Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Μεγαλώνει η Ελληνική Εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας: Η Υπ. Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε την άμεση αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στο Κίεβο

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο παγκόσμιας εμβέλειας Bloomberg δήλωσε σε πρώτο πληθυντικό ότι «διεξάγουμε πόλεμο» με τη Ρωσία.
Τόσο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όσο και ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΑΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ με συγκεκριμένες ανακοινώσεις τους είχαν αναδείξει την επικίνδυνη κλιμάκωση της ελληνικής συμμετοχής-εμπλοκής στο πόλεμο στην Ουκρανία μέσω της αποστολής των ρωσικών τεθωρακισμένων BMP.


Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός: H παράδοση τεθωρακισμένων BMP μάς εμπλέκει περισσότερο στον πόλεμο στην Ουκρανία

Πρόσφατα, η Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ που πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την άμεση αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στο Κίεβο, δικαιώνοντας τις εκτιμήσεις μας για το βαθμό της ελληνικής εμπλοκής στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που προσλαμβάνουν επικίνδυνες πολεμικές διαστάσεις, απειλώντας την Ανθρωπότητα με πυρηνικό όλεθρο.
Ταξίδεψε στην Οδησσό, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, χωρίς να διευκρινίσει την χρονική διάρκεια της επίσκεψης. Στην Οδησσό συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξι Ρέζνικοφ.
H Κριστίν Λάμπρεχτ φωτογραφήθηκε μπροστά στο γερμανικό αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό πυροβόλο Gepard που παραδόθηκε στο Κίεβο στο λιμάνι της Οδησσού. Επιπλέον, είπε ότι το Βερολίνο θα προμηθεύσει σύντομα το Κίεβο με την πρώτη μονάδα του επίγειου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Iris-T.
Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας είπε ακόμα ότι η Ουκρανία θα πρέπει να εφοδιαστεί γρήγορα τεθωρακισμένα οχήματα από την Ελλάδα και άρματα μάχης από την Σλοβακία και πρόσθεσε πως «η Γερμανία βοηθά να κλείσουν τα κενά σε Ελλάδα και Σλοβακία» με την ανταλλαγή οπλισμού την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική».
Επίσης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας θα παροτρύνει τους συμμάχους της να αυξήσουν την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Πριν επισκεφτεί την Οδησσό, η Κρ. Λάμπρεχτ βρισκόταν στη Μολδαβία. Εκεί, κατά τη διάρκεια κοινής ενημέρωσης με τον υπουργό Άμυνας της Μολδαβίας, είπε ότι η αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα συζητηθεί και από τα 30 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός στον οποίο συμμετέχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τον λαό και την νεολαία να παλέψει ενάντια σε αυτές τις πολεμοκάπηλες επιλογές. Πρόκειται για κυβερνητικές αποφάσεις που εξυπηρετούν στρατηγικές ανάγκες του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Εργαζόμενοι και νέοι από Ελλάδα και Τουρκία και όλες τις χώρες της περιοχής, που μοιράζονται το παρόν της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αλλά και τον κίνδυνο να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντα επιχειρηματιών-επενδυτών-ιμπεριαλιστών πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στα αστικά κράτη και στα «εθνικά δίκαια» τους, στην επιθετικότητα και τον επεκτατισμό τους.

Το δικό μας καθήκον είναι να μπλοκάρουμε τους εξοπλισμούς, τη μηχανή του πολέμου και της καταστολής, τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο και στα σχέδια του ΝΑΤΟ. Αγωνιζόμαστε για να αποχωρήσουν Ρωσία και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από την Ουκρανία, να φύγουν τα αμερικανικά στρατεύματα και οι βάσεις του από την Ελλάδα και την Ευρώπη, να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και κάθε επιθετικός πολεμικός συνασπισμός.

Ενάντια στους θερμούς και ψυχρούς πολέμους τους, το μασκάρεμα των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε αντιπαράθεση δήθεν «δημοκρατικής Δύσης – αυταρχικής Ανατολής», την διαρκή εκστρατεία του κεφαλαίου κατά των εργαζομένων, της νεολαίας, των προσφύγων και των μεταναστών, προβάλλουμε την ανάγκη ενός σύγχρονου Αντιπολεμικού Διεθνιστικού Αντικυβερνητικού Αντιμπεριαλιστικού-Αντικαπιταλιστικού Κινήματος, που αγωνίζεται για τα κοινά ταξικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου