Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ελέγχει όλο το Λουχάνσκ – Ενημέρωση Σοϊγκού σε Πούτιν

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ελέγχει όλο το Λουχάνσκ – Ενημέρωση Σοϊγκού σε Πούτιν
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ. Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε» από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως πρόσθεσε το υπουργείο.
Παραδέχεται το Κίεβο τα κέρδη της Ρωσίας

Οι δυνάμεις της Ρωσίας σημείωσαν εδαφικά κέρδη στην πόλη Λισιτσάνσκ (ανατολικά), αναγνώρισαν επίσημα ουκρανικές πηγές σήμερα.

«Στην περιφέρεια Ντανιέτσκ, οι δυνάμεις κατοχής επικεντρώνονται ή εδραιώνουν τις θέσεις τους στις πόλεις Λισιτσάνσκ και Βερχνοκάμγιανκα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Λουχάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, παραδέχθηκε επίσης μέσω Telegram πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλέον «έρεισμα στην περιοχή της Λισιτσάνσκ».

Δεν είναι σαφές εάν παραμένουν μονάδες του ουκρανικού στρατού στην πόλη.

Οι μάχες σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ

Η Ρωσία είχε επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ. Εκεί όπου οι αποσχιστές με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από το Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή, ενώ τώρα γίνονται μάχες με τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί εντός της πόλης.

«Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, μάχονται εντός του Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πριν προβεί στην ανακοίνωση για την οριστική κατάληψη της πόλης στο δυτικό Λουχάνσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάιβ, που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου