Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ομηρεία από ΕΛ.ΑΣ. πρώην δημάρχου στην Γαύδο για να δώσει ο Μητσοτάκης "εθνικιστικό σόου" σε κομματικό ακροατήριο


Στην ακριτική Γαύδο, παλιό τόπο εξορίας, και κατά της διάρκειας της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, όπου βρέθηκε επικεφαλής μεταφερόμενου κομματικού στρατού ώστε να δοθεί εθνικιστικό σόου ανήμερα των Θεοφανίων, το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας έδωσε αδίστακτα σαφή δείγματα γραφής.
Εφαρμόζοντας την Εθνική Στρατηγική ασφάλειας που ενοποιεί εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό στρεφόμενο ενάντια στα κοινωνικά κινήματα, τον κόσμο της εργασίας, πρόσφυγες-μετανάστες και μειονότητες, όλους αυτούς τους οποίους θεωρεί και αντιμετωπίζει ως ασύμμετρες απειλές για τον αστικό κόσμο, κρατήθηκε σε καθεστώς «ομηρίας» από την ΕΛ.ΑΣ. η πρώην Δήμαρχο Γαύδου Γκέλη Καλλίνκου.
Συγκεκριμένα, με σχετική της ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Καλλίνικου σημειώνει: 
«Βρίσκομαι σε καθεστώς ΟΜΗΡΙΑΣ να το πω; Επιτήρησης να το πω; από την αστυνομία σήμερα λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας στην Γαύδο» και αναρωτιέται: «Τι έχει το ποινικό μου μητρώο που σας ανησυχεί και με βάζετε σε καθεστώς περιορισμού ή παρακολούθησης ή επιτήρησης;».
Όπως καταγγέλλει, «είχα ευγενική παράκληση από αστυνόμο να παραμείνω σπίτι μου μέχρι την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το νησί. Φυσικά και αρνήθηκα και δήλωσα ότι δεν θα αλλάξω το πρόγραμμα μου, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να πραγματοποιώ προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού, στην λεωφόρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ύστερα από αρκετή συζήτηση με την αστυνομία».
Και απευθυνόμενη στον Κυρ. Μητσοτάκη, σχολιάζει με καυστικό τρόπο: «Κύριε πρωθυπουργέ, κυρία δήμαρχε, πολιτικάντηδες και κομματάρχες, είναι εύκολο να στήνετε χειμωνιάτικα σε ακριτικό νησί των 60-70 κατοίκων, μια ξεδιάντροπη πασαρέλα, να κουβαλάτε 2 καράβια κόσμο για να φανεί η επιτυχία της εκδήλωσης».

Είναι λοιπόν ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που υφίσταται όλα αυτά, του αστικού κόμματος που "δούλεψε" τόσο πολύ για την εγκαθίδρυση ακριβώς αυτού του τόσο εχθρικού για τον εργαζόμενο λαό μας κράτους Άμυνας/Ασφάλειας, σε συνδυασμό με τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές και την μετατροπή ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας σε Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.   

Τα γεγονότα στην Γαύδο συνδέονται άμεσα με την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, με επίδικα τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών και των εναέριων διαδρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.
Ιδιαίτερα όμως πρέπει να σταθούμε στο ζήτημα τς επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. νοτίως της Κρήτης, βασικό θέμα στην προεκλογική ατζέντα τόσο του αρχηγού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όσο και του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ που το έθεσε πρώτος. 
Αλλά και στα δημοσιεύματα του καθεστωτικού τύπου που κατήγγειλαν τη Μυστική Διπλωματία μεταξύ των Μητσοτάκη-Ερντογάν και τόνισαν τους σχεδιασμούς για "στημένο θερμό επεισόδιο", που τόσο θα βόλευε τις προεκλογικές ανάγκες, αποσκοπώντας τη διατήρηση της εξουσίας.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο που αναβαθμίζεται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του ενεργειακού ζητήματος (ενεργειακά κοιτάσματα, αγωγοί).
Συνιστώσα σοβαρή των όποιων διεργασιών, οι βλέψεις των EXXON-MOBIL και Λάτση για τα οικόπεδα νοτίων της Κρήτης. 

Εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων τμημάτων του ελληνικού-τουρκικού κεφαλαίου και πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, κομματικοί ανταγωνισμοί και κυνήγι της εξουσίας σέρνουν το επικίνδυνο γαϊτανάκι του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, όπου η επιθετική και επεκτατική πολιτική των δύο αστικών κρατών πλασάρεται από την καθεστωτική προπαγάνδα ως "εθνικά δίκαια και κυριαρχικά δικαιώματα", απειλώντας τους λαούς με πόλεμο και τεράστια οικολογική καταστροφή. 
Απαιτείται η παρέμβαση του Αντιπολεμικού κινήματος που πρέπει να συγκρουστεί με τα "εθνικά προτάγματα" και να γυρίσει την πλάτη στο εθνικό αφήγημα "της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων", πιάνοντας το ταξικό νήμα των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία.
Το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ολιγαρχία και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Πρωτοβουλίες Συναδέλφωσης Ελλήνων και Τούρκων φαντάρων, Κοινός Αγώνας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας σε Ελλάδα και Τουρκία.
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

Η ανάρτηση της Γκέλης Καλλίνικου
Βρίσκομαι σε καθεστώς ΟΜΗΡΙΑΣ να το πω; Επιτήρησης να το πω; από την αστυνομία σήμερα λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού της χώρας στην Γαύδο.
Τι έχει το ποινικό μου μητρώο που σας ανησυχεί και με βάζετε σε καθεστώς περιορισμού ή παρακολούθησης ή επιτήρησης; Μήπως υπεξαίρεσα δημόσιο χρήμα;
Αυτοί που έχουν καταδικαστεί για το αδίκημα αυτό, είναι δίπλα σας αυτή την στιγμή, σας σφίγγουν το χέρι και ενδεχομένως να φάτε και στο μαγαζί τους
Απειλείται η ζωή μου με κάποιο τρόπο, όπως έχει ήδη γίνει στο παρελθόν ή απειλείται να χαλάσει η πολιτική σας βιτρίνα από αντιπολιτευτικές φωνές;
Φοβάστε να μιλήσουμε για το Γυμνάσιο της Γαύδου; Ελπίζω να καταφέρει να σας προσεγγίσει η μητέρα των παιδιών των όποιων στερείτε το δικαίωμα στην βασική εκπαίδευση.
Φοβάστε να μιλήσουμε για την ιατρική κάλυψη των κατοίκων του νησιού;
Φοβάστε να μιλήσουμε για την πυροπροστασία;
Φοβάστε να μιλήσουμε για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων στην περιοχή μας;
Φοβάστε να μιλήσουμε για την θέση του φυλακίου στον φάρο του νησιού;
Φοβάστε να μιλήσουμε για την ερημοποίηση του νησιού τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι αδύνατο να ανταποκριθούν οι κάτοικοι στις οικονομικές σας απαιτήσεις;
Φοβάστε να μιλήσουμε για την natura 2000, η οποία κινδυνεύει άμεσα από την πολιτική σας και τις ενδεχόμενες αναπτυξιακές ορέξεις κάποιων από την κουστωδία σας;
Φοβάστε να μιλήσουμε για τον παράνομο νόμο Θεοδωρικακου;
Φοβάστε να μιλήσουμε για τις απευθείας αναθέσεις;
Τι είναι αυτό που φοβάστε από εμένα κύριε Μητσοτάκη; Ποια συζήτηση θέλετε να αποφύγετε με την "άναρχο άπλυτη" συριζαία δήμαρχο, όπως με αποκαλούσε η αυλή σας;
Την ημέρα των Θεοφανίων μαύρα σκοτάδια κάλυψαν την δημοκρατία στην Γαύδο. Είχα ευγενική παράκληση από αστυνόμο να παραμείνω σπίτι μου μέχρι την αποχώρηση του πρωθυπουργού από το νησί. Φυσικά και αρνήθηκα και δήλωσα ότι δεν θα αλλάξω το πρόγραμμα μου, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να πραγματοποιώ προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού, στην λεωφόρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ύστερα από αρκετή συζήτηση με την αστυνομία.
Κύριε πρωθυπουργέ, κυρία δήμαρχε, πολιτικάντηδες και κομματάρχες, είναι εύκολο να στήνετε χειμωνιάτικα σε ακριτικό νησί των 60-70 κατοίκων, μια ξεδιάντροπη πασαρέλα, να κουβαλάτε 2 καράβια κόσμο για να φανεί η επιτυχία της εκδήλωσης.
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο στερείτε έμμεσα από εμένα το συνταγματικό δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στον δημόσιο χώρο;
Αναρωτιέμαι πώς αντέχει η μικρή προβλήτα της Γαύδου τόση ντροπή πάνω της και πόσες σιροκαδες και καταιγίδες χρειάζονται για να εξαγνιστεί μέρα που είναι, από την διαφθορά σας.


Γκέλη Καλλινίκου αριστερή πρώην Δήμαρχος Γαύδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου