Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ, Ρατσιστές με στολή! Στην Καβάλα Αστυνομικοί πυροβόλησαν πρόσφυγες

Καβάλα: Σύλληψη αστυνομικού επειδή πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστες
Για τραυματισμό μεταναστών συνελήφθη στην Καβάλα αστυνομικός του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της περιοχής, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Όπως έγινε γνωστό χθες (9 Αυγούστου), στις 6 το απόγευμα, σε δασική περιοχή μεταξύ των οικισμών Φωλιάς και Σιδηροχωρίου Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας εντόπισαν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων (διακινητές και μετανάστες) να αποβιβάζονται από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. όχημα, το οποίο προηγουμένως κινούταν στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Ακολούθησε επιχείρηση για την ακινητοποίηση των ατόμων, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας αστυνομικός πραγματοποίησε “βολές εκφοβισμού”, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Από την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού συνελήφθησαν εννέα μετανάστες, για δύο από τους οποίους προέκυψε ότι είχαν τραυματισθεί στον δεξί ώμο και δεξί βραχίονα, αντίστοιχα, από τους πυροβολισμούς.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ παράλληλα κινείται η διαδικασία για τη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου