Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε από αστυνομικούς ο 16χρονος Ρομά


Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε από αστυνομικούς ο 16χρονος Ρομά
efsyn.gr
Μάχη για τη ζωή δίνει 16χρονος τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα

Αποτροπιασμός από τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, που ξύπνησε μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη, πριν έναν χρόνο στο Πέραμα.

Προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες ότι 16χρονος Ρομά δέχτηκε αστυνομικά πυρά με τουλάχιστον μία από τις σφαίρες να τον βρίσκει στο κεφάλι και με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου, χρειάστηκε να αφαιρεθεί η σφαίρα με χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, το όχημα ήταν ακινητοποιημένο αφού προσέκρουσε σε τοίχο, όταν ο οδηγός φέρεται να επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό. Ως εκ τούτου παραμένουν τα σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επέλεξαν να πυροβολήσουν στο «ψαχνό».

Από πλευράς αστυνομίας οι πηγές κάνουν λόγο για τραυματισμό από πυρά, χωρίς να επιβεβαιώνουν προς το παρόν τη σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στη μία τη νύχτα όταν το αγόρι έφυγε χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα από βενζινάδικο από όπου ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Ο οδηγός αγνόησε τα σήματα των αρχών να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα φτάνοντας από τη οδό Μοναστηρίου στη Συμμαχική οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου