Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Ακραία αστυνομική βία εναντίον των προσφύγων στον Ελαιώνα

Δυνάμεις της αστυνομίας και της ΟΠΚΕ εμφανίστηκαν στο προσφυγικό camp του Ελαιώνα. Σε συνεργασία με την απαράδεκτη διοικήτρια του camp άρχισαν να εκφοβίζουν τους εναπομείναντες κατοίκους του να τα μαζέψουν και να φύγουν. Άλλοι θα μεταφερθούν σε κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων/μεταναστών εκτός πόλεων, κάπου που να μην τους βλέπει κανείς και να μη βλέπουν κανέναν και άλλοι θα πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο μες στον χειμώνα.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν 13 άτομα (12 πρόσφυγες/μετανάστες και μία αλληλέγγυα).
Το camp του Ελαιώνα επιχειρείται να κλείσει από το καλοκαίρι για να μη ζουν πλέον οι πρόσφυγες εντός κοινωνίας αλλά και συγκεκριμένα για να προχωρήσουν επενδυτικά σχέδια στην περιοχή του Ελαιώνα. Και φυσικά ποια είναι αυτά τα κοριτσάκια και αυτοί οι ξένοι που θα εμποδίσουν την επέλαση των funds;
Αυτή είναι η μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της χώρας και δεν είναι άσχετη με την πολιτική της ίδιας χώρας που αρπάζει πλέον και τα σπίτια των ντόπιων για να τα χαρίσει στις τράπεζες και τα funds.
Είπαμε. Ο φασισμός, ο ρατσισμός, η καταστολή κι η αστυνομοκρατία πρώτα έρχονται για κάποιους και μετά για τους υπόλοιπους.
Αντίσταση στη ρατσιστική πολιτική κράτους-κυβέρνησης-ΕΕ!
Αλληλεγγύη σε μετανάστες/τριες, πρόσφυγες/ισσες!
*το αφισάκι μας προέρχεται από αυτό εδώ το βίντεο: https://www.facebook.com/solidaritymigrants/videos/817959279318081

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου