Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Έκρηξη σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κριμαίας- Τι λένε Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη σήμερα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Σάκι στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, δήλωσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρώσος επικεφαλής της διοίκησης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Κριμαίας δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη ρωσική αεροπορική βάση προκλήθηκε από έκρηξη πυρομαχικών της αεροπορίας.

“Αρκετά πυρομαχικά που προορίζονταν για την αεροπορία εξερράγησαν μέσα σε αποθήκη που βρίσκεται σε έδαφος του στρατιωτικού αεροδρομίου Σάκι, κοντά στην περιοχή Νοβοφιοντόροφκα”, διευκρινίζει η ανακοίνωση του υπουργείου τονίζοντας ότι η αποθήκη δεν αποτέλεσε στόχο πυρών ή βομβαρδισμών.

Νωρίτερα σήμερα τρεις αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις και είδαν μαύρο καπνό να υψώνεται από την κατεύθυνση μιας ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Νοβοφιοντόροφκα, στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου.

Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν επίσης καπνό να υψώνεται στην περιοχή.

Η προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία έγινε το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σχολίασε την πυρκαγιά στον χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Κριμαία

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σχολίασε την πυρκαγιά στον χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου «Σάκι» στην Κριμαία, στην περιοχή του οικισμού Νοβοφιοντόροφκα, μέσω της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας Άννα Μαλιάρ.

«Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν μπορεί να προσδιορίσει τα αίτια της ανάφλεξης, ωστόσο για μια ακόμη φορά υπενθυμίζει τους κανόνες πυρασφάλειας και την απαγόρευση του καπνίσματος σε χώρους που δεν επιτρέπεται», έγραψε η Μαλιάρ σε ανάρτησή της στο Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Ωστόσο η ίδια υπογράμμισε ότι το γεγονός της πυρκαγιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη χώρα -τρομοκράτη στον πόλεμο της ενημέρωσης.

«Δεν αποκλείουμε, οι κατακτητές να βρουν ‘τυχαία’ κάποια χαρακτηριστικά ‘σύμβολα’, ‘καρτ βιζίτ’ ή ακόμη και ‘DNA’. Παρεμπιπτόντως εφιστούμε την προσοχή ότι τα ρούχα από βαμβάκι είναι πολύ υγιεινά», πρόσθεσε η Μαλιάρ, συμβουλεύοντας τους Ουκρανούς να παραμείνουν ήρεμοι και να έχουν εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Πηγή: Ukrinform

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου