Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Οι ελληνικές αρχές είχαν κάνει Παράνομες Επαναπροωθήσεις των Σύριων προσφύγων στις 14 Ιουλίου;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρακολούθησε από την πρώτη στιγμή το δράμα των Σύριων προσφύγων στην βραχονησίδα του Έβρου όπου είχαμε την απώλεια ενός 5χρονου παιδιού από δάγκωμα σκορπιού και την άρνηση των δύο αστικών κρατών να παράσχουν την οποιαδήποτε βοήθεια. Δύο κράτη που αποκάλυψαν το κτηνώδες περιεχόμενο της αντιπροσφυγικής τους πολιτικής παίζοντας πινγκ πονγκ με δυστυχείς και κατεστραμμένους ανθρώπους από τον πόλεμο στην Συρία.
Ως πολίτες αυτής της χώρας έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτήσουμε να μάθουμε τι πραγματικά έγινε στον Έβρο όλες αυτές τις μέρες. 
Που δεν είναι δυο και τρεις, καθώς τα απάνθρωπα  περιστατικά εκτυλίσσονται από τα μέσα Ιουλίου!
Συγκρίνοντας τα δημοσιεύματα έγκυρων δημοσιογράφων, εντύπων και σαιτ με το κυβερνητικό αφήγημα προκύπτει, εκτός των άλλων κρίσιμων παραμέτρων, ένα μεγάλο ερώτημα:
είχε προβεί το ελληνικό αστικό κράτος σε Παράνομη Επαναπροώθηση των 38 Σύριων (22 άνδρες, 9 γυναίκες -μία εγκυμονούσα στον όγδοο μήνα- και 7 παιδιά) που στη συνέχεια έμειναν για σχεδόν ένα μήνα εγκλωβισμένοι σε νησίδα του Έβρου ανατολικά του οικισμού Κισσάρι και διασώθηκαν ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ γιατί υπήρξε η σημαντική παρέμβαση της Αριστεράς, αγωνιστών, συλλογικοτήτων, ομοσπονδιών και η διεθνή κατακραυγή των Διεθνών μέσων; 

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης που επισκέφτηκε σήμερα τον Έβρο επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν οι άνθρωποι αυτοί λέγοντας πως «η τουρκική χωροφυλακή τους έφερε στην όχθη του Έβρου και με απειλή χρήσης βίας τους πίεσε να έρθουν προς την Ελλάδα».
Ο Νότης Μηταράκης που έχει μεταβεί στο ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, για να επισκεφτεί τους 38 μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά εκεί, ανέφερε πώς η ομάδα βρέθηκε στο ελληνικό έδαφος στις 14 Αυγούστου. «Κρύφτηκαν για μία μέρα, μετά έστειλαν το στίγμα τους. Όταν το στίγμα τους βρέθηκε από τις ελληνικές αρχές, κινητοποιήθηκαν, βρέθηκε το γκρουπ, μεταφέρθηκε στο φυλάκιο, παρείχαμε ιατρική περίθαλψη, είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους. Μια γυναίκα έγκυος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χαίρουν καλής υγείας», είπε.

Σε άρθρο της όμως η Εφημερίδα των Συντακτών τονίζει:
Ξέχασε όμως τις καταγγελίες που ήθελαν τους πρόσφυγες να εκλιπαρούν για βοήθεια από τα μέσα Ιουλίου καταγγέλλοντας παράλληλα επιχείρηση επαναπροώθησης των ελληνικών αρχών στα τέλη Ιουλίου αλλά και καταγγελίες για θανάτους τριών ανθρώπων.

Ο Νότης Μηταράκης, επικαλούμενος τις καταθέσεις των προσφύγων είπε πως «σπρώχτηκαν προς τη νησίδα από τις τουρκικές Αρχές» χωρίς να λάβουν «δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση διεθνούς προστασίας, όπως δεσμεύεται η Τουρκία να κάνει από το διεθνές δίκαιο».
Έτσι, ο αρμόδιος υπουργός, επιρρίπτοντας σταθερά τις ευθύνες στη γείτονα αποσιωπά τα αδιέξοδο της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που στερεί στους ανθρώπους το δικαίωμα στο άσυλο και τους στέλνει στα νύχια των δικτύων διακίνησης.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτούμε εξηγήσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Παραθέτουμε τα εξής δημοσιεύματα που αντιστρατεύονται το κυβερνητικό αφήγημα: 


Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στον Έβρο: Ποιο κράτος δικαίου;

Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στον Έβρο – Τίνος είναι κύριε Μηταράκη η νησίς;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τον κίνδυνο της ζωής και για τους θανάτους προσφυγόπουλων στον Έβρο;

Σε κάθε περίπτωση μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς που θέτει η ανακοίνωση του ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

KOINOI ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να ανατραπεί η αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που χειροκρότησε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το σύνολο του αστικού κράτους.

Καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, για να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις, οι βαρβαρότητες και οι δολοφονίες.

Απαιτούμε την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους.

Να υπάρξει ελεύθερη και ασφαλής δίοδος στον Έβρο. Οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που απαγόρευσαν την όποια νόμιμη διέλευση των προσφύγων ευθύνονται για τις απελπισμένες πρακτικές των τελευταίων. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ έριξαν και ρίχνουν τους πρόσφυγες στους διακινητές. Είναι όψεις του ίδιους νομίσματος, αλληλοτροφοδοτούνται καθώς η μια πλευρά παράγει Κέρδη και η άλλη Καταστολή καθώς και νομιμοποίηση και διαιώνιση της ακραίας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής που υλοποιεί την Ακροδεξιά ατζέντα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Δεν θα ήξεραν ότι ηταν Σύριοι αλλιώς θα τους είχανε πάρει άμεσα μέσα όπως έκαναν στην Λέσβο και πήγαν όλα στα 5€ τιμές Μύκονο ακόμα και για φόρτιση κινητού 5€.Τα ΜΚΟ πουλούσαν της σκηνές που ήτανε τζάμπα κανονικά για 250€ σχεδόν για κάθε κεφάλι (Γερμανός,Άγγλο,Ισπανός, Έλληνες).Η περισσότερη ξεπλυρωσαν τα δάνεια τους που είχανε και τα στεγαστικά από το 2915 έως 2017 όλοι ξεπλυρωσαν όλα τα δάνεια τούς σχεδόν .Τα κοτόπουλα είχανε 15€ το κιλό και μάλιστα θα μπορούσαν να τους βρούνε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους εκτός χώρας με την αποπληρωμή τον δανείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή