Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΛΑΡΚΟ: Νέα κάθοδος και διαδήλωση στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου Τίποτα δεν έχει κριθεί, ο αγώνας συνεχίζεται

ΛΑΡΚΟ: Νέα κάθοδος και διαδήλωση στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου
Τίποτα δεν έχει κριθεί, ο αγώνας συνεχίζεται
▸Με τη συμμετοχή πολλών σωματείων και εκατοντάδων εργαζομένων και αλληλέγγυων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/7) σύσκεψη στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού της Λάρυμνας, για την πορεία και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο λουκέτο της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, όπως προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι διαμήνυσαν ότι «ενωμένοι και με όπλο την αλληλεγγύη συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».
Επόμενος μεγάλος σταθμός στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι η νέα κάθοδος στην Αθήνα την Παρασκευή 29 Ιούλη, ημέρα που σύμφωνα με τις διαρροές της κυβέρνησης θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές στους διαγωνισμούς εκποίησης.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Π. Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την πολιτική της που είχε ως αποτέλεσμα «σήμερα η ΛΑΡΚΟ να είναι κυριολεκτικά γκρεμισμένη, από τα μεταλλεία έως το εργοστάσιο».

Tην ίδια ώρα σε νέα παράταση οδηγούνται οι δύο παράλληλοι διαγωνισμοί πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ, που διενεργούνται από τον Ειδικό Διαχειριστή και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, έληγε κανονικά την προσεχή Παρασκευή, 29 Ιουλίου, μέρα κινητοποίησης των απολυόμενων εργαζόμενων. Ωστόσο, ένας τουλάχιστον από τους υποψηφίους επενδυτές, κατά πληροφορίες η ιρλανδική CMI, ζήτησε παράταση στην προθεσμία, ώστε να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες με τους εργαζόμενους.

Πιθανότερη νέα ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους μνηστήρες της ΛΑΡΚΟ είναι η 26η Αυγούστου.

Η μάχη δεν έχει ακόμα τελειώσει. Ο αγώνας για να μην εκποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία, αντίθετα να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία μεγάλες στρατηγικής σημασίας εταιρείες (όπως τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά), κάτω από τον έλεγχο των ίδιων των εργαζόμενων, για να σταματήσουν να τις κλέβουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις, με απειθαρχία στις εντολές και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, είναι ο μόνος δρόμος για να εξασφαλιστούν: όλες οι θέσεις εργασίας, ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους, αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις, και η ενιαία λειτουργία τους μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάπτυξη τους με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζόμενων και όλης της κοινωνίας.
ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου