Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

535 Μ/Κ ΤΠ: Παραλίγο Τραγωδία όταν αρχαίο τεθωρακισμένο Μ 113 κόντεψε να βυθιστεί στον Έβρο

(Φωτό αρχείου)
Για μια ακόμη φορά η Πολεμοκαπηλεία και το Αξιόμαχο του Στρατού έγινα αιτία να κινδυνέψουν οι ζωές τόσων νέων ανθρώπων, όταν αρχαίο ΤΟΜΠ M113 "έμεινε" στο ποτάμι!
Συγκεκριμένα στην περιοχή των Φερών, όπου διεξάγονται ασκήσεις πλωτών μέσων.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στρατιωτικού σαιτ ΤΟΜΠ Μ113 του 535 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, υπέστη βλάβη κατά τη διάρκεια διέλευσης του ποταμού, με αποτέλεσμα να βυθιστεί.
Ευτυχώς τη αντίδραση του προσωπικού υπήρξε σωτήρια και  δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σοβαρά και συγκεκριμένα:
σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα Μ113 που μετρούν δεκαετίες επιχειρησιακής δράσης;
πως είναι δυνατόν να συμμετέχουν σε ασκήσεις τεθωρακισμένα που έδρασαν και στο πόλεμο του Βιετνάμ τη δεκαετία του 60, του προηγούμενου αιώνα;
πως είναι δυνατόν να διεξάγονται ασκήσεις γνωρίζοντας ότι Διακυνδυνεύουν την ζωή τόσων νέων ανθρώπων;
Ποιος λαμβάνει αυτές τις αποφάσεις που αφορά την ζωή μας;
γιατί συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμους του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού, θεωρώντας ότι πρέπει να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πλουσίων;
Ο Έβρος είναι ένα χαρακτηριστικό πεδίο όπου κυριαρχεί ο Μιλιταρισμός, ο Εθνικισμός και αναδεικνύονται όλα τα χαρακτηριστικά της Ταξικότητας του Πολέμου και του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού:
Έλληνες και Τούρκοι φαντάροι λαϊκών οικογενειών βρίσκονται αντιμέτωποι, μαζί με Έλληνες και Τούρκους ΕΠ.ΟΠ., φτωχούς που στρατολόγησαν από την ανεργία και τα οικονομικά αδιέξοδα οι κυβερνήσεις και τα αντιδραστικά κατεστημένα των δύο χωρών.
Εκεί και οι Εθνοφύλακες που ζουν στη μιζέρια και την Ανέχεια, γεμίζοντας τα κενά τους με μισαλλοδοξία και αισχρές φασιστικές αντιλήψεις που κάνουν λόγο για την Ανωτερότητα της Φυλής, αντιμετωπίζοντας συχνά, με τις γνωστές άθλιες και απάνθρωπες μεθόδους πρόσφυγες και μετανάστες, στο πλευρό του Στρατού, της Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι θα χάσουμε την ζωή μας για το Αξιόμαχο των Στρατών τους, για τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη τους.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η πολεμοκαπηλεία και ο εθνικισμός, ο φασισμός και ο ρατσισμός πάνε χέρι χέρι και στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, τους φαντάρους, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η παραλίγο Τραγωδία δικαιώνει την άποψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ και τον ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.
Συνάδελφοι και γονείς πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να Αντισταθούμε.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα μας, να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό, ρατσισμό και φασισμό.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου