Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα μηδέν: Οι Αλβανοί κατέλαβαν την εξουσία στη σερβική Βόρεια Μιτρόβιτσα – Σερβικά άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό στα σύνορα με Κόσοβο

Ώρα μηδέν: Οι Αλβανοί κατέλαβαν την εξουσία στη σερβική Βόρεια Μιτρόβιτσα – Σερβικά άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό στα σύνορα με Κόσοβο
Μαχητικά και ελικόπτερα πετούν στα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο
Οι Αλβανοί κατέλαβαν την εξουσία στη σερβική Βόρεια Μιτροβίτσα κατά παράβαση όλων των Συνθηκών μεταδίδουν εκτάκτως σερβικά ΜΜΕ πιέζοντας τον πρόεδρο της χώρας, Α.Βούτσιτς να δώσει εντολή επέμβασης στον σερβικό Στρατό.

Τις τελευταίες 48 ώρες ο σερβικός Στρατός ενίσχυσε τις δυνάμεις του κατά μήκος των διοικητικών συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο μεταφέροντας άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό.

Παράλληλα ρωσικά μαχητικά J-22 και ελικόπτερα Mi-35M, Η-145M πέταξαν κατά μήκος των συνόρων.

Σύμφωνα με ορισμένους αυτόπτες μάρτυρες, 12 ελικόπτερα απογειώθηκαν από την κατεύθυνση της Νις προς τη Ράσκα και τη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Ορισμένα ελικόπτερα εκτέλεσαν πολύ χαμηλές πτήσεις, ως 100 μέτρα, κοντά στη διοικητική γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς, επισκέφθηκε το Σύνταγμα Χωροφυλακής στο Κράλιεβο και έλαβε την διαβεβαίωση πως οι ειδικές δυνάμεις της χωροφυλακής είναι πανέτοιμες να εισέλθουν όποτε τους ζητηθεί στο Κόσοβο. Ο Γκάσιτς σημείωσε ότι όλες οι δυνάμεις του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης πολεμικής ετοιμότητας.

Επιπλέον, ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας επιθεώρησε τα σερβικά στρατεύματα που βρίσκονται στην Ράσκα, μια ανάσα από το Κόσοβο.

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου