Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Επίθεση στη Γάζα: Σταθείτε στο πλευρό της Παλαιστίνης, του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του!

Επίθεση στη Γάζα: Σταθείτε στο πλευρό της Παλαιστίνης, του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του!

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν για άλλη μια φορά στρατιωτική επίθεση κατά του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή η επίθεση έχει ήδη αφαιρέσει τη ζωή 9 μαρτύρων της παλαιστινιακής υπόθεσης — συμπεριλαμβανομένου ενός 5χρονου κοριτσιού και ανώτερου ηγέτη του κινήματος αντίστασης της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Tayseer al-Jabari — και τραυμάτισε 55. Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network προτρέπει όλους υποστηρικτές του παλαιστινιακού σκοπού να αναλάβουν δράση για να υπερασπιστούν την Παλαιστίνη, τον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του ενάντια στη σιωνιστική επίθεση.

Αυτή η επίθεση στη Γάζα συνδυάζεται συγκεκριμένα με μια σειρά επιδρομών συλλήψεων και δολοφονιών που στοχεύουν Παλαιστίνιους σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα τη σύλληψη του συναδέλφου ηγέτη του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικής Τζιχάντ, Μπασάμ αλ-Σααντί στη Τζενίν, κατά την οποία οι δυνάμεις κατοχής σκότωσαν 17 -χρονος Ντιράρ αλ-Καφρίνι. Ο Αλ-Σαάντι ξυλοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προτού οι δυνάμεις κατοχής δημοσιεύσουν φωτογραφίες του τραυματισμένου προσώπου του.

Τις τελευταίες ημέρες, Ισραηλινοί πολιτικοί, αναλυτές και σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης έχουν αιχμαλωτιστεί με εικασίες, ειδικά καθώς οι οικισμοί γύρω από τη Γάζα έχουν τεθεί υπό απαγόρευση κυκλοφορίας, ότι η απάντηση της Παλαιστινιακής αντίστασης θα μπορούσε να υπονομεύσει την ικανότητα της κατοχής να συλλαμβάνει και να επιτίθεται ελεύθερα στους Παλαιστίνιους ηγέτες χωρίς επιπτώσεις. Εν μέσω των επικείμενων ισραηλινών εκλογών και του εσωτερικού πολιτικού χάους μεταξύ των Σιωνιστικών δυνάμεων, μια επίθεση στη Γάζα δίνει στον σημερινό πρωθυπουργό Yair Lapid και στον υπουργό Πολέμου Benny Gantz την ευκαιρία να «εκστρατεύσουν» για ψήφους μέσω επιθετικότητας κατά του παλαιστινιακού λαού.

Η ισραηλινή κατοχή αποκαλεί αυτή την επίθεση επίθεση στο Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Τζιχάντ, αλλά στην πραγματικότητα, είναι επίθεση σε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό - στη Γάζα, σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη από τον ποταμό ως τη θάλασσα - και την ολοκληρωμένη αντίστασή του σε όλες τις μορφές . Φυσικά, ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα είναι πάνω από το 70% πρόσφυγες, στους οποίους στερήθηκε το δικαίωμά του να επιστρέψει στην πατρίδα του για 75 χρόνια. Ο παλαιστινιακός λαός και η αντίστασή του είναι ενωμένοι στην αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης και στον αγώνα για απελευθέρωση.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων Αιχμαλώτων Samidoun παροτρύνει όλους τους φίλους και υποστηρικτές της Παλαιστίνης να ενωθούν μαζί με την πολιορκημένη Γάζα, τον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστίνη, στην εξορία και τη διασπορά. Όπως προέτρεπε η δήλωση του Masar Badil, «Καλούμε όλους να ξεκινήσουν αμέσως τη διοργάνωση μαζικών, πολιτικών και μέσων μαζικής ενημέρωσης εκδηλώσεις σε όλες τις τοποθεσίες στη διασπορά και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τον ακλόνητο παλαιστινιακό λαό μας ενάντια στη σιωνιστική επίθεση και τη συνεχιζόμενη αυστηροποίηση της πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας».

Είναι σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βρετανία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι πλήρως υπεύθυνες για τα εγκλήματα της κατοχής, παρέχοντάς της τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάπραξη αυτών των δολοφονιών και επέτρεψαν τη συνεχιζόμενη Nakba στοχεύοντας τον παλαιστινιακό λαό τα τελευταία 75 χρόνια, παρέχοντάς του στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη. Αντί να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα της παλαιστινιακής αντίστασης, αυτές οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στοχεύουν τις αντιστασιακές οργανώσεις με «τρομοκρατικούς χαρακτηρισμούς» και καταστολή. Αυτό καθιστά πιο επείγον τα κινήματά μας να δηλώσουν συλλογικά: Η αντίσταση δεν είναι τρόμος!

Καθώς βγαίνουμε στους δρόμους και κινητοποιούμαστε για να σταθούμε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του, προτρέπουμε όλους να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Κινητοποιήστε δράσεις, διαδηλώσεις και δημιουργικές παρεμβάσεις – Βγείτε στους δρόμους για να υπερασπιστείτε τον παλαιστινιακό λαό και την αντίστασή του! Όπως έγινε σαφές κατά τη διάρκεια της Unity Intifada/Seif al-Quds τον Μάιο του 2021, υπάρχει τεράστιο βάθος υποστήριξης για τον παλαιστινιακό λαό παντού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Είναι ευθύνη μας να δράσουμε και να καταστήσουμε αδύνατη τη συνέχιση της υποστήριξής τους στα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού. Βγείτε αυτό το Σαββατοκύριακο και την επόμενη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για να σταθείτε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του, στη Γάζα και από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα!

2. Οικοδομήστε το μποϊκοτάζ του Ισραήλ – Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για να κλιμακωθεί η εκστρατεία για την απομόνωση του ισραηλινού καθεστώτος σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ άλλων μέσω εκστρατειών μποϊκοτάζ που στοχεύουν στην οικονομική εκμετάλλευση από την κατοχή της παλαιστινιακής γης, λαού και πόρων καθώς και αυτών των διεθνών εταιρειών , όπως η HP και το G4S, που επωφελούνται από τον συνεχιζόμενο αποικισμό της Παλαιστίνης.

3. Υποστηρίξτε τη σταθερότητα του παλαιστινιακού λαού – Αυτή η επιθετικότητα είναι μια επέκταση της πολιορκίας στη Γάζα που έχει επιβληθεί στην αντιστασιακή και ακλόνητη Λωρίδα για περισσότερα από 15 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικό να παρέχουμε οικονομική και πρακτική υποστήριξη σε λαϊκό επίπεδο για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του παλαιστινιακού λαού στην αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων. Να συνεισφέρει στη Σάμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου