Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Εξιλαστήριο θύμα ο Δημητριάδης που τον παραίτησαν να ξεφουσκώσουν οι αντιδράσεις για τις Παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης στη σκιά των αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις
Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Η παραίτηση ακολουθεί τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα.

Δημοσιεύματα των Reporters United και της «Εφ.Συν.» αναφέρθηκαν σε νέες συνδέσεις που ξεκινούν από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα (και ανιψιού) του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και φτάνουν σ’ ένα πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης:

Tον Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του κ. Δημητριάδη στην υπόθεση.

«Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη τελικά αντί να ακούει και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, φτιάχτηκε για να ακούει τις συνομιλίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου