Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Συρία: Τουρκικό στρατιωτικό όχημα παρέσυρε και σκότωσε μία γυναίκα κι ένα παιδί – Ξέσπασαν οι ντόπιοι [vid]

Ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα παρέσυρε μια γυναίκα και ένα παιδί σε μια πόλη στη βόρεια Συρία, σήμερα Δευτέρα, σκοτώνοντάς τους ακαριαία και πυροδοτώντας διαδηλώσεις από τους ντόπιους.

Το ατύχημα συνέβη στην πόλη Atareb δυτικά της βόρειας πόλης του Χαλεπίου καθώς δύο τεθωρακισμένα οχήματα διέσχιζαν την πόλη, σύμφωνα με ακτιβιστές. Στη συνέχεια, θυμωμένοι κάτοικοι πέταξαν στα οχήματα πέτρες και άλλα αντικείμενα, καθώς οδηγούσαν αργά στην πόλη που βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Οι κάτοικοι στη βόρεια Συρία συχνά παραπονιούνται για τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο οι τουρκικές νηοπομπές διέρχονται από τις πόλεις και τα χωριά τους.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέλη μιας ανταρτικής ομάδας στο Atareb προστάτευσαν τους Τούρκους στρατιώτες από τους διαδηλωτές και τους μετέφεραν σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από Τούρκους αξιωματούχους.

Επίσης, το Παρατηρητήριο είπε ότι μια τουρκική αυτοκινητοπομπή σκότωσε ένα κορίτσι στις αρχές Νοεμβρίου κοντά στην πόλη Ras al-Ayn, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι στρατιώτες έφυγαν χωρίς να βοηθήσουν το κορίτσι.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατεύματα στη βόρεια Συρία αφού η Άγκυρα πραγματοποίησε τρεις μεγάλες εισβολές στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από το 2016. Η Τουρκία έχει στρατιωτικές θέσεις σε διάφορα μέρη του βορρά της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου