Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ετοιμάζονται να στείλουν ελληνικά άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία ενώ η κυβέρνηση στέλνει διαρκώς όπλα-πυρομαχικά!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόσφατα φώτισε άλλη μια πτυχή της εμπλοκής-συμμετοχής του ελληνικού αστικού κράτους στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Φαίνεται όμως ότι στην ραγδαία επιδείνωση στην τεράστια ιμπεριαλιστική σύγκρουση που εξελίσσεται, κάτι που σηματοδοτεί η αποστολή τεθωρακισμένων από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες στον Ουκρανικό στρατό, η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει το παρόν.
Σχετικά δημοσιεύματα και αποκαλύψεις καλλιεργούν το έδαφος, αναδεικνύουν τις παρασκηνιακές πιέσεις για την αποστολή των αρμάτων μάχης με τα οποία η Ουκρανία φιλοδοξεί να γύρει την πλάστιγγα της πολεμικής αναμέτρησης.
Φώτο Αρχείου / Τα γερμανικής κατασκευής τεθωρακισμένα Leopard_2_A5
Η «Καθημερινή» έγραψε ότι Ουάσιγκτον και Κίεβο ασκούσαν πιέσεις προς την Αθήνα να εκδηλώσει, έστω, την προθυμία παραχώρησης «Leopard» στις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις. 
Η εφημερίδα διευκρίνιζε ότι σε επαφές που έγιναν τελευταία ζητήθηκε από την Αθήνα να παραχωρήσει έναν «συμβολικό» αριθμό (2 ή 3) αρμάτων, ώστε να ασκηθεί πίεση στο Βερολίνο να επιτρέψει τις παραχωρήσεις αυτών των όπλων γερμανικής κατασκευής στην Ουκρανία.
Καθότι αυτό επιτράπηκε, τώρα μπαίνει θέμα πού θα βρεθούν οι αριθμοί που ζητά η Ουκρανία. 
Ο ιταλικός τύπος αναφέρει την αποστολή 354 τανκς Λέοπαρντ!
«Η Αθήνα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των Leopard» είναι ο τίτλος της γερμανικής «WELT» επί του θέματος. 
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα τανκς αυτού του τύπου στην Ευρώπη». «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν διαθέτει τόσα άρματα μάχης τύπου Leopard, όσα η Ελλάδα: 
Περίπου 350 τύπου Leopard 2 και 500 τύπου Leopard 1. 
Ανάμεσά τους και 183 τύπου Leopard 2A4, ενός παλαιότερου μοντέλου, για το οποίο οι ειδικοί λένε ότι θα ήταν ιδιαίτερα κατάλληλο για χρήση στην Ουκρανία». 
Κάνοντας αναφορά σε όσα άρματα ζητά το Κίεβο, η «WELT» επιμένει ότι «η Αθήνα από μόνη της θα μπορούσε να προμηθεύσει ένα μεγάλο μέρος τους».

Όλως τυχαίως το ειδησεογραφικό δίκτυο «Redaktions Netzwerk Deutschlands» τονίζει για την Ελλάδα ότι «με 853 τανκς η χώρα διατηρεί τον μεγαλύτερο αριθμό αρμάτων μάχης Leopard στην Ευρώπη. 
Στα μέσα Ιανουαρίου, η Ουκρανία απηύθυνε έκκληση σε διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, καθώς και στη Σουηδία και τη Φινλανδία, να της παράσχουν άρματα μάχης Leopard. Μέχρι στιγμής, η Αθήνα δεν έβλεπε άμεση ανάγκη για δράση, ιδίως από τη στιγμή που και το Βερολίνο δίσταζε, όμως η νέα απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης αλλάζει το σκηνικό». Βάζει βέβαια ένα θέμα ότι ενόψει εκλογών και με εντάσεις στα Ελληνοτουρκικά, «για τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν πολιτικά μόνο εάν τα άρματα μάχης αντικατασταθούν σταδιακά από πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Αλλά αυτό δεν φαντάζει εφικτό στο εγγύς μέλλον».

Ενδεικτικά αναφέρουμε το δημοσίευμα του ουκρανικού kyivpost.com, όπου συγκαταλέγει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών από τις οποίες η Ουκρανία περιμένει «Leopard». 
«Μία από τις προϋποθέσεις του Βερολίνου για να επιτρέψει την αποστολή Leopard στην Ουκρανία ήταν να μην τα στείλει μόνο η Γερμανία. Αξιωματούχοι από την Πολωνία, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Σουηδία και την Ολλανδία άφησαν να εννοηθεί τις τελευταίες βδομάδες ότι ενδέχεται να στείλουν Leopards στην Ουκρανία μαζί με τη Γερμανία», τονίζει παραπέμποντας σε μυστικές συζητήσεις, όπου η Ουκρανική πλευρά υποστηρίζει ότι συμμετείχαν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις

Θυμίζουμε επίσης:
Πυρομαχικά, τεθωρακισμένα BMP και ΜΑRDER, τώρα και LEOPARD θα στείλει η κυβέρνηση της ΝΔ στον Ουκρανικό στρατό.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις που θέτουν τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.
Ο λαός μας υποβάλλεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και την αστική τάξη σε τεράστιες υποχρεωτικές θυσίες προκειμένου να ενισχυθεί το αστικό κράτος Άμυνας/Ασφάλειας για να ικανοποιηθούν οι στρατηγικοί σχεδιασμοί αναβάθμισης του αστικού κατεστημένου.
Συμμετέχοντας σε βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επιθετικούς σχεδιασμούς, με Αναλώσιμο τον εργαζόμενο λαό μας και την νεολαία, που τα Δόγματα Εθνικής Ασφάλειας θεωρούν και αντιμετωπίζουν ως εσωτερικό εχθρό.
Πρέπει να Αντισταθούμε
Πρέπει να Μπλοκάρουμε την Μηχανή του Πολέμου και την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.
Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή-συμμετοχή.
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που έχουν μετατρέψει όλη την ελληνική επικράτεια σε πολεμικό ορμητήριο.
Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα. Δεν έχουν καμιά δουλειά οι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Δικαίωση των λαών της Ουκρανία και ανατροπή του ακροδεξιού ουκρανικού καθεστώτος που παίζει το παιχνίδι των ολιγαρχών και των ιμπεριαλιστών της Δύσης.
Καμιά αγορά όπλων από την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία στηρίζει η φιλονατοϊκή αντιπολίτευση που με πρόσχημα την παράδοση οπλισμού στην Ουκρανία θέτει ζήτημα ανανέωσης του οπλοστασίου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Να διεκδικήσουμε κονδύλια για τις τρομερές ανάγκες του λαού μας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Το αντάλλαγμα ποιο είναι? Κάτι παίζει αλλιώς δεν βλέπω το νόημα για το μεγάλο αριθμό που θέλουν να στείλουν που μάλλον πάει και το πλήρωμα μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή