Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Ιατρείο Οθωνών: ο Μητσοτάκης διαλύει το ΕΣΥ και οι φαντάροι γιατροί χώνονται για να καλύψουν τις τρύπες του Συστήματος Υγείας

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΟΘΩΝΩΝ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ
Θα θέλαμε να καταγγείλουμε την παράνομη διάθεση οπλιτών ιατρών από το ΣΤΕΠ Φρουράς Ιωαννίνων, για την κάλυψη του αγροτικού ιατρείου των Οθωνών στις περιπτώσεις άδειας του αγροτικού ιατρού του νησιού , με πρόφαση την κάλυψη των 5 στρατιωτών που διενεργούν την θητεία τους στο φυλάκιο των Οθωνών. 
Ειδικά σε επείγοντα περιστατικά, ο οπλίτης ιατρός επωμίζεται τις ευθύνες που δεν του αναλογούν (διαχείριση ασθενούς, διακομιδή, κτλ). 
Το τραγικότερο της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός πως πολλές φορές διατάσσεται η κάλυψη του ιατρείου σε περιπτώσεις εορτών όπως Πάσχα, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά, ημέρες στις οποίες οι οπλίτες ιατροί ανυπομονούν να γυρίσουν στις οικογένειές τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα με άδειες που δικαιούνται!! 
Η κατάσταση αυτή διαφαίνεται ιδιαίτερα δυσμενής, δεδομένου ότι στο ΤΕΘ Κέρκυρας ο μεγαλύτερος αριθμός στρατιωτών, καλύπτεται από το κοντινό πολιτικό νοσοκομείο! 
Απαιτούμε να γίνει το πρέπον και να καλύπτεται το νησί σε περιπτώσεις άδειας του αγροτικού, από το κέντρο υγείας στο οποίο υπάγεται το περιφερειακό ιατρείο των Οθωνών.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Αυτά που καταγγέλλουν οι συνάδελφοι είναι συνέπεια της άγριας εργασιακής εκμεταλλευτικής τακτικής που άρχισαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνέχισε η ΝΔ.
Με την προπαγάνδα περί του Κοινωνικού ρόλου του Στρατού, εφάρμοσαν ακροδεξιές πολιτικές διάδοσης του Μιλιταρισμού και κάλυψαν με τη δωρεάν εργασία των φαντάρων τα διάφορα κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιούργησαν οι νεοφιλελεύθερες αστικές πολιτικές του Λιγότερου Κράτους-Λιγότερες Προσλήψεις εργαζομένων και τα Μνημόνια.
Μετά προπαγάνδισαν ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια αλλά η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων έμεινε.
Ο Γεωργιάδης ως Υπουργός Υγείας αύξησε τους μήνες για το Αγροτικό των γιατρών, ο Πολάκης τους δελέασε με το να κάνουν το Αγροτικό κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
Και τι έκαναν στο τέλος;
Έστειλαν τους φαντάρους γιατρούς, αφού άδειασαν τα στρατόπεδα, στα νησιά να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων στρατιωτών γιατρών και απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Καταγγέλλουμε τον λεγόμενο Κοινωνικό ρόλο του στρατού και την επιχείρηση διάλυσης του ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησης του Συστήματος Υγείας.
Κάνετε τώρα Προσλήψεις και δώστε τα αναγκαία κονδύλια για την Υγεία και Ασφάλιση του λαού μας.
Δεν θέλουμε RAFALE και φρεγάτες για τα ικανοποιηθούν οι στρατηγικοί επιθετικοί σχεδιασμοί του ελληνικού κεφαλαίου, για να στέλνουν στρατό και πλοία σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Ινδικό Ωκεανό και να συμμετέχουν στον βρώμικο πόλεμο Ουκρανία-Ρωσίας, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου