Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Αυτοκινούμενο πυροβόλο PzH-2000GR: Θανάσιμες παγίδες για το προσωπικό!

Αλήθεια, θυμάται κανείς τη Δολοφονία τριών Πεζοναυτών στο Βόλο σε άσκηση του Στρατού;

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΔΕ τους έριξε την ευθύνη για το ατύχημα ενώ χαμηλόβαθμα στελέχη μας καταγγέλλουν ότι χρησιμοποιήθηκε άλλος τύπος πυρομαχικών από τον προβλεπόμενο.
Προκαλώντας την καταστροφή του όλμου και την Απώλεια της ζωής σε τρεις νέους ανθρώπους.
Θυμίζουμε:

Γιατί όμως τα θυμίζουμε όλα αυτά;
Μα γιατί αυτές οι επικίνδυνες πρακτικές συνεχίζονται όλα αυτά τα χρόνια, με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να Αδιαφορεί για την ζωή του προσωπικού.


Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει στα αυτοκινούμενα PzH 2000 ή Panzerhaubitze 2000.
Tα άρματα αυτά βρίσκονται σε συγκεκριμένες μονάδες και λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις.
Όμως τα συγκεκριμένα γερμανικά άρματα του Πυροβολικού αντί να χρησιμοποιούν τα προβλεπόμενα πυρομαχικά που υποδεικνύει η κατασκευάστρια γερμανική εταιρεία, αλλά οβίδες αμερικανικής κατασκευής που βρίσκονταν στο απόθεμα του Στρατού.
Όμως η γέμιση των οβίδων είναι πιο ισχυρή από την προβλεπόμενη, παράγει περισσότερα αέρια, με αποτέλεσμα να καταπονείται το κλείστρο του πυροβόλου (που συγκρατεί τα αέρια).
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του οπλικού συστήματος και απώλειας της ζωής του προσωπικού!
Όλα αυτά είναι γνωστά στους αρμόδιους Αξιωματικούς.
Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχει συγκεκριμένο άρμα που για "υπηρεσιακούς λόγους" είναι ήδη πολύ καταπονημένο, άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο ζήτημα που θέλουμε να θίξουμε και το οποίο αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία Υπουργών-Στρατηγών-Διοικητών για το προσωπικό είναι η χρήση air condition.
Κατασκευαστικά προβλεπόταν η ύπαρξη air condition εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών προκειμένου να ψύχονται τα πυρομαχικά και να μην υπάρξει Αυτοανάφλεξη.
Αρχικά τα άρματα ο Στρατός τα εφοδιάστηκε χωρίς  air condition προκειμένου τα άρματα να παρουσιαστούν πιο φθηνά.
Εξάλλου, την προμήθεια των συγκεκριμένων αρμάτων βαραίνει η σκιά σκανδάλου....
Όταν όμως διαπιστώθηκε ο κίνδυνος, το Υπουργείο Άμυνας αγόρασε πιο ακριβά τα  air condition.
Δια ποινής όμως Απαγορεύεται η χρήση των  air condition όταν το άρμα βρίσκεται σε κίνηση και επιτρέπεται μόνο στη βολή.
Αδιαφορούν οι Διοικητές και Στρατηγοί εντελώς για το προσωπικό που είναι "μέσα στον φούρνο", "μέσα σε ένα καυτό βαρέλι".

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ όλες αυτές τις καταγγελίες;
Από την καταγγελία αποκαλύπτεται το πως γίνονται οι Αγορές όπλων από τις κυβερνήσεις και το πόσο υπολογίζει το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο πολιτικό και στρατιωτικό, τους συνφάνταρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη.
Εμείς καλούμε τους νέους που τα εργασιακά αδιέξοδα και η ανεργία τους κάνει να σκεφτούν την προοπτική να συμμετάσχουν στους Διαγωνισμούς για πρόσληψη ως Μισθοφόροι Στρατιώτες του Στρατού, να τα σκεφτούν σοβαρά όλα αυτά.
Η ζωή τους στον Στρατό δεν έχει καμιά αξία.
Δεν θα τους κλάψει κανείς, παρά μόνο θα στείλουν ένα άγημα να συνοδεύσει το φέρετρο τους τυλιγμένο στην σημαία.
Καλούμε την νεολαία να μείνει Μακριά από τον Στρατό.
 Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com     

1 σχόλιο:

  1. Είναι απλά τα πράγματα θέλουν να ξεφορτωθεί το προσωπικό για μην τους πληρώσει σε συντάξεις μιας και σε λίγα χρόνια τους διώχνουν και εκτός από αυτό θεωρούν ότι ο αξιωματικός μόνο πολεμάει ( υπάρχουν και εξερεσεις) αλλά δεν φτάνει αυτό να γίνεται ψυχολογικός πόλεμος,γιατί στην τελική δεν θα στείλουν αυτούς που προβλέπονται αλλά αυτού, Που δεν τους θεωρούν σημαντικούς και δεν είναι στην ΝΔ μιας και εινάι αυτό το ποιο σημαντικό απ' όλα να γλιτώσουν λεφτά με άλλα λόγια καμία σχέση ,εάν είσαι ΠΖ,πω και τα λοιπά αρκεί να μην γυρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή