Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Επαναλειτουργία του αρχαίου ΚΕΝ Μεσολογγίου για να εξυπηρετήσουν τοπικά οικονομικά συμφέροντα και να αρπάξουν ψήφους

Επαναλειτουργία του αρχαίου ΚΕΝ Μεσολογγίου για να εξυπηρετήσουν τοπικά οικονομικά συμφέροντα και να αρπάξουν ψήφους
Διαβάζουμε:
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) ενημερώθηκε προσφάτως για την σχετική απόφαση που εξέδωσε το ΓΕΣ με την οποία θα εφαρμοστεί νέα διαδικασία κατάταξης Στρατευσίμων, επανασύσταση μερικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το 2/39 ΣΥΝΤΑΓΝΑ ΕΥΖΩΝΩΝ.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί πανηγυρίζουν οι Στρατιωτικοί με αυτή την παράλογη κυβερνητική απόφαση.
Άραγε πόσοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί θα βολευτούν.
Από την άλλη μεριά δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας που στο βωμό της Ψηφοθηρίας και της εξυπηρέτησης των τοπικών οικονομικών συμφερόντων, το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ έρχονται να ανοίξουν ξανά αυτό το Αρχαίο και Ακατάλληλο στρατόπεδο, που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και 50 χρόνια.
Ένα στρατόπεδο μέσα στη βρώμα και στη Μούχλα, που δεν πληρεί κανένα κριτήριο λειτουργίας.
Ουσιαστικά πάνα να στοιβάξουν εκατοντάδες συναδέλφους σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες για να πουλήσουν επικοινωνιακά ανάπτυξη και ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είχαν φτάσει στο παρελθόν καταγγελίες από συνφάνταρους κατοίκους του Μεσολογγίου και των γύρω περιοχών που αυτοί πρώτοι απαιτούσαν να κλείσει το απαράδεκτο ΚΕΝ Μεσολογγίου.
Για να αντιδράσουν βεβαίως οι άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι Ιεράρχες και οι πολιτευτές των τοπικών κομμάτων.   
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Απαιτούμε σύγχρονες εγκαταστάσεις και Αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους τους συνφάνταρους.
Τέλος, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος αυτής της άθλιας κυβερνητικής απόφασης και έχει να κάνει με την οπτική της κυβέρνησης για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις που δεν αντιστοιχεί στις ακραίες κυβερνητικές δηλώσεις οι οποίες βαυκαλίζουν το ακροδεξιό κομματικό ακροατήριο.
Αναδεικνύοντας ποιες είναι οι προτεραιότητες και ο ρόλος του Ελληνικού Στρατού, γιατί γίνονται οι κολοσσιαίοι εξοπλισμοί και οι προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ. 
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:

Τρικυμία εν κρανίο; Οι μεγάλοι Πολέμαρχοι της ΝΔ ξανανοίγουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που είχαν κλείσει οι ίδιοι μήπως αρπάξουν καμιά Ψήφο!

Θαυμάστε τους...
Οι μεγάλοι Φρουροί του Έθνους...
Οι ακόμη μεγαλύτεροι Πολέμαρχοι, με επικεφαλής τον σύγχρονο Μέγα Αλέξανδρο!
Ανοίγει ξανά τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ο ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιάς που είχε κλείσει ο Καμμένος ως ΥΕΘΑ και ο Στεφανής ως ΑΓΕΣ.
Ο Στεφανής που η κυβέρνηση της ΝΔ επιβραβεύει βάζοντας τον Διοικητή στο Άγιο Όρος!!!!
Τα μεγάλα τα εθνικιστικά τα λόγια πάνε μαζί με την Ψηφοθηρία σαν την COCA COLA... 
.Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Χαρδαλιά στην Τρίπολη την περασμένη Τρίτη, σε δηλώσεις του αποκάλυψε αυτό που ήδη φημολογείται, δηλαδή ότι συζητούν την επαναφορά των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) τα οποία είχαν κλείσει επί Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς είχε πείσει ότι με αυτό τον τρόπο θα ενισχύονταν οι μονάδες της παραμεθορίου.
Θαυμάστε τους....
Πάμε για Εκλογές; «Επανέρχονται» τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Στρατό Ξηράς-οι Παλινωδίες του Στρατιωτικού Κατεστημένου και το κυνήγι των ψήφων!
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΣΤΕΦΑΝΗ
Αίσθηση προκάλεσε η είδηση, που δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα και αφορούσε τις διαρροές από το Πεντάγωνο σχετικά με την επαναλειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Πολλοί μιλούν για ένα καθαρά Ψηφοθηρικό μέτρο και κάνουν λόγο για Πρόωρες Εκλογές.
Αλήθεια, για ποιον εκσυγχρονισμό μιλούν όλοι αυτοί με τα μεγάλα εθνικιστικά και μιλιταριστικά λόγια που χαράσσουν αστική πολιτική και καθορίζουν τις ζωές μας με τόσο αυθαίρετο τρόπο;
Αστικό πολιτικό, δημοσιογραφικό και στρατιωτικό κατεστημένο που επέβαλαν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους δώδεκα (12) μήνες χωρίς καμιά πρόβλεψη για τα προβλήματα που προκαλούν στους φαντάρους;
Ποιος θυμάται ότι μας πέταξαν σε διάφορες μονάδες της παραμεθορίου χωρίς να μπορούν επί της ουσίας να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες ανάγκες των Νεοσυλλέκτων υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η επάνδρωση των στρατοπέδων....
Αν ακολουθήσουμε την λογική τους, έπαψαν αυτές οι ανάγκες επάνδρωσης;
Προσέξτε, το μέτρο αυτό είχε ληφθεί με εισήγηση και πρωτοβουλία του τότε ΑΓΕΣ Στεφανή, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αργότερα η κυβέρνηση της ΝΔ τον έκανε ΑΝΥΕΘΑ. 
Με τη σύμφωνη γνωμοδότηση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι ο στρατιωτικός Στεφανής εφάρμοσε την πολιτική απόφαση του τότε ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου.
Πως επομένως η ίδια κυβέρνηση της ΝΔ που αναβάθμισε πολιτικά τον Στεφανή έρχεται να αναθεωρήσει μια από τις πιο  σημαντικές αλλαγές στον Στρατό Ξηράς, όπως αυτό το κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης, που ο ίδιος καθοδήγησε και επιτέλεσε;
Τώρα βεβαίως που ο Στεφανής απομακρύνθηκε από το Πεντάγωνο ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο, καταρχήν για τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους.
Στην περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου -στο οποίο η ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού έκανε ισχυρή πιθανότητα το καλοκαίρι του 2020- τι θα έκαναν οι ανεκπαίδευτοι συνάδελφοι; 
Μια δικαιολογία τους για το κλείσιμο των ΚΕΝ ήταν η εξοικονόμηση πόρων και στρατιωτικού προσωπικού που θα στέλνονταν σε μονάδες της παραμεθορίου.
Τα ΚΕΝ όμως λειτουργούν χωρίς Νεοσυλλέκτους και έχουν μετατραπεί σε υπέροχα πάρκινγκ για Στρατιωτικούς και στρατιώτες βύσματα!
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ  
ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ (6) ΜΗΝΕΣ


Θυμίζουμε την σχετική μας ανακοίνωση το 2017:

Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων; Μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη θητεία για τους Φαντάρους!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ακροδεξιός, εθνικιστής Πάνος Καμμένος υλοποιεί τις πιο βάρβαρες, αντιδραστικές απατήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μεγάλες και επικίνδυνες αλλαγές για την νεολαία δρομολογεί η πολεμοκάπηλη ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, καθώς τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων προπαγανδίζεται ότι Κλείνουν το Νοέμβριο!
Μάλιστα, τονίζεται ότι οι Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες θα παρουσιάζονται απ΄ ευθείας στις Μονάδες, όπου θα τους γίνεται σε πρώτο στάδιο η στρατιωτική εκπαίδευση και στη συνέχεια θα παραμένουν στην Μονάδα για να ολοκληρώσουν τη θητεία τους.
Το σχέδιο έχει περιγραφεί σε συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου πέρυσι στο ραδιόφωνο του Real. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 12 Μαρτίου 2017, αποκάλυψε ότι “μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.
Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα οι απαιτούμενες μελέτες φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί. Ήδη με την σειρά που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο (2017 Δ/ΕΣΣΟ) το ΓΕΣ είχε ανακοινώσει το πιλοτικό σύστημα εφαρμογής κατάταξης, προσκαλώντας στρατιώτες σε δυο μονάδες.
Αυτό που δεν μας λένε όμως οι δημοσιογράφοι είναι το τι σημαίνουν αυτές οι αλλαγές...
Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων: 
Επιτίθενται στην νεολαία και ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ εφαρμόζουν τα επικίνδυνα πολεμοκάπηλα σχέδια τους!
Όλη η ξεφτίλα και η βαρβαρότητα της εθνικιστικής κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύεται από τις εξαγγελίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου να κλείσει τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και να ανοίξει νέα στην παραμεθόριο-νησιά, μεταφέροντας τη βασική εκπαίδευση στις μονάδες.
Πρόκειται για μια τρομερή, βρώμικη επίθεση στην στρατευμένη νεολαία που εκτός των άλλων κρύβει τον κίνδυνο εκτίναξης των ατυχημάτων και των αυτοκτονιών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ακροδεξιός, εθνικιστής Πάνος Καμμένος υλοποιεί τις πιο βάρβαρες, αντιδραστικές απατήσεις του στρατιωτικού κατεστημένου.
Έχει αναλογιστεί ο Πάνος Καμμένος σε τι κινδύνους εμπλέκει την νεολαία, τι κακό θα προκαλέσει;
Για πρώτη φορά ιστορικά οι νεοσύλλεκτοι δεν θα περάσουν ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής στο κλίμα στρατωνισμού-ομοιομορφίας-ελέγχου-πειθάρχησις μεταξύ ομοίων συναδέλφων τους, αλλά θα υπηρετήσουν σε μονάδες που κυριαρχεί η διάκριση παλιός-νέος στρατιώτης, όπου θα τους φορτωθούν όλες οι αγγαρείες, όπου απότομα θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ασκήσεων-πολεμικής προετοιμασίας με πραγματικά πυρά.
Αξίζει να συγκρίνει κανείς το πόσο προσεκτικοί απαιτείται να είναι οι υπαξιωματικοί-αξιωματικοί στα πεδία βολής των ΚΕΝ και τι θα γίνεται τώρα.
Ο Πάνος Καμμένος βιάζεται να εξασφαλίσει όμως τους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους για να κτίσει τις στρατιωτικές κατοικίες.
Ο Πάνος Καμμένος βιάζεται να εξασφαλίσει τους Αναλώσιμους της πρώτης γραμμής των πολεμικών του τυχοδιωκτισμών και της πολεμοκαπηλείας του.
Ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά αυξάνει την στρατιωτική θητεία [η παραμονή στα ΚΕΝ εξαφανίζεται], αυξάνει το χρόνο υπηρέτησης στην παραμεθόριο και αυξάνει το κόστος της θητείας.
Ο Πάνος Καμμένος βιάζεται να εξασφαλίσει φαντάρους πελάτες στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, διευρύνει τις πελατειακές σχέσεις στην απελπισμένη προσπάθεια του να διασώσει το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ με όχημα τον Στρατό.

Να λοιπόν οι εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου:
Mόνο 13 Σημεία Κατάταξης νεοσυλλέκτων (όχι Κέντρα Νεοσυλλέκτων) θα λειτουργήσουν από τον προσεχή Ιούλιο στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα aegeanews.gr, τα Σημεία Κατάταξης τον Ιούλιο για τους νεοσύλλεκτους δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τα Κέντρα Εκπαίδευσης, αλλά είναι τα ακόλουθα:
ένα πλησίον της Αθήνας (ΚΕΤΘ Αυλώνα),
ένα Θεσσαλονίκη (πιθανώς στο 586 Μ/Π ΤΠ),
ένα πλησίον Ξάνθης (Στρατόπεδο «Υπίατρου Τριανταφυλλίδη»)
ένα πλησίον Λάρισας (ΚΕΥΠ)
ένα στην Κρήτη
ένα στην Κω
ένα στη Ρόδο
ένα στη Σάμο
ένα στη Χίο

Έχει σημασία όμως να καταγράψουμε και τις αντιδράσεις που υπάρχουν και οι οποίες δεν υπολογίζουν τους φαντάρους, δεν μιλούν για την άθλια κατάσταση των αρχαίων ΚΕΝ, αλλά επικαλούνται τα εθνικά συμφέροντα για να κρύψουν οικονομικά συμφέροντα και ψήφους.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα του armynow.net κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει (μέχρι τώρα…) τουλάχιστον δυο γραμμές στο θέμα.
Όχι λένε οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο των εν λειτουργία στρατοπέδων αδειάζοντας το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που πολλές φορές έχει ανακοινώσει την αναδιοργάνωση των στρατοπέδων.
Το θέμα όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν αφού πρώτα από όλα πλήττονται οι τοπικές οικονομίες που επι χρόνια τροφοδοτούνται από τις κατά τόπους στρατιωτικές Μονάδες.
Στην Καλαμάτα μάλιστα το θέμα πήγε στο δημοτικό συμβούλιο και οι τοπικοί βουλευτές της κυβέρνησης που ήταν παρόντες «άδειασαν» σε μεγάλο βαθμό κάθε πιθανότητα να μπει λουκέτο στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ».
Ακόμα πιο αποκαλυπτική η Γιώτα Κοζομπόλη είπε πως την έχουν ενημερώσει ότι δεν είναι έτοιμη η πρόταση για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου μπορεί να συγκεντρωθούν, ανέφερε, αλλά μπορεί και να μην γίνει.
Και τόνισε πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας και ιστορικό στρατόπεδο είναι και πρόσφατα αναβαθμίστηκαν οι εγκαταστάσεις του.
Τα τοπικά ΜΜΕ πάντως αποκαλύπτουν πως έγγραφο του ΓΕΕΘΑ έχει αποφασίσει λουκέτο το καλοκαίρι και για αυτό έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι και οι φορείς.
Για αυτό ίσως και το ψήφισμα για την διατήρηση του στρατοπέδου και του 9ου ΣΠ ήταν ομόφωνο.
Όμως οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ και την Καλαμάτα.
Υπάρχουν και άλλοι εθνικά ευαίσθητοι... συγγνώμη εννοούμε ότι και οι βουλευτές της ΝΔ αγωνιούν για τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και της ψήφους.
Αμ πως;
Ο Βουλευτής ΝΔ Ανδριανός Σωτηρίου Ιωάννης, κατέθεσε ερώτηση προς τo Υπουργείo Εθνικής Άμυνας (Αρ. Πρωτ. 3847/02-03-2017) με θέμα: «Συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο».
Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο εν λόγω ζήτημα.
Όλοι είναι εχθροί της νεολαίας.
Όλοι μιλούν για εθνικά συμφέροντα και εννοούν τους επιχειρηματίες που θα εξυπηρετήσουν και τις ψήφους που θα αρπάξουν.
Εμείς απαιτούμε η κυβέρνηση και ο Στρατός να αναλάβουν όλο το κόστος της στρατιωτικής θητείας.
Σύγχρονα και κατάλληλα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Μείωση της στρατιωτικής θητείας άμεσα στους 6 μήνες
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τους γονείς να αντιδράσουν μαζικά και αποφασιστικά στους βρώμικους-επικίνδυνους-πολεμοκάπηλους αυτούς σχεδιασμούς
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου