Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Μισθός φτώχειας και εξαθλίωσης

Κάτω από το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης παραμένει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παρά τις οριακές αυξήσεις το 2022. Όπως καταγράφεται στην έκθεση του INE-ΓΣΕΕ, η απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού είναι διαρκής όσο αυξάνεται το επίπεδο τιμών. Επιπλέον, η προστασία των εργαζομένων στην Ελλάδα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι πολύ περιορισμένη.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν έκρηξη της μερικής και κακοπληρωμένης εργασίας, με το 50% των ημιαπασχολούμενων να δηλώνει ότι επιθυμούσε να εργαστεί με πλήρες ωράριο. Η μάχη για πραγματικές αυξήσεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού δεν είναι μεγαλοστομία αλλά αναγκαίος όρος επιβίωσης!

1 σχόλιο:

  1. Μα φυσικα μεγαλες εταιριες δεν θελουν να δωσουν καμία ευκαιρια για ενα μισθο αλλα και για να βρει στη χειροτερη μια δευτερη δουλεια ωστε να μπορει να πληρωσει αυτα που χρωσταει που ο καθενας για πρωσοπικους λογους,ανοιχτηκε και δεν μπορει να τα κλειση .
    Τους κρατανε για εξτρα ωρες και μερικη δεν της πληρωνται ποτε η με το φοβο οτι θα χασουν την δουλεια,ετσι και με τα μεροκαματα τα δωρα που δινουν μερικη,ειδικα στα ποιο απιθανα μαγαζια το ζητανε πισω αλλα σε ρευστω δηλαδη στο χερι ωστε να φαινονται η καλη σαμαριτες ηλεκτρονικα αλλα και για να κρατησουν ο απλο υπαλληλος την δουλεια του και μερικη αρνηθηκαν και την επομενη εχασαν την δουλεια τους.
    Τα αφεντηκα δεν μπορουν να ζησουν με 5χιλιαδες αλλα θελουν 15 χιλιαδες για να περνανε παντα, καλα και τα εξοδα μαγαζιου δεν ειναι ποτε εξοδα οταν δεν περνουν ουτε μετρα ασφαλειας για το πρωσοπικο και υγιεινής στα φαγητα δηλαδη γαντια,διαλειμα,καθαριοτητα και ρουχα δουλειας που ολοι κατα 90% φορανε τα δικα τους ρουχα και οχι του μαγαζιου που θα επρεπε να φορανε σε καθε μαγαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή