Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα αγωγή των αντιδραστικών Απόστρατων της ΕΑΑΣ κατά του Ν.Μπογιόπουλου επειδή άσκησε κριτική στις Αντικομμουνιστικές συνάξεις που οργανώνει

ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ

Δεν χώνεψε, όπως όλα δείχνουν η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) την απόρριψη της αγωγής κατά του αριστερού δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπολου για την κριτική που της άσκησε για την ενεργό συμμετοχή της στις αντικομουνιστικές γιορτές μίσους στο Γράμμο, μία ετήσια σύναξη την οποία τιμούν μεταξύ άλλων διάφορα φασιστοειδή. Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών ζητείται και πάλι το εξοντωτικό ποσό των 70.000 ευρώ από τον δημοσιογράφο που δεν το βούλωσε, ούτε έκανε δήλωση μεταμέλειας μετά το εξώδικο που του είχαν στείλει.

Όπως και πέρυσι ενημερώνουμε, διότι ίσως κάποιοι δεν θέλουν να το γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό που λέγεται ελευθερία του λόγου. Εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος της αριστεράς δεν κάνουμε αγωγές εναντίον όποιου μας χαρακτηρίζει ακόμα και υβριστικά, προτιμώντας να απαντάμε πολιτικά. Αυτοί που κάνουν αγωγές σε αυτούς που κρίνουν τις πράξεις τους δικαιολογούν τους χαρακτηρισμούς εναντίον τους ως συμπεριφερόμενων κατά τρόπο φασιστικό. Αυτοί που οργανώνουν εκδηλώσεις όπου γίνεται λόγος για κομμουνιστοσυμμορίτες και συμμετέχουν πολλοί που επιθυμούν να γυρίσουν τη χώρα στη δεκαετία του 1960.

Η ΕΑΑΣ μάλιστα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Τόσο η νομική της μορφή, όσο και η μη αναφορά σε συγκεκριμένα μέλη της είναι στοιχεία που επιτρέπουν ευρύτερη κριτική. Η νομική επίσης μορφή της και η υπαγωγή της στο Υπουργείο Άμυνας, καθιστούν το τελευταίο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνυπεύθυνους για αυτή την δεύτερη επίθεση μετά την πρώτη αποτυχημένη απόπειρα. Πρόκειται μήπως για χρησιμοποίηση τέτοιων ενώσεων ενάντια στην αριστερά; Εντάσσεται αυτό στη σκλήρυνση της στάσης σε όλους τους τομείς κατά των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ και πρωτίστως όσων αγωνίζονται ενάντια σε βασικές επιλογές του ελληνικού αστικού κράτους; Κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι αντιλήψεις των Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη στη ΝΔ; Πια φαίνεται ότι η κυβέρνηση ταυτίζεται στα πάντα με το ΛΑΟΣ. Στηρίζεται η ΝΔ σε ακροδεξιά δεκανίκια για να γίνει περισσότερο βρώμικη δουλειά;

Η ακροδεξιά όμως προσπάθεια περιστολής της κριτικής ενάντια σε όσους επιθυμούν το μαύρο στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ζωή δεν θα περάσει. Στις 27 Οκτωβρίου 2022, ημέρα εκδίκασης της νέας αγωγής, θα πούμε στο Πρωτοδικείο ένα μεγάλο Όχι στις νέα προσπάθεια φίμωσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου