρευση και ενεργειακό ζήτημα είναι οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ Ελληνικού και Αμερικανικού Κράτους, όπου η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει ενεργειακός κόμβος και οι ΗΠΑ να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο στην περιοχή αλλά και την ενεργειακή πύλη (βλέπε Αλεξανδρούπολη) για να κερδίσουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία. 
Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να ευθυγραμμιστεί με την επιθετική πολιτική των Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας και των κατασκευαστών ωθούν την κυβέρνηση να στείλει όπλα στην Ουκρανία και να συμμετέχει με μεγάλη ένταση στη διεξαγωγή του πολέμου (βάσεις, διάθεση πληροφοριών από κατασκοπευτικά αεροπλάνα , ασκήσεις και πολεμικές προετοιμασίας ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ)

Η εργαζόμενη νεολαία πρέπει να απαντήσει στα γεγονότα λαμβάνοντας θέση, καθορίζοντας αγωνιστική στάση. 
Πρέπει να οργανώσει και να δώσει τον τόνο του αντιπολεμικού αγώνα, μέσα στην κοινωνία και τους χώρους εργασίας αλλά και μέσα στον ίδιο τον Ελληνικό Στρατό. 
Συμμετέχοντας στις κοινωνικές διαμαρτυρίες, δίνοντας σε όλους τους εργασιακούς αγώνες αντιπολεμικό στίγμα. Μέγιστη ανάγκη καθίσταται ο αγώνας και η απαίτηση:

1) Να σταματήσει ο πόλεμος και να αποσυρθεί τώρα η Ρωσία από την Ουκρανία. Να καταδικαστεί η ρωσική αστική τάξη και οι ολιγάρχες της για την ευθύνη του αιματοκυλίσματος του Ουκρανικού λαού.

2) Να καταδικαστεί το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ για το πολεμικό ρόλο που επιτελούν στην Ουκρανία. Αντιστεκόμαστε στην Επέκταση του και Παλεύουμε για την διάλυση του. Απαιτούμε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων-όπλων-βάσεων από την Ευρώπη. Παλεύουμε ενάντια στην Στρατικοποίηση της ΕΕ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

3) Να καταδικαστεί η κυβέρνηση της πολεμοκαπηλείας και των βίαιων αντεργατικών μέτρων, που έβαλε το λαό σε θανάσιμο κίνδυνο. Ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ΜΜΕ, το σύνολο του αστικού κόσμου. Χρειάζεται ταξικός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός αγώνας ενάντια στα στρατηγικά «εθνικά» συμφέροντα της αστικής τάξης. Κοινός αγώνας εργαζομένων-νεολαίας-προσφύγων-μεταναστών.

4) Να αποχωρήσει η χώρα από το ΝΑΤΟ. Να καταργηθεί η ελληνο-αμερικανική συμφωνία και να κλείσουν οι βάσεις από τις οποίες γίνεται όλη η μεταγωγή, η υποστήριξη και η επιμελητεία της Νατοϊκής πολεμικής μηχανής. Οι βάσεις αυτές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ προσδένουν οργανικά την Ελλάδα στον πόλεμο της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.
Την ίδια πάλη και συνθηματολογία πρέπει να αναπτύξει η νεολαία μέσα στον πιο σκληρό, αντιδραστικό και επιθετικό μηχανισμό του ελληνικού κράτους, το στρατό. Από την έναρξη του πολέμου υπάρχει στις μονάδες αυξημένη ετοιμότητα για ενδεχόμενη περαιτέρω εμπλοκή. Οι ασκήσεις, του ΝΑΤΟ ή οι εθνικές ασκήσεις είναι ασταμάτητες. Σε όλες φωτογραφίζονται πιθανές εμπλοκές με τη Ρωσία στα πλαίσια κλιμάκωσης και επέκτασης προς τα δυτικά, του ήδη υπάρχοντος πολέμου. Ταυτόχρονα πολλές είναι οι μονάδες του Στρατού που είναι σε καθημερινή συνεργασία με τις Νατοϊκές δυνάμεις και αποστολές (Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη κ.α).

Σε αυτό το στρατό η νεολαία που Υποχρεώνεται σε στρατιωτική θητεία οφείλει να παρέμβει από την σκοπιά του Αντιπολεμικού κινήματος και των
δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να κερδίσει τις συνειδήσεις του υπολοίπου φτωχόκοσμου και να τον στρέψει σε αντιπολεμική-αντικυβερνητική κατεύθυνση.
 
Πως αλλιώς μπορούμε άλλωστε να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή; 
Υπηρετώντας και αρνούμενοι να χτυπήσουμε πρόσφυγες, αρνούμενοι να συμμετέχουμε σε Νατοϊκές ή άλλες πολεμικές ασκήσεις καταστολής πλήθους. Αρνούμενοι να κάνουμε καψόνια, γυρνώντας την πλάτη στην ΕΛΔΥΚ του επαγγελματικού μισθοφορικού στρατού, που είναι εκτός χώρας και που τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό με την Τουρκία. Απορρίπτοντας τους καλοθελητές που μας θέλουν χαμάληδες και στρατόμπατσους στα ειδικά σώματα όπως οι Τσολιάδες, η Στρατονομία, οι Ειδικές Δυνάμεις και οι Δόκιμοι. 
Φτιάχνοντας επιτροπές φαντάρων ναυτών σμηνιτών παντού.
Κάνοντας παρέμβαση στα χαμηλόβαθμα στελέχη.
Για να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό κίνημα με τις αγωνιστικές μας δημόσιες επιστολές, συμμετέχοντας με τη στολή μας στα μαζικά αντιπολεμικά και εργατικά συλλαλητήρια, παρεμβαίνοντας μέσα στη μονάδα για κάθε θέμα, μικρό ή μεγάλο, αρκεί να διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή των στρατευμένων.

Στέλνουμε σε όλη την κοινωνία το μήνυμα ότι δεν θα γίνουν οι φτωχοί φαντάροι κρέας στα κανόνια του πολέμου των ολιγαρχών αυτού του κόσμου.
Δεν θα γίνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης πιόνια στη σκακιέρα των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστών.
Μπλοκάρουμε, Σαμποτάρουμε την καπιταλιστική πολεμική μηχανή της χώρας μας. 
Δεν πολεμάμε - τους πολεμάμε! 
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους φαντάρους των υπολοίπων χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

2 σχόλια:

  1. Υπαρχουν πολλα Πολιτισμένα Ευρωπαϊκά κράτη που έχουν υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και παρόλα αυτά οι στρατοί αυτοί λειτουργούν ρολόι. Κάποτε άκουσα μια μαρτυρία απο εναν Αυστριακό ο οποιος μου έλεγε οτι στην συγκεκριμένη χωρα φαντάροι που θέλουν δυο εβδομάδες να απολυθούν ειναι φρέσκο κουρεμένοι και φρέσκο ξυρισμένοι και φοράνε πεντακάθαρες και σιδερωμένες στολές. Φυσικά ούτε λόγος για κψμ και τέτοιες Ελληνικές ηλιθιότητες. Το κράτος φυσικά μεριμνεί ωστε τα παιδιά που ειναι φτωχά να διάγουν εναν σωστό στρατιωτικό βίο με πολλές διευκολυνσεις. Η μετακίνηση των στρατευμένων ειναι δωρεάν η με πολυ μικρό κοστος με το σιδηροδρομικό δίκτυο της συγκεκριμένης χώρας το οποίο ειναι υπερσύγχρονο και πεντακάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο στρατός της Αυστρίας ειναι υποδειγματικός οσο δεν μπορούμε να φανταστούμε εδω στην Ελλαδα οπου πριν απο μερικά χρονια οι στρατευμένοι ταξίδευαν στον Έβρο με το τρισαθλιο τρένο του ΟΣΕ τον "καρβουνιάρη" παστωμένοι σαν τις σαρδέλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή